Πρωταθλητής, MVP και σουτέρ: O νέος συμπαίκτης του Γιάννη! (pics & vids)

Πρωταθλητής, MVP και σουτέρ: O νέος συμπαίκτης του Γιάννη! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πρωταθλητής, MVP και σουτέρ: O νέος συμπαίκτης του Γιάννη! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς επέλεξαν τον Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο στο Νο.17 του draft και το gazzetta.gr γράφει για τον νέο συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο που έρχεται στο ΝΒΑ με τον... αέρα πρωταθλητή.

Ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο αποτελεί την επιλογή των Μπακς στο Νο.17 του draft και το gazzetta.gr στέκεται στον νέο συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήδη έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο NCAA, κάνοντας την εμφάνιση της ζωής του, βοηθώντας το Βιλανόβα να ανέβει στην κορυφή.

Σουτέρ, MVP και ικανός να βγει μπροστά στα δύσκολα και να πάρει την ομάδα στις... πλάτες του. Ο κύριος ΝτιΒιτσέντζο είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που έχει πατήσει ήδη σε μια κορυφή. Πλέον στόχος του είναι να βοηθήσει τον «Greek Freak» στο απαιτητικό ΝΒΑ.

MVP, ΜVP, MVP

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο επέλεξε 1 από τις 2-3 καλύτερες επιλογές που είχε διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή στο draft. Τα «ελάφια» έβαλαν στο δυναμικό τους έναν πρωταθλητή του NCAA και μόνο τυχαία δεν ενήργησαν.

Στο ματς που παιζόταν ο τίτλος, ο Ντόντε φόρεσε τη στολή του «Superman», πήρε από το... χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στον τίτλο, παρουσιάζοντας ηγετικές τάσεις. Αναδείχθηκε MVP του Final 4 του κολεγιακού πρωταθλήματος, αφού πήρε... φωτιά με 31 πόντους στον τελικό

Ο αθεόφοβος είχε 10/15 σουτ και 5/7 τρίποντα, δείχνοντας στο Μίσιγκαν πως είναι μάταιο να προσπαθήσει να τον σταματήσει. Μάλιστα στον τελικό του NCAA έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους, προερχόμενος από τον πάγκο. Eπιπλέον είναι ο άνθρωπος με τους περισσότερους πόντους σε τελικό NCAA από το 1980 και μετά.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε 13.4 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά ματς, όμως εκεί όπου ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά, έκανε... παπάδες. Ο ΝτιΒιτσέντζο δεν φοβάται να τα βάλει με όλους, ανεξαρτήτως ύψους και σωματικής διάπλασης, χαρίζοντας μας εκπληκτικές φάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το scouting report του ΝτιΒιτσέντζο

Τα πλεονεκτήματα

Ο Ντόντε μπορεί να παίξει άμυνα, να σκοράρει τόσο από το τρίποντο, όσο και με διείσδυση. Αθλητικός shooting guard που αν βρει τον χώρο, θα πατήσει γερά και θα καρφώσει. Εξαιρετικό επιτόπιο άλμα, αλλά αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι το σουτ του. Σούταρε με 47% εντός πεδιάς και 40% στα τρίποντα.

Παίκτης που βοηθά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, συνεισφέροντας τόσο στον τομέα των ασίστ, όσο και σε εκείνο των ριμπάουντ. Στο ματς που κρινόταν όλη η σεζόν, έδειξε πως είναι και clutch, αφού όταν το Μίσιγκαν άρχισε να το πιστεύει, του έκοψε τα... φτερά με τριποντάρες.

Καλός στην άμυνα πάνω στην μπάλα, κάτι που μαρτυρά και το 1.1 κλέψιμο μέσο όρο. Ακόμα και αν ο αντίπαλος του είναι ψηλότερος και δυνατότερος στην άμυνα, πάντα του αρέσει να του κάνει τη ζωή δύσκολη, παίζοντας περισσότερο με την ψυχή του. Παίζει με απίστευτη ενέργεια, μεταλαμπαδεύοντας την... σπίθα και στους συμπαίκτες του

Το υψηλό του μπασκετικό I.Q είναι ένα επιπλέον «όπλο» στη φαρέτρα του. Ο τύπος ξέρει να βλέπει γήπεδο και να εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία. Ίσως να του ταίριαζε ο ρόλος του «έκτου παίκτη». Να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει ενέργεια στους Μπακς, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε ένα ματς με το εξαιρετικό σουτ. Τον λες και streaky shooter.

Εκεί.. χωλαίνει

Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει το ποσοστό του στις βολές. Το 71% για γκαρντ δεν είναι καλό και αυτό ο Ντόντε το ξέρει. Η σωματοδομή του δεν τον βοηθάει, ειδικά όταν αντιμετωπίζει ψηλότερους και πιο δυνατούς guards. Για δύο σεζόν ήταν πίσω στην ιεραρχία από τους συμπαίκτες τους, Μπράνσον και Μπρίτζες, οι οποίοι ήταν οι ηγέτες της ομάδας, παρόλο που στα... κρίσιμα (στον τελικό) ήταν ο παίκτης που χάρισε τον τίτλο στο Βιλανόβα. Eίναι 1.96 και ίσως να έχει mismatch όταν παίζει στο «2». Θα πρέπει ο προπονητής του να τον... κρύβει με τα κατάλληλα τρικ.

Μπορεί να παίξει στην Εθνική Ιταλίας

Έχει ιταλική καταγωγή, κάτι που μαρτυρά και το όνομα του. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει σε ποια εθνική ομάδα, θα παίξει, όμως ακούγεται πως οι Ιταλοί έχουν εξαιρετική άποψη για αυτόν και σίγουρα θα τον ήθελαν. Ειδικά από τη στιγμή που ο ηγέτης Μπελινέλι γερνάει και η συγκεκριμένη θέση (guard) χρειάζεται φρεσκάδα και ταχύτητα εκτός από εμπειρία.

Η Ιταλία σίγουρα θα είναι καλύτερη επιλογή για αυτόν, αν θέλει να γίνει διεθνής, αφού θα είναι σχεδόν απίθανο να αγωνιστεί στην Team USA των αμέτρητων superstars του ΝΒΑ.

Έξυπνη κίνηση για τους Μπακς

Συνοψίζοντας οι Μπακς στο πρόσωπο του ΝτιΒιτσέντζο, βρίσκουν ένα παίκτη που έχει περισσότερη εμπειρία σε κολεγιακό επίπεδο και περισσότερους αγώνες στα πόδια του από τους περισσότερους συναδέλφους του στο φετινό draft. Επιπλέον τα «ελάφια» δείχνουν αδυναμία στο στο σουτ και ειδικότερα στο τρίποντο, άρα ο Ντόντε θα τους βοηθήσει με την ικανότητα του στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτός του ασταθέστατου Σνελ και του Μίντλετον, το Μιλγουόκι δεν έχει κάποιον σουτέρ που φοβίζει.

Ο ΝτιΒιτσέντζο έρχεται να προστεθεί στην... εξίσωση και να δώσει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μια επιπλέον επιλογή, όταν πέφτουν τα double teams πάνω του. Ακόμα έχει το χάρισμα να δημιουργεί μόνος του το σουτ που θα πάρει και να μην τα περιμένει όλα από τους συμπαίκτες του.

Με αυτά που έδειξε στον τελικό του NCAA, κάνει τους πάντες στους Μπακς να αισιοδοξούν πως όταν έρθουν τα ζόρια σε κάποιο ματς-θρίλερ, ο Ντιβιτσέντζο θα μπορέσει να φανεί χρήσιμος με την άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει και το τρίποντο του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα