Σμιθ δεν είσαι μόνος: Τα μεγαλύτερα «δράματα» των τελικών! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σμιθ δεν είσαι μόνος: Τα μεγαλύτερα «δράματα» των τελικών! (pics & vids)

bet365

Με αφορμή την επική γκάφα του Τζέι Αρ Σμιθ στο Game 1 των τελικών, διαλέξαμε 8 αξέχαστες στιγμές ή ματς σε ΝΒΑ Finals που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν ως «δράματα» για τις ομάδες και τους παίκτες που το έζησαν.

Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Με ένα συγκλονιστικό ματς ξεκίνησαν οι φετινοί τελικοί του ΝΒΑ. O Τζορτζ Χιλ πήγε στις βολές με την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους Καβς με 108-107, 5 δευτερόλεπτα πρν το τέλος. Όμως έβαλε τη μία, ο Σμιθ πήρε το επιθετικό και εκεί γίναμε μάρτυρες μιας φάσης που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Βγήκε προς τα έξω και δεν εκδήλωσε καν επίθεση, αφήνοντας το ματς να πάει στην παράταση. Ακόμα και τώρα δεν έχει δώσει μια κανονική απάντηση για το τι έγινε μέσα στο κεφάλι του σε αυτή τη φάση.

Οι Ουόριορς πήραν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και ο Σμιθ έγινε ο περίγελος του ΝΒΑ, αφού το επίπεδο… χλευασμού έφτασε σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ίσως αυτή η φάση να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον φετινό πρωταθλητή, αφού οι «πολεμιστές» βρίσκονται ήδη στο 2-0.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που είχαμε… δράμα στους τελικούς για μια ομάδα ή έναν παίκτη.

Θυμηθείτε άλλα 8 χαρακτηριστικά παραδείγματα

Ο ΛεΜπρόν που δεν άντεξε τη ζέστη!

To 2014 οι Χιτ διασταύρωναν τα ξίφη τους με τους Σπερς και ήθελαν να πανηγυρίσουν το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ματς των τελικών στο Σαν Αντόνιο, το air condition του γηπέδου χάλασε, κάτι που επηρέασε πάρα πολύ τον ΛεΜπρόν.

O Bασιλιάς είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από το παιχνίδι μετά από κράμπες, οι οποίες είχαν να κάνουν με την πολύ υψηλή θερμοκρασία του γηπέδου. Το Μαϊάμι έχασε το ματς και έμεινε πίσω στη σειρά, με τον ΛεΜπρόν να βάζει 25 πόντους σε 33 λεπτά πριν αποχωρήσει.

Η συνέχεια γνωστή, με τους Σπερς να επικρατούν με 4-1 νίκες και να πατούν την κορυφή του ΝΒΑ. Σίγουρα ο ηγέτης των Χιτ θα ήθελε να είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα για αυτόν και την ομάδα του στο πρώτο ματς

Οι φίλαθλοι των Χιτ που βιάστηκαν να φύγουν

Όταν αποχωρείς επειδή νομίζεις πως η ομάδα σου δεν μπορεί να γυρίσει το ματς και τελικά, σε διαψεύδει τότες σίγουρα ζεις ένα δράμα.

Το 2013, οι Σπερς νικούσαν για 5 πόντους τους Χιτ στο Game 6 με 23 δευτερόλεπτα να απομένουν και αγκάλιαζαν τον τίτλο. Μερικοί φίλαθλοι του Μαϊάμι δεν ήθελαν να δουν την ομάδα του Πόποβιτς να πανηγυρίζει μέσα στο σπίτι τους και έτσι σηκώθηκαν και πήγαν να φύγουν.

Όμως το τρίποντο του Ρέι Άλεν… έσωσε τους Χιτ, οδήγησε το ματς στην παράταση και εκεί η παρέα του Ουέιντ και του ΛεΜπρόν επικράτησε. Στη συνέχεια πήρε το πρωτάθλημα.

Οι φίλαθλοι που βιάστηκαν να φύγουν, δεν πρόλαβαν να επστρέψουν και αναγκάστηκαν να δουν την παράταση και τους πανηγυρισμούς των Χιτ, έξω από το γήπεδο. Ας πρόσεχαν!

Το show των Μπουλς και η ντροπιαστική ήττα των Τζαζ

Η σειρά των τελικών του 1998 μας χάρισε πολλές συγκινήσεις, όμως σε ένα ματς οι Τζαζ ήθελαν να ανοίξει η γη και να τους… καταπιεί. Στο Game 3 των τελικών οι Μπουλς… σκόρπισαν τους Μορμόνους του Στόκτον και του Μαλόουν και τους ανάγκασαν στην ήττα με 96-54.

Η διαφορά των 42 πόντων ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ και οι Τζάζ έκαναν αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος, το οποίο κράτα μέχρι σήμερα.

Ο Τζόρνταν είχε κάνει την Γιούτα να βλέπει… εφιάλτες, σε μια νύχτα που πάντα θα... στοιχειώνει τους Τζαζ όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Όταν ο Σταρκς τα… έσπαγε με 0/11 τρίποντα

Δεν θα μπορούσε να βρει χειρότερη βραδιά ο Τζον Σταρκς για να κάνει το πιο… εφιαλτικό ματς της καριέρας του με τους Νικς.

Στους τελικούς του 1994 κόντρα στους Ροκετς, θα μπορούσε να είχε δώσει το πρωτάθλημα στο Game 6 στους Νικς, αλλά δέχθηκε μπλοκ.

Η σειρά πήγε στο 7ο παιχνίδι, εκεί όπου σούταρε με 2/18 εντός πεδιάς (0/10 στην τέταρτη περίοδο), ενώ έκανε αρνητικό ρεκόρ σε άστοχα τρίποντα (μέτρησε 0/11 σουτ).

Το τραγικό του βράδυ είχε σαν αποτέλεσμα την νίκη των Ρόκετς με 90-84 και την εξασφάλιση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Ολάζουον. Ο Σταρκς είχε… κάψει τις ελπίδες των Νικς για τον τίτλο!

Αντί για 3-0, κατάφεραν να χάσουν το πρωτάθλημα οι Μάβερικς

Οι Μάβερικς είχαν βάλει τις βάσεις για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα του 2006. Βρισκόντουσαν μπροστά με 2-0 νίκες, ενώ στο Game 3 είχαν προβάδισμα 13 πόντων, 6 λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Το Ντάλας… βραχυκύκλωσε, έκανε κάποια μοιραία λάθη και ο Ουέιντ μαζί με τους συμπαίκτες του στους Χιτ το εκμεταλλεύτηκαν, κάνοντας μια τεράστια ανατροπή. Στη συνέχεια πήραν 3 σερί νίκες, αφήνοντας τους Μαβς με την μεγαλύτερη απογοήτευση στην ιστορία τους.

Νικ Άντερσον βάλε μια βολή ρε άνθρωπε!

Η τραγική φιγούρα για τους Μάτζικ το 1995 λεγόταν Νικ Άντερσον. Το Ορλάντο είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο Game 1 με τους Ρόκετς, αφού είχε προβάδισμα 3 πόντων και την μπάλα δικιά του. Ο Άντερσον όμως κατάφερε να χάσει 4 σερί βολές, κάτι που επέτρεψε στο Χιούστον να πάει το ματς στην παράταση και το πάρει εκεί με tip in του Ολάζουον. Η παρέα του Χακίμ βγήκε… ζωντανή από το θρίλερ και μπόρεσε να… σκουπίσει τους Μάτζικ στα επόμενα ματς.

Όταν οι Χιτ τα έκαναν... θάλασσα και τους «τσάκισε» ο Νοβίτσκι

Οι ΛεΜπρόν και Ουέιντ έκαναν ότι ήθελαν στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών του 2011 κόντρα στους Μάβερικς σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Στα μέσα του τετάρτου δωδεκαλέπτου οι Χιτ είχαν προβάδισμα 15 πόντων. Κι όμως το Ντάλας επέστρεψε και με ένα τεράστιο νικητήριο καλάθι του Νοβίτσκι, έκανε το break σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε παιχνίδι τελικών στην ιστορία του ΝΒΑ. Οι Μάβερικς δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήραν τον τίτλο στο τέλος του δρόμου!

Οι Ουόριορς κατάφεραν να χάσουν τον τίτλο από 3-1!

Η αρμάδα του Στιβ Κέρ τρόμαζε κόσμο τη σεζόν 2015-16. Έσπασαν το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία της regular season των Μπουλς, αφού έφτασαν στο 73-9. Στον τελικό προηγήθηκαν με 3-1 νίκες των Καβς και όλα έδειχναν ιδανικά για αυτούς. Έλα όμως που η παρέα του ΛεΜπρόν είχε άλλη άποψη. Το Κλίβελαντ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών, αφού πήρε τη νίκη σε 3 σερί ματς, με τον ΛεΜπρόν να κάνει… όργια. O Ίρβινγκ... σκότωσε τους Ουόριορς στο Game 7 μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ με το τρίποντο του, υπογράφοντας το πρώτο πρωτάθλημα των Καβς.

πηγή: foxsports

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα