Λέοναρντ: Ένας παιχταράς... αντιστάρ που περνά στην αντεπίθεση! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Λέοναρντ: Ένας παιχταράς... αντιστάρ που περνά στην αντεπίθεση! (pics & vids)

bet365

O Kαουάι Λέοναρντ είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr γράφει για τον... παικταρά χαμηλών τόνων που αρχίζει επιτέλους να πετάει τον... μανδύα του αντιστάρ.

Είναι παιχτάρα ατελείωτη και πάντα προσηλωμένος στον στόχο. Ποτέ δεν… αποκλίνει από αυτόν. Ήρεμος, ψυχρός, ένας τύπος που παίζει λες και δεν…. νιώθει ακόμα και αν όλα γύρω του διαλύονται.

Ψυχρός εκτελεστής όνομα και πράμα

Για τον Καουάι Λέοναρντ δεν χρειάζεται να πεις πολλά και να ψάξεις…. πιπεράτες ιστορίες εκτός παρκέ. Ο άνθρωπος ήταν το υπόδειγμα επαγγελματία που ποτέ δεν έλεγε μεγάλες κουβέντες και άφηνε να μιλήσουν τα όσα έκανε στο γήπεδο.

Για παιχνίδι επιπέδου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας επιβιβαστείτε στη Sportingbet. SportingBet.gr Όχι τυχαία επιλογή. (21+)

Ένας αντιστάρ τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους αντίστοιχης ποιότητας με αυτόν. Φέτος είχαμε το… αλατοπίπερο που έψαχναν όλοι για να ασχοληθούν με τον «Klaw» την χρονιά που έχει αγωνιστεί ελάχιστα. Τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για αυτόν είναι ίσως περισσότερα από όλες τις σεζόν μαζί. Άδικο; Aπλά ο Λέοναρντ αρχίζει και συμπεριφέρεται περισσότερα σαν σταρ, φλερτάροντας πολλές φορές με το να απαρνηθεί το παλιό του ήσυχο προφίλ.

Ο πρώην προπονητής των Γκρίζλις, Ντέιβιντ Φιζντέιλ είχε πει μια φράση που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον Λέοναρντ μετά από ένα ματς των «αρκούδων» με τους Σπερς για τα playoffs.

«Είναι ένας ακούραστος εργάτης. Ο τύπος καθόταν δίπλα μου τις προάλλες και δεν ανέπνεε. Θα πρέπει να δω το βιβλίο με τους κανόνες για να δω αν επιτρέπεται να παίζουν ρομπότ. Ίσως ο Πόποβιτς ξέρει κάτι που δεν ξέρω εγώ. Είναι ξεχωριστός παίκτης, τον λατρεύω». Δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα.

Έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την τεράστια ποιότητα του

Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τον ηγέτη των Σπερς, ο οποίος πάλευε να επιστρέψει δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του. Κατά την διάρκεια της αποθεραπείας άρχισε να νιώθει ανασφάλεια, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την στεναχώρια του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι Σπερς σε αυτήν την περίοδο.

Το… φώναζε πως οι σχέσεις μεταξύ του Καουάι και των «σπιρουνιών» είχε παγώσει. Μέχρι να έρθει η μέρα που θα απαιτήσει ανταλλαγή σε μια απόφαση που δεν περίμεναν πολλοί. Ξαφνικά ο ήρεμος τύπος που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το μπάσκετ, άρχισε να μπλέκεται σε σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μέχρι και σήμερα το όνομα του δεν λείπει ποτέ από τα αμερικανικά δημοσιεύματα που κάνουν διάφορες προβλέψεις για το μέλλον.

Μαζί με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Πολ Τζορτζ είναι τα πρόσωπα του καλοκαιριού, αφού οι μετακινήσεις τους θα προκαλέσουν… πάταγο. Πάταγος, μια απαγορευμένη λέξη για ένα παιδί που δεν μιλούσε, δεν λαλούσε παρά μόνο μάγευε με τα όσα έκανε στα παρκέ.

Την σεζόν 2016-17 δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήταν ένας εκ των 5 κορυφαίων παικτών της λίγκας και φυσικά μέσα στους 2-3 καλύτερους 2 way players. Ελάχιστοι παίκτες είναι εξίσου αποδοτικοί σε άμυνα και επίθεση. Ο Λέοναρντ ήταν ο άνθρωπος του Πόποβιτς. Το γυαλί όμως έχει… ραγίσει!

Θέλει να εξερευνήσει το… αντίθετο ρεύμα

Πρωταθλητής το 2014 και MVP των τελικών. Δύο φορές All Star, δύο φορές σε ΝΒΑ First Team, αλλά και σε 2 περιπτώσεις αμυντικός της σεζόν. Όλα αυτά δεν τα… πούλησε όπως μπορούσε γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Δεν θα σου κάνει ανελέητο trash talking, δεν θα σε χτυπήσει ύπουλα, δεν θα κάνει… καραγκιοζιλίκια, flopping και άλλες αγαπημένες συνήθειες των superstars για να κάνουν πιο… πικάντικο τον χαμό που επικρατεί γύρω από το όνομα τους. Δεν ζει για το star system.

Με αυτά που γίνονται φέτος τον βοηθούν να περάσει στην…. αντεπίθεση, μπαίνοντας σε μια κατάσταση για την οποία μπορεί να μην ευθύνεται μόνο αυτός. Λέικερς, Σέλτικς και πλέον Σίξερς τον διεκδικούν με τρέλα, αφού ξέρουν πως αν τον αποκτήσουν θα γίνουν ένα από τα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα (αν παρουσιαστεί όπως την σεζόν 2016-17 πριν τον τραυματισμό του).

Ο «Klaw» αναζητά μια νέα πρόκληση, θέλει να αλλάξει παραστάσεις, ψάχνοντας ένα καινούριο μέρος να τον εμπνέει. Οι δηλώσεις του Τόνι Πάρκερ που έκανε σύγκριση του δικού του τραυματισμού με του συμπαίκτη του, ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Λέοναρντ. Ο Καουάι είχε πάρει την απόφαση να τα… βροντήξει.

Αν δει κανείς την καριέρα του, θα διαπιστώσει πως παίρνει λιγότερη αναγνώριση από αυτή που του αναλογεί. Όμως δεν είναι στον χαρακτήρα του (ή μάλλον δεν ήταν, τώρα το παλεύει) το star system για να καταφέρνει να κρατά το όνομα του (ανεξάρτητα με όσα κάνει στο παρκέ) στο προσκήνιο.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει τον Λέοναρντ, θα έχουν καταλάβει πόσο ταπεινός είναι. Μακριά από φανφάρες, θέλει απλά να κάνει καλά τη δουλίτσα του και να πάει σπίτι του ευτυχισμένος. Πόσοι από εσάς θυμούνται έναν τσακωμό εντός παρκέ, μια αντιαθλητική ενέργεια του, μια μικρή ένταση τέλος πάντων; Πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι γιατί δεν υπάρχει.

Ο… αντιστάρ που επιτέλους πρέπει να γίνει σταρ

Πόσοι από εσάς μπορούν να θυμηθούν κάποια διαφήμιση γνωστής μάρκας στην οποία πρωταγωνιστεί;

Μια παιχτάρα σαν αυτόν άξιζε μεγάλης προσοχής, σαν αυτή που παίρνει τον τελευταίο καιρό μετά την απόφαση του να ζητήσει ανταλλαγή. Είναι λίγο άδικο να έχει δημιουργηθεί όλο αυτό για να γίνεις πάλι… φίρμα που λένε. Είναι άδικο για έναν παίκτη που ανήκει στην αφρόκρεμα του ΝΒΑ εδώ και καιρό να τραβά μόνο τώρα τα φώτα της δημοσιότητας τόσο πολύ πάνω του.

Ακόμα και έτσι πάντως τα κατάφερε. Με τον δικό του τρόπο. Πλέον είναι στο χέρι του να φέρεται λίγο παραπάνω σαν σταρ, γιγαντώνοντας το όνομα του. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πουλήσει με καλύτερο τρόπο το όνομα του. Δεν είναι παίκτης της σειράς για να… κρύβεται. Μετά από χρόνια απέκτησε την… λάμψη των συναδέλφων του, πολλοί από τους οποίους δεν είναι καλύτεροι από αυτόν.

Ένας παιχτάρας… αντιστάρ για χρόνια που με τις συνθήκες να το απαιτούν δείχνει να περνά στην αντεπίθεση, αναζητώντας την… σπίθα σε μία παραδοσιακή δύναμη του ΝΒΑ που επιστρέφει στις επάλξεις (Σέλτικς ή Λέικερς) ή στην ομάδα του μέλλοντος (Σίξερς).

Λίγοι superstars του ΝΒΑ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… ρομπότ, όπως τον είχε πει ο Φίζντειλ. Όμως ο πρωταγωνιστής του άρθρου ξέρει να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις, κάνοντας τους πάντες να απορούν με την ευκολία που του πράττει. Η ηρεμία στο βλέμμα του και στις αντιδράσεις του, είναι κάτι το μοναδικό για τα δεδομένα του… τρελού ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα