ΠΑΟΚ: Ο Μπράνκο ξέρει να… παίζει μπάλα στις μεταγραφές!

ΠΑΟΚ: Ο Μπράνκο ξέρει να… παίζει μπάλα στις μεταγραφές!

ΠΑΟΚ: Ο Μπράνκο ξέρει να… παίζει μπάλα στις μεταγραφές!

bet365

Ο Μάριο Μπράνκο από τις Δαλματικές ακτές και το Σλπίτ έρχεται στο Θερμαϊκό κόπο και τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει καθήκοντα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Πορτογάλου…

Παίξε νόμιμα στο καζίνο της Sportingbet.gr! Μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα στα φρουτάκια. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Επισήμως, ο Μάριο Μπράνκο αναλαμβάνει Διευθυντής ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» να ανέβουν επίπεδο (και) στο κομμάτι των στελεχών της ομάδας, με απώτερο στόχο «εφόσον χτυπάμε την πόρτα των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη να λειτουργούμε σε αυτό το επίπεδο», όπως σχολιάζουν σήμερα από τη Μικράς Ασίας για τη... μεταγραφή «ενός πολύ καλού και δυνατού στελέχους».

Ο 43χρονος Πορτογάλος θα είναι, προφανώς, δίπλα στον Λούμπος Μίχελ, καθώς το background του δείχνει ότι θα έχει εμπλοκή και στα μεταγραφικά θέματα του «Δικεφάλου», όπως ακριβώς συνέβαινε και στις περισσότερες ομάδες με τις οποίες έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια.

Στη Χάιντουκ τον Σεπτέμβριο του 2017 έκανε μια έκπληξη στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας τον γνωστό μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, Ούγκο Αλμέιδα, στο δεύτερο μέρος μιας καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, δίχως να έχει προαναγγελθεί τίποτα γύρω από τον Πορτογάλο επιθετικό.

Ο Αλμέιδα δεν κάθισε πάνω από ένα χρόνο στο Σπλιτ και πλέον αγωνίζεται στην Πορτογαλία, με τη φανέλα της Κοίμπρα, ενώ το μεγαλύτερο «παράσημο» του Πορτογάλου παράγοντας είναι η πώληση του Νίκολα Βλάσιτς στην Εβερτον, αντί 10, 8 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2017.

Μεταγραφές-ρεκόρ

Ο πρόεδρος της Χάιντουκ, Ιβάν Κος, δεν αμφέβαλε και πολύ για τις ικανότητες του αθλητικού διευθυντή της ομάδας του γι΄ αυτό και πριν από ένα χρόνο του πρόσφερε την παράταση της σύμβασης για άλλη μια σεζόν. «Ο Μπράνκο κάνει κάνει σπουδαία πράγματα, κάνει καλή δουλειά και γι 'αυτό του προσφέρω μια σύμβαση επέκτασης της συνεργασίας μας», έλεγε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο διοικητικός ηγέτης της Χάιντουκ.

Ο Μπράνκο επέλεγε ελεύθερους παίκτες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι αγορές ποδοσφαιριστών, μια επιλογή ελεύθερου που δεν βγήκε ήταν και του Αλμέιδα για την οποία επικρίθηκε από τον κροατικό Τύπο. Πάντως, εκεί που το σύνολο των media και του κόσμου δεν είχε κάτι να πει ήταν οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών από την ομάδα του Σπλιτ.

Η Χάιντουκ, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πορτογάλου στις Δαλματικές ακτές, έβαλε περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της. Εκτός από τον Βλάσιτς, που πήγε στην Εβερτον, πουλήθηκαν στο Βέλγιο τόσο ο τερματοφύλακας Λόβρε Κάλινιτς (Γάνδη) αντί 3,5 εκατ. ευρώ, όσο ο εξτρέμ Τίνο Σούσιτς (Γκενκ) αντί 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο επιθετικός Αντε Ερτσέγκ παραχωρήθηκε στην ομάδα της Σαμπάμπ από το Ντουμπάι.

Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα σχεδόν 18 μηνών, όπου η ομάδα τα πήγε καλά στο κομμάτι των πωλήσεων, ωστόσο και τις δύο σεζόν, 2016-17 και 2017-18, κατέλαβε την 3η θέση στο κροατικό πρωτάθλημα, μένοντας πίσω από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα, με την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι οι μοναδικές επιτυχίες της Χάιντουκ.

Ποιος είναι ο Μπράνκο

Ο Μάριο Μπράνκο γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1975 στο Πόρτο. Διοικητικά πρωτοεμφανίστηκε στην ομάδα της Λεϊσόες πριν αναλάβει καθήκοντα γενικού αρχηγού στη ρουμανική Αστρα, αφού προηγουμένως είχε περάσει κι από την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Επέστρεψε στην Πορτογαλία ξεκινώντας καριέρα αθλητικού διευθυντή στην πρώτη ομάδα της Εστορίλ και τον Ιούνιο του 2016 προσελήφθη από την Χάιντουκ.

Αρχικά είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, το οποίο ανανεώθηκε μαζί με αυτό του προπονητή Γιόχαν Καρίγιο για ακόμη ένα χρόνο.

Στην ομάδα του Σπλιτ εργαζόταν μέχρι και τις 31 Μαΐου όταν ενημέρωσε για την απόφαση του να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του και στη θέση του προσελήφθη ο πρώην διεθνής Κροάτης ποδοσφαιριστής, Σάσα Μπιελάνοβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα