Γκιγιέρμε: «Πίτμπουλ» και ηγέτης στον άξονα του Ολυμπιακού! (vids)

Γκιγιέρμε: «Πίτμπουλ» και ηγέτης στον άξονα του Ολυμπιακού! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Γκιγιέρμε: «Πίτμπουλ» και ηγέτης στον άξονα του Ολυμπιακού! (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού που δίνει άλλη οντότητα στον άξονά του, τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε, έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά, τρομερή δύναμη και δυνατότητα να του ανεβάσει επίπεδο.
Γεννημένος στις 5 Απριλίου του 1991 ο Γκιγιέρμε ή όπως είναι το πλήρες όνομά του Γκιγιέρμε Ντος Σάντος Τόρες έχει ως γενέτειρά του το Σαν Αντρέ. Ο ύψους 1.78 μέτρων μέσος ήταν από πιτσιρικάς στα γήπεδα: 11 χρονών πρωτοπήγε στις Ακαδημίες της Πορτουγκέζα ενώ η πορεία του ήταν τέτοια που αποτέλεσε μήλον της έριδος ανάμεσα σε Παλμεϊρας και Κορίνθιανς για να κλείσει τελικά στην Κορίνθιανς και να πάρει από εκεί μεταγραφή στην Ευρώπη για την Ουντινέζε το 2014. Στην πρώτη ομάδα της Ουντινέζε κατέγραψε 44 ματς με 1 γκολ και 3 ασίστ και είχε και μία συμμετοχή στους Νέους της. Στην Λα Κορούνια δε από την οποία προέρχεται είχε 67 αναμετρήσεις με 2 γκολ και 1 ασίστ. Τα περισσότερα ματς στην καριέρα του τα έχει παίξει ως κλασικό εξάρι, ήτοι αμυντικός χαφ. Κατά τα άλλα έχει χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός χαφ, μεσοεπιθετικός αλλά και στα άκρα. Τα τελευταία δύο χρόνια στην Λα Κορούνια ήταν... στυλοβάτης της στο κέντρο: 34 ματς το 2016-2017 με 2 γκολ και 1 ασίστ και 33 πέρυσι.
Όλα ως εξάρι. Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε στα θετικά του σημεία αλλά και στα ντεσαβαντάζ του πρώην άσου της Λα Κορούνια. Ενός... πίτμπουλ στο κέντρο κάθε ομάδας υπό την έννοια πως πρόκειται για έναν τρομερά δυνατό, μαχητικό αλλά και αποτελεσματικό ως προς τις κερδισμένες... μονομαχίες άσο. Μίας προσθήκης ικανής να ανεβάσει για τα καλά επίπεδο τον Ολυμπιακό και που μπορεί να είναι με διαφορά εκ των κορυφαίων φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και από τις τοπ των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια ως προς τον άξονά τους.
-Δυνατά σημεία:
- Πολύ καλά και καίρια τάκλιν, κλεψίματα μπάλας και ανασταλτική λειτουργία με πολύ τρέξιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Πολύ μαχητικός και αποτελεσματικός.
- Γενικά, ο ίδιος έχει πει ότι δεν έχει θέμα να αγωνίζεται είτε σαν καθαρό αμυντικό χαφ, είτε πιο μπροστά στον άξονα, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να τα δίνει όλα στο γήπεδο και να βοηθάει την ομάδα του. Στη Βραζιλία στις ομάδες που αγωνίστηκε είχε έναν πιο προωθημένο ρόλο. Στην Ευρώπη ουσιαστικά γύρισε ως αμυντικό χαφ.
-Έχει έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα και μπορεί να εμπνέει τους υπόλοιπους. Αυτό το ηγετικό προφίλ το είχαν επισημάνει οι συμπαίκτες του στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την σεζόν 2016-2017 όταν είχε αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού, πριν μετακινηθεί το καλοκαίρι του 2017 με κανονική μεταγραφή από την Ουντινέζε.
- Διαθέτει γενικά καλές μεταβιβάσεις που χρειάζονται πολύ σε ένα χαφ & ενώ δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση όταν παρουσιάζεται ευκαιρία. Εχει και καλή τεχνική αλλά και καλή αντίληψη στο γήπεδο.
- Ντεσαβαντάζ:
- Δεν είναι το δυνατό του σημείο να φτιάχνει παιχνίδι. Να είναι δηλαδή ο βασικός οργανωτής από την πρώτη πάσα στο κέντρο. Δεν είναι δηλαδή στα... φόρτε του να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά εκεί. Ωστόσο όπως αναφέραμε και πιο πάνω έχει και τις καλές μεταβιβάσεις και δοκιμάζει τα πόδια του με σουτ.
- Χρήσιμα στοιχεία για την καριέρα του, την πορεία του και την ζωή του:
- Είδωλό του είναι ο παλιός χαφ της Βραζιλίας Μάουρο Σίλβα, ο οποίος είχε επίσης αγωνιστεί στη Ντεπορτίβο. Γι' αυτό και όταν υπέγραψε στην Λα Κορούνια δήλωσε πως θέλει να πετύχει στην ομάδα της Ντέπορ όπως και ο Μάουρο Σίλβα, ωστόσο θέλησε να μην τον συγκρίνουν με αυτόν. Γενικά είναι συγκροτημένος και σοβαρός χαρακτήρας.
- Άργησε να κάνει το βήμα στην Ευρώπη υπογράφοντας σε ηλικία 23 ετών στην Ουντινέζε από την Κορίνθιανς. Ωστόσο, το όνειρό του ήταν πάντα να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, γι' αυτό και το 2016 όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της Ντεπορτίβο είπε κατευθείαν «ναι».
- Έχει δηλώσει ότι το πιο σημαντικό πράγμα για τον ίδιο είναι η οικογένειά του, η οποία του έλειπε υπερβολικά όταν στα 23 έκανε το παραπάνω βήμα στην καριέρα του για να συνεχίσει στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω στη Βραζιλία.
- Αδυναμία του είναι ο γιος του. Το χαμόγελό του είναι που του δίνει ενέργεια. Θα τον βοηθούσε να γίνει και αυτός ποδοσφαιριστής αν το ήθελε βέβαια. Το παν για τον Γκιγιέρμε είναι να είναι ο γιος του ευτυχισμένος.
Πιο κάτω αλλά και εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο από τον 27χρονο Βραζιλιάνο μέσο που έχει ιταλικό διαβατήριο, κόστισε πάνω από 4 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό και έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο και ενώ ήδη ανακοινώθηκε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα