Ψηφίσατε: Αντετοκούνμπο, ο επόμενος «Βασιλιάς» της Ανατολής! (poll)

Νίκος Καρφής
Ψηφίσατε: Αντετοκούνμπο, ο επόμενος «Βασιλιάς» της Ανατολής! (poll)

bet365

Το gazzetta.gr ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στον... θρόνο της Ανατολής και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε... πλάκα με ποσοστό 62%!

Από το 2011 μέχρι τη φετινή σεζόν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Ανατολής, καθώς οι ομάδες του έβρισκαν τον τρόπο να βρεθούν σε τελικούς του ΝΒΑ. Είτε με τους Χιτ, είτε με τους Καβς, ο «Βασιλιάς» είχε κλείσει μόνιμη θέση για τους τελικούς.

Πλέον ο… θρόνος του στην Ανατολή είναι κενός και αναζητά νέο κάτοχο. Υπάρχουν κάποιοι stars της λίγκας που θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν το πρώτο όνομα της περιφέρειας, μετά την απόφαση του ΛεΜπρόν να πάει στους Λέικερς, παλεύοντας πλέον με τα… θηρία της Δύσης.

Το gazzetta.gr ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν για νέο Βασιλιά της Ανατολής μετά την αποχώρηση του ΛεΜπρόν.

Ο κόσμος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πήρε ξεκάθαρη θέση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο εκλεκτός του κοινού, συγκεντρώνοντας ποσοστό 62%. Η διαφορά με τον δεύτερο ήταν τεράστια.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Κάιρι Ίρβινγκ με ποσοστό 26%, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος έχει δηλώσει πως φέτος έχει στόχο να αναδειχθεί MVP της regular season.

Θυμηθείτε τις 6 επιλογές που δόθηκαν προς ψήφιση και στο τέλος δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

John Wall

Ένας από τους καλύτερους και γρηγορότερους γκαρντ της λίγκας που ξέρει τα μυστικά για να οδηγεί τους Ουίζαρντς στα playoffs. Μπορεί να είναι δύσκολο για την Ουάσιγκτον να πάει σε τελικό, αφού υπάρχουν οι Σέλτικς, αλλά και οι Σίξερς που… έρχονται, αλλά ο Ουόλ είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις.

Σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει το τρίποντο του, αφού στις διεισδύσεις είναι… άπιαστος. Η εκρηκτικότητα του και η ικανότητα του στις ασίστ σε συνδυασμό με την ευκολία που σκοράρει, μπορούν να το κάνουν ένα από τα 4-5 κορυφαία πρόσωπα της Ανατολής τα χρόνια που θα έρθουν.

Joel Embiid

Το… process επιτέλους δικαιώνεται και ο Τζοέλ Εμπίντ είναι ο άνθρωπος που το έζησε από την αρχή και πλέον περιμένει την απόλυτη δικαίωση. Οι Σίξερς είναι με διαφορά η καλύτερη νεανική ομάδα του ΝΒΑ. Το παρεάκι των Σίμονς, Φουλτζ, Σάριτς, Εμπίντ διαθέτει το ταλέντο να φτάσει πολύ ψηλά της ομάδα που έχει να δει χαρά από την εποχή του σπουδαίου Άλεν Άιβερσον.

Ο Τζοέλαρος είναι ένας από τους 3-4 κορυφαίους ψηλούς της λίγκας. Φοβερός στα επιθετικά, αλλά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Στην καριέρα του έχει 22 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, δείχνοντας πως δεν αστειεύεται. Αν παραμείνει υγιής, μπορεί να κατακτήσει την Ανατολή τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος έβαλε στόχο να βγει MVP φέτος, δείγμα του πόσο πιστεύει στις δυνατότητες του.

Kyrie Irving

Σίγουρα το story να πάρει από τον ΛεΜπρόν τον θρόνο της Ανατολής θα του άρεσε. Ήδη οι Σέλτικς την περσινή σεζόν χωρίς τον Uncle Drew στα playoffs, άγγιξαν τους τελικούς. Φανταστείτε να είχαν και τον Ίρβινγκ. Ήταν ο ηγέτης του Κλίβελαντ πριν εμφανιστεί ο ΛεΜπρόν και του πάρει την λάμψη. Παρόλα αυτά με δικό του τρίποντο οι Καβς έφτασαν στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Πλέον και με τους Καβς σε πολύ δύσκολη φάση, οι Κέλτες φαντάζουν ω το απόλυτο φοβορί για να βρεθούν στους τελικούς της επόμενης σεζόν. Ο Κάιρι είχαν εκπληκτικός σκόρερ και… εξωπραγματικός χειριστής της μπάλας. Οι Σέλτικς του Στίβενς είναι πλέον ένα περιβάλλον που σου βγάζει υγεία και αρχίζει να μυρίζει… τελικούς. Θα είναι ο superstar μιας ομάδας που έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Χόρφορντ, ο Τείτουμ, ο Χέιγουορντ και ο Μπράουν. Είναι ίσως ο επικρατέστερος (μαζί με τον Γιάννη) για να γίνει ο νέος Βασιλιάς της Ανατολής

Ben Simmons

Πολλοί έχουν αρχίσει και τον συγκρίνουν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και διαβάζει το παιχνίδι. Ο rookie της σεζόν είναι από τους παίκτες που θέλει κάθε προπονητής να έχει. Ο Αυστραλός ξέρει να κάνε τους συμπαίκτες του καλύτερους, αφού το μπασκετικό του Ι.Q τον βοηθάει να βλέπει πράγματα που πολλοί συνάδελφοι του δεν μπορούν κατά την διάρκεια ενός αγώνα

Μπορεί να αμυνθεί, να κατεβάσει ριμπάουντ, να πασάρει, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που πατάει το γκάζι και απογειώνεται, χαρίζοντας μας εκπληκτικές φάσεις. Το μόνο που μπορεί να τον κρατήσει μακριά από την κουβέντα για MVP και του Βασιλιά της Ανατολής, είναι αδυναμία του στο σουτ. Επίσης έχει στην ομάδα του, άλλον ένα ταλαντούχο παίκτη που θέλει για πάρτη του τον… θρόνο.

Παρόλα αυτά ο τύπος που φλερτάρει συνεχώς με το triple double μπορεί να βάλει φωτιά στην Ανατολή με τις εμπνεύσεις του.

DeMar DeRozan

O NτεΜάρ ΝτεΡόζαν προσπάθησε σκληρά τα προηγούμενα χρόνια να οδηγήσει τους Ράπτορς στους τελικούς του ΝΒΑ, όμως πάντα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς του έκλεινε τον δρόμο κα του κατέστρεφε το όνειρο. Πλέον ο ηγέτης του Τορόντο μπορεί να κοιμάται ήσυχος, αφού ο Βασιλιάς μετακόμισε στη Δύση.

Οι Ράπτορς είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει στη regular season, όμως όταν φτάνει η ώρα των playoffs και η στιγμή να κοντραριστούν με τον LBJ, τότε λυγίζουν και φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Η ποιότητα του ΝτεΡόζαν είναι αδιαμφισβήτητη. Ο σταρ που ειδικεύεται στο midrange πλέον έχει την ευκαιρία να λάμψει στα playoffs και να κάνει χαρούμενο όλο τον Καναδά. Ο… εφιάλτης του που λέγεται ΛεΜπρόν θα μπορεί να τον συναντήσει πλέον μόνο στους τελικούς.

Giannis Antetokounmpo

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να κουνάει μαντήλι για να πάει στους Λέικερς, ο Γιάνναρος είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ανατολής και σίγουρα θα θέλει να συνεχίσει να είναι και τα επόμενα χρόνια. Πλέον θα βρει περισσότερους δρόμους ανοιχτούς στα playoffs, αφού δεν υπάρχει το φόβητρο ΛεΜπρόν.

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι μόλις 23 χρονών και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, προσπαθώντας σιγά-σιγά και με πολλή δουλειά να μπει σφήνα ανάμεσα στους 3-4 κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ.

Την περσινή σεζόν μέτρησε 26.9 πόντους ανά αγώνα και φέτος είναι πολύ πιθανό αυτό το νούμερο να πάει ακόμα πιο ψηλά. Όπως και ο Σίμονς, ο Γιάννης έχει ένα θεματάκι με το τρίποντο, το οποίο αν φτιάξει, θα τον κάνει πραγματικά ασταμάτητο. Οι αντίπαλες ομάδες θα είναι ανήμπορες να τον περιορίσουν.

Η φετινή Ανατολή θα δώσει σε ευκαιρίες σε ομάδες να πάνε μακριά στην postseason. Το τοπίο είναι ανοιχτό, αφού μόνο οι Σέλτικς δείχνουν να ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους.

Ο Γιάννης θέλει να περάσει επιτέλους έναν γύρο στα playoffs για να αποκτήσει ακόμα περισσότερο αυτοπεποίθηση και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι του για να κάτσει στον… θρόνο της Ανατολής. Άλλωστε η λατρεία του για τον ΛεΜπρόν είναι γνωστή. Τώρα θα θέλει σαν τρελός να γίνει ο επόμενος… King of the East.

 

NBA Τελευταία Νέα