«Κλειδί» η απόδοση του Ρόμπερτς στον 5ο τελικό (vids)

Αντωνία Σπανού
«Κλειδί» η απόδοση του Ρόμπερτς στον 5ο τελικό (vids)
Ο Μπράιν Ρόμπερτς ήταν εξαιρετικός στους δύο τελικούς που κέρδισε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και φαίνεται πως η απόδοση του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελευταίο ματς της χρονιάς.

Τα ψέμματα τελειώσαν και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό θα λύσουν τις διαφορές τους σε ένα τελευταίο ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδας για το 2018.

Με το σκορ στην σειρά να βρίσκεται στο 2-2 κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο νίκες του Ολυμπιακού είναι η εξαιρετική παρουσία του Μπράιν Ρόμπερτς.

Στη winmasters.gr παίξε νόμιμα και ζωντανά τους αγώνες του Μουντιάλ, με το Νέο Pulsebet*- Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να μην έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα μέσα στην σεζόν, έχει αποδείξει όμως ότι όταν είναι καλός βοηθάει την ομάδα του να φτάσει στην νίκη και αποτελεί παράγοντα που κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα σουτ του δίνουν «ανάσες» στην γραμμή των γκαρντ της ομάδας του και η ψυχραιμία που επιδεικνύει μέσα στο ΟΑΚΑ, μπορούν να γίνουν το κλειδί της νίκης του Ολυμπιακού.

Ο Μπράιν Ρόμπερτς με εξαίρεση το πρώτο ματς των playoffs κόντρα στην Κύμη, όπου δεν πήρε και ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής (12:17) και δεν ήταν καλός, στα υπόλοιπα έδειξε σταθερή παρουσία και καλή παρουσία.

Κακός ήταν και στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου έμεινε στα ρηχά όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και τελικά να χάνουν από τον Παναθηναϊκό.

Στα υπόλοιπα ματς των playoffs και παρότι ο χρόνος συμμετοχής του δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 19 λεπτά, ήταν ουσιαστικός με το εξαιρετικό ποσοστό του στο τρίποντο να ξεχωρίζει από την στατιστική του.

Η σειρά με τον Παναθηναϊκό τον έχει βρει πολύ ανεβασμένο και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις νίκες της ομάδας του.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ... ΝΙΚΗΣ

Ο Ρόμπερτς παρά το γεγονός ότι ο χρόνος συμμετοχής του κατά μέσο όρο όλη την σεζόν στην Basket League είναι μόλις 17 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, έχει καταφέρει να είναι σταθερός, αλλά δεν έχει κάνει κάτι το εντυπωσιακό. Συνολικά μετά 8.12 πόντους με 44.83& στο τρίποντο και 2.27 ασίστ ανά αγώνα. Αυτό που ξεχωρίζει πάντως είναι ότι στα παιχνίδια που είναι καλός, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα νίκης.

Χαρακτηριστικά στις δύο πιο κρίσιμες νίκες της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικός και έδωσε πολύτιμες λύσεις.

Στον πρώτο αγώνα της σειράς στο ΟΑΚΑ ο Ρόμπερτς ξεκίνησε μοναδικά το παιχνίδι, αλλά χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ και πήγε στον πάγκο. Ο τελικός απολογισμός του ήταν σε 12 και 56 που βρέθηκε στο παρκέ πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους με 1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό για τον χρόνο που βρέθηκε στο παρκέ ήταν κάτι παραπάνω από αποδοτικός, προσφέροντας στο έπακρο.

Εξαιρετικός ήταν και στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός ξεκίνησε και πάλι πολύ καλά, με ψυχολογία και όντας εύστοχος κυρίως έξω από τα 6.75.

Ο Ρόμπερτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, έχοντας 2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ μάζεψε και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και όλα αυτά σε 19 λεπτά και 06 δευτερόλεπτα που έπαιξε.

Συνολικά στα playoffs ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ έχει σε 16:08'', 8.11 πόντους, με 59.09% στα δίποντα, 45.83 στα τρίποντα, ενώ μοιράζει 1.67 ασίστ ανά παιχνίδι.

Είναι σίγουρο ότι η απόδοση του Ρόμπερτς καθορίζει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στα δύο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα και αυτές τις έχει πάρα πολύ ανάγκη στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Αν δείξει την ψυχραιμία που έχει δείξει ότι έχει στο κλειστό του Αμαρουσίου, ο Ολυμπιακός θα έχει ένα ακόμα «όπλο» στην επιθετική του φαρέτρα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα