Τι αλλάζει στους Λέικερς και στο ΝΒΑ μετά τη συμφωνία με τον ΛεΜπρον

Τι αλλάζει στους Λέικερς και στο ΝΒΑ μετά τη συμφωνία με τον ΛεΜπρον

Αντωνία Σπανού
Τι αλλάζει στους Λέικερς και στο ΝΒΑ μετά τη συμφωνία με τον ΛεΜπρον

bet365

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανήκει πλέον στους Λέικερς, ο ενθουσιασμός είναι τεράστιος στο Λος Άντζελες. Το gazzetta.gr αναλύει αν μπορούν να γίνουν ομάδα πρωταθλητισμού, αλλά και την πιθανότατα να πορευτούν χωρίς άλλον σούπερ σταρ δίπλα του.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Βραζιλία - Μεξικό, αν o Νεϊμάρ σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοίνωσε την συμφωνία του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τους Λέικερς, με την προοπτική στον παίκτη για την τελευταία σεζόν, μια ημέρα μετά απ' όταν και ο Πολ Τζορτζ και ο Κρις Πολ συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί με τις τωρινές τους ομάδες.

Χωρίς να έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τον Λέοναρντ, όπως χαρακτηριστικά παρατηρούν οι Αμερικάνοι και ειδικά το ESPN η απόφαση του ΛεΜπρον δεν έχει να κάνει με τους παίκτες που θα έχει δίπλα του στο Λος Άντζελες.

Ο Τζέιμς αποφάσισε να υπογράψει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο και να μην αφήσει ανοιχτό το θέμα όπως έκανε από τότε που επέστρεψε στους Καβαλίερς και επέλεξε να αφοσιωθεί στο πως θα «χτυπήσει» τους Ουόριορς.

Ακόμα και έτσι ο σκοπός που υπέγραψαν οι Λέικερς τον ΛεΜπρον είναι για να επιστρέψουν σε μονοπάτι πρωταθλητισμού και θέλουν αυτό να συμβεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι αυτό που ξεκίνησε να κάνει η ομάδα του Λος Άντζελες είναι να γεμίσει γρήγορα τα κενά του ρόστερ.

Μάλιστα οι κινήσεις που έγιναν δείχνουν αυτή την νοοτροπία. Συμφωνήσαν για έναν χρόνο με τον σουτέρ Κάλντγουελ – Πόουπ, έφεραν δίπλα στον ΛεΜπρόν τον... αγαπημένο τους αντίπαλο, Λάνς Στέφενσον, ενώ γρήγορα έκλεισαν και τον δις πρωταθλητή ΝΒΑ, Τζαβέλ ΜακΓκι.

Όπως τονίζουν οι Αμερικάνοι οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι οι Λέικερς δεν... τρελαίνονται να κάνουν δικό τους άλλο ακριβό free agent, ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία το επόμενο καλοκαίρι.

Ο restricted free agent, Τζούλιους Ραντλ, αλλά και ο Ντενγκ θα παίξουν τον ρόλο τους για το πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα στο μπάτζετ των Λέικερς.

Θα προσθέσουν οι Λέικερς ακόμα έναν σταρ δίπλα στον ΛεΜπρον;

Αν οι Λέικερς δεν υπογράψουν κάποιο μακροχρόνιο συμβόλαιο και υπογράψουν μόνο μονοετή αυτό το καλοκαίρι και κρατήσουν τον Ντενγκ, θα τους αφήσει κενό στο salary cup περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα μπορούσε να φτάσει και μέχρι τα 37 εκατομμύρια, αν τον αφήσουν ελεύθερο. Με αυτό το ποσό θα μπορούσαν να πάρουν έναν έμπειρο παίκτη, ενώ το επόμενο καλοκαίρι βγαίνουν στην αγορά ονόματα όπως ο Μπάτλερ, ο Ίρβινγκ, ο Τόμπσον ή ο Ουόλκερ.

Ο Λέοναρντ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να υπογράψει στους Λέικερς και όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν καίγονται στο Λος Άντζελες για να τον υπογράψουν τώρα.

Οι Λέικερς θα πρέπει να εντάξουν τον Λέοναρντ μέσω ανταλλαγής για να πάρει ένα μάξιμουμ συμβόλαιο, αλλά όπως έγιναν τελικά τα πράγματα με τον Τζέιμς τους δίνει την δυνατότητα να δείξουν περισσότερη υπομονή πλέον.

Δεν υπάρχει σιγουριά ότι ο Λέοναρντ θα αλλάξει ομάδα φέτος, αλλά δεν είναι και η μόνη επιλογή για τους Λέικερς ειδικά για του χρόνου.

Μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα του Λος Άντζελες να υπογράψει κάποιον max free agent το επόμενο καλοκαίρι, αλλά αν το κάνει και διατηρήσει και τα ταλέντα που έχει δίπλα στον Τζέιμς θα μπορούσε να φτιάξει μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Πόσο καλοί θα είναι οι Λέικερς φέτος;

Με τους Αμερικάνους να αρέσκονται σε αριθμούς και υποθέσεις βάζοντας κάτω τα στοιχεία με βάσει το φετινό rating των παικτών, το ESPN, έφτιαξε έναν πίνακα και σύμφωνα με αυτόν αναμένεται οι Λέικερς να κερδίσουν 52 παιχνίδια, που θα τους έφερνε περίπου στην τρίτη θέση της Δύσης. Αυτό το σενάριο όμως δεν έχει ιδιαίτερα πραγματική βάση, αφού συνήθως οι ομάδες που βάζουν έναν σταρ στην σύνθεση τους χρειάζονται χρόνο να βρουν την χημεία τους και συνήθως «θυσιάζουν» την πρώτη τους χρονιά.

Πάντως ακόμα έτσι έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν τα κενά στο ρόστερ τους υπογράφοντας μίνιμουμ συμβόλαιο, με καλύτερους παίκτες από αυτούς που ήδη έχει.

Οι Λέικερς δεν φαίνονται ικανοί να «χτυπήσουν» τους Ουόριορς την επόμενη σεζόν, ακόμα και με τον Τζέιμς, αλλά μετά από πέντε σεζόν που δεν ήταν καλές, πρέπει να έχουν ως στόχο πρώτα να κερδίσουν μια ή δύο σειρές playoff πριν πάνε σε κάτι μεγαλύτερο.

 

NBA Τελευταία Νέα