Γιασίν Μεριά: Έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του (pics)

Gazzetta team
Γιασίν Μεριά: Έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του (pics)

bet365

Ο Γιασίν Μεριά μετακομίζει στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr γράφει γα τον Τυνήσιο διεθνή αμυντικό που ετοιμάζεται να κατακτήσει και την Ευρώπη.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ο Γιασίν Μεριά γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1993 στην παραθαλάσσια πόλη Αριάνα και από μικρός μπήκε στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Οι εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες του έδωσαν την δυνατότητα να ανέβει στην πρώτη ομαδα της Αριάνα η οποία αγωνιόταν στην δεύτερη κατηγορία της Τυνησίας.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και η Ετουάλ Μετλάουι τον κάνει δικό της σε ηλικία 20 ετών. Στην Ετουάλ είχαν καταλάβει ότι στα χέρια τους είχαν τον συνεχιστή των Μπαντρά (γνωστός και ως ο Ντεσαγί της Τυνησίας) και Γιαχια. Και ο Μεριά δεν τους απογοήτευσε. Οι εμφανίσεις του αναγκάζουν τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας να τον καλέσει.

Η Σφαχιέν, μία από τις σημαντικότερες ομάδες της χώρας αρχίζει και τον παρακολουθεί και αποφασίζει να τον αποκτήσει. Έτσι, μετά από δύο χρόνια στην Ετουάλ, αποφασίζει να κινηθεί και τον κάνει δικό της. Μαζί με την μεταγραφή του στην Σπορτίφ Σφαχιέν ανοίγει και η πόρτα της εθνικής. Η αποτυχία στο Αφρικανικό Κύπελλο του 2015 φέρνει αλλαγές στο τεχνικό τιμ της Τυνησίας και την ανανέωση του ρόστερ. Στους τυχερούς και ο Μεριά με τον Ναμπίλ Μααλούλ να του δίνει το βάπτισμα του πυρός.

Με την ψυχολογία στα ύψη και ως διεθνής πλέον ο Μεριά κερδίζει θέση βασικού στην Σπορτίφ Σφαχιέν δίνοντας λύσεις τόσο ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αμυντικός μέσος. Μετά από δύο γεμάτες σεζόν, γαλλικές ομάδες που κατεξοχήν τσιμπάνε ότι καλύτερο υπάρχει στις χώρες της Βορείου Αφρικής αρχίζουν και τον παρακολουθούν στενά.

Ανάμεσά τους και η Λίλ με την Ντιζόν οι οποίες στέλνουν και σκάουτερ για να τον δουν από κοντά, ενώ και η Πόρτο δείνει να τον έχει στην λίστα της. Ο ίδιος όμως κλείνει τα αυτιά του έχοντας ως στόχο την πρόκριση και την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα του ανοίξει τον δρόμο για την Ευρώπη.

Η τρίτη του χρονιά στην Σπορτίφ είναι ακόμα καλύτερη και σε κάθε ματς ο κόσμος τον αποθεώνει. Παράλληλα ο Μεριά καταλαβαίνει ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Σφαχ.

Έτσι, ένα μήνα πριν το Μουντιάλ στις αρχές Μαϊου ανακοινώνει την απόφαση πως θα αποχωρήσει από τον σύλλογο. «Πέρασα τρεις φανταστικές σεζόν στον σύλλογο. Η Σπορτίφ με βοήθησε να αλλάξω επίπεδο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας, τους ευχαριστώ όλους, ήρθε η ωρα να προχωρήσω στην καριέρα μου να κάνω το μεγάλο βήμα», αναφέρει σε δήλωσή του με τον κόσμο της ομάδας να τον αποθεώνει στο ματς με την Κλαμπ Αφρικέν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η ευκαιρία του για το επόμενο βήμα της καριέρας του και σε όμιλο με Αγγλία και Βέλγιο όπου θα είχε να αντιμετωπίσει επιθετικούς παγκόσμιας κλάσης όπως ο Κέιν και ο Λουκάκου ο ίδιος γνώριζε πως μια καλή εμφάνιση απέναντι τους θα έκανε την διαφορά.

Και κόντρα στην Αγγλία στην πρεμιέρα ο Μεριά ήταν από τους κορυφαίους. Τα «τρία λιοντάρια» τα βρίσκουν σκούρα και χρειάζονται ένα γκολ στις καθυστερήσεις για να κάμψουν την αντίσταση της Τυνησίας με τον Μεριά να σταματά κάθε επιθετική προσπάθεια των Άγγλων. Και μπορεί το Βέλγιο να ήταν από άλλο πλανήτη, αλλά την τελευταία αγωνιστική η Τυνησία φεύγει από την Ρωσία με ψηλά το κεφάλι και τη νίκη επί του Παναμά.

Βασικός και στα τρία ματς ο 24χρονος άσος αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική ξέρει ότι ήρθε η ώρα να εξαργυρώσει την καλή του παρουσία με μια καλή μεταγραφή στην Ευρώπη. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ολυμπιακός και πλέον ήρθε η ώρα να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και μακριά από το σπίτι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα