Κώστας Παπανικολάου: Επέστρεψε για να μείνει!

Κώστας Παπανικολάου: Επέστρεψε για να μείνει!

Αντωνία Σπανού
Κώστας Παπανικολάου: Επέστρεψε για να μείνει!
Ο Κώστας Παπανικολάου πίστεψε, ανδρώθηκε, έγραψε ιστορία, έφυγε, επέστρεψε και πλέον μένει «δεμένος» με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια θέλοντας να κάνει τον ερυθρόλευκο μύθο του ακόμα μεγαλύτερο. To gazzetta θυμίζει την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

«Όλα καλά. Υπάρχει μια σχέση με τους Προέδρους χρόνια τώρα, υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα. Δόξα τω Θεώ υπήρξε μια πολύ καλή συζήτηση, συμφωνήσαμε τρία χρόνια. Είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές πιστεύω. Θέλω να πιστεύω... τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν μέσα στο παρκέ. Συνεχίζουμε την δουλειά και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους τους.»

Ήταν πέντε λεπτά μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι όταν ο Παπανικολάου βγήκε από τα γραφεία της «Arcadia», μαζί με τους Προέδρους του Ολυμπιακού και τα χαμόγελα περίσσευαν. Ακόμα μια κουβέντα για ανανέωση είχε πάει πολύ καλά και οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Παπ... τριετίας! Ο Κώστας θα συνεχίσει για τα επόμενα τρία χρόνια να είναι "κάτοικος" Πειραιά και να φορά τα αγαπημένα του "ερυθρόλευκα"».

Ακόμα μια ανακοίνωση που έκανε όλους τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να χαμογελάσουν, αφού ακόμα ένα δικό τους παιδί θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία χρόνια.

Έναν αθλητή που ανδρώθηκε στα ερυθρόλευκα, έγραψε ιστορία που άλλοι παίκτες δεν έχουν τολμήσει να ονειρευτούν, έφυγε για να ζήσει το ταξίδι του και επέστρεψε για να στεριώσει εδώ και να συνεχίσει να βοηθάει ώστε να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του, όπως και ο ίδιος δήλωσε.

Από το 2009 που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού ο Παπανικολάου έμελλε να φτιάξει μια ιδιαίτερη σχέση με την «ερυθρόλευκη»... καρδιά. Πήρε από πολύ μικρός μια θέση εκεί και δεν την έχασε ποτέ.

Όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής και MVP του τελικού της Κωνσταντινούπολης και μέλος της παρέας που επανέφερε τον Ολυμπιακό στις πιο χαρούμενες και επιτυχημένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, ο Παπανικολάου έχει καταφέρει να κάνει τα πάντα.

Πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στην Μπαρτσελόνα, έχοντας στο παλμαρέ του δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, ενώ μετά από μια χρόνια στην εμπειρία των «μπλαουγκράνα» ήρθε η στιγμή ο «Παπ» να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει το μακρινό ταξίδι για τον «μαγικό» κόσμο και να φορέσει την φανέλα των Χιούστον Ρόκετς.

Εκεί το κυνήγησε, προσπάθησε, μετακόμισε στους Νάγκετς και κάπου εκεί πήρε την απόφαση να κοιτάξει προς τα πάτρια εδάφη.

Στο άκουσμα αυτό πολλές ομάδες προσπάθησαν αν τον αποκτήσουν, πρώτο λόγο είχε η Μπαρτσελόνα, εκείνος έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει Ολυμπιακό και μετά από μερικές ημέρες αναμονής έφτασε η 19η του Ιανουαρίου του 2016 για να γίνει γνωστό ότι ο αγαπημένος «Παπ» της κερκίδας επιστρέφει στον Ολυμπιακό.

Ο ενθουσιασμός που ακολούθησε τον επαναπατρισμό του Παπανικολάου στο «Λιμάνι» ήταν τεράστιος, αφού ο κόσμος είδε και πάλι την παρέα που του έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες να μεγαλώνει και να δυναμώνει.

Τα δύο αυτά χρόνια της επιστροφής του έχουν συνδυαστεί με μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη την περσινή σεζόν και έναν τελικό Euroleague, αλλά και μια αποτυχημένη σεζόν για τον Ολυμπιακό η οποία τέλειωσε χωρίς κάποιον τίτλο για τους Πειραιώτες.

Πλέον, ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή του Ντέιβιντ Μπλατ και τα πράγματα, μετά από τέσσερα χρόνια, αλλάζουν. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η επιθυμία των Αγγελόπουλων να κρατήσουν εκείνους με τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να γράψει ιστορία και ήθελε να συνεχίσει να γράφει.

«Κίνητρό είναι μόνο που βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο σύλλογο. Όποιος βρίσκεται στον Ολυμπιακό καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλί. Δεν πάει παραπάνω στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα η θέληση των Προέδρων να με κρατήσουν εδώ και η δική μου θέληση να μείνω εδώ δείχνει ότι υπάρχει μια σχέση όχι μόνο επαγγελματική».

Η συμφωνία των Προέδρων του Ολυμπιακού με τον Παπανικολάου επήλθε σε περίπου δύο ώρες με τις όποιες δυσκολίες είχαν υπάρξει στο πρώτο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών και όχι του ίδιου του παίκτη με τους Προέδρους της ομάδας, να ξεπερνιόνται και να συνεχίζουν μαζί.

Ο Παπανικολάου βρέθηκε στον Ολυμπιακό ως μια επένδυση για το μέλλον, έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές στο σύγχρονο θαύμα των «ερυθρόλευκων», έφυγε και επέστρεψε με την ίδια αγάπη και πλέον θα φοράει τα κόκκινα για μια τριετία ακόμα, κάτι που δείχνει την επιθυμία του ίδιου του παίκτη να συνεχίσει να γράφει ιστορία με μια ομάδα που έχει αγαπήσει βαθιά και έχει ζήσει παρά πολλά και του Ολυμπιακού να «αγκαλιάσει» τα δικά του παιδιά να τα κρατήσει και εκείνα να συνεχίσουν να είναι η βάση σε ένα οικοδόμημα που στόχο έχει μόνο την κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα