Μπόγρης: Παίρνει το ρίσκο και ζει την στιγμή! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Μπόγρης: Παίρνει το ρίσκο και ζει την στιγμή! (pics & vid)
Ο Γιώργος Μπόγρης με μόλις 3 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα στο παρκέ κατάφερε και «έκλεψε» την παράσταση στον πρώτο τελικό της Basket League και το gazzetta.gr παρουσιάζει μια από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες στον Ολυμπιακό για την φετινή σεζόν.

Roland Garros με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+). * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι τελικοί της Basket League είναι γεγονός, η σειρά ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους σε συνεχόμενα μεταξύ τους παιχνίδια, με το πρώτο να βρίσκει νικητές τους «ερυθρόλευκους». Αρκετή από την προσοχή του πρώτου τελικού μεταξύ των δύο «αιωνίων»... τράβηξε πάνω το Γιώργος Μπόγρης.

Ήταν περίπου μια ώρα πριν το ντέρμπι όταν οι πρώτοι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν την εμφάνιση τους στο παρκέ, με τον Γιώργο Μπόγρη να είναι εκείνος που δέχτηκε τις πιο ηχηρές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, που έχει και «πράσινο» παρελθόν, έμεινε χωρίς να αντιδράσει και συνέχισε κανονικά το ζέσταμα του.

Η κερκίδα πάντως δεν τον άφησε σε ησυχία και όταν ο Μπόγρης ξεκίνησε το ζέσταμα του κάθε φορά που σκόραρε τον χειροκροτούσε ειρωνικά και τον τρόλαρε με «όλε».

Αφορμή για όλο αυτό στάθηκε η δήλωση του σέντερ του Ολυμπιακού παραμονή της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague, όπου ακόμα υπήρχε το ενδεχόμενο του «εμφυλίου» στα playoffs ότι θα ήθελε να βρει αντίπαλο του τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη.

Κάπως έτσι οι δύο... πλευρές ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής και κατέληξαν με τον «ερυθρόλευκο» σέντερ να πανηγυρίζει έξαλλα τους δύο πόντους που πέτυχε στα τρία λεπτά που αγωνίστηκε και το πάθος του να γίνεται σημείο αναφοράς.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Μπόγρης φέρνει την σπίθα στο παρκέ ή ακόμα και στον πάγκο. Είναι ο παίκτης που μπορεί να μην πατά παρκέ πολλή ώρα, αλλά όση το κάνει προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω για την ομάδα του κυρίως με τον ενθουσιασμό που τον ακολουθεί.

To gazzetta.gr γράφει για τον παίκτη που έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση ακόμα και από την άκρη του πάγκου και παίζει με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού κάτι παραπάνω από έναν μήνα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Γιώργος Μπόγρης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό, πριν αρχίσει τα μακρύ του ταξίδι στα ελληνικά παρκέ. Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Άρης, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ συνθέτουν την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ, πριν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του και βρεθεί στην Ισπανία και «πιάσει» για τα καλά λιμάνι στο καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Η περσινή σεζόν την οποία ο Έλληνας σέντερ ολοκλήρωσε στην Τενερίφη ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού η ομάδα του κατέκτησε το Basketball Champions League και ο Μπόγρης βγήκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Από εκεί το καλοκαίρι αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για επιστροφή στην Ελλάδα και μαζί αποδέχτηκε τον ρόλο του στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

Ο έμπειρος σέντερ ήρθε ως τρίτος στην γραμμή των ψηλών, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν επηρέασε καθόλου στην ψυχολογία του. Όπου χρειάστηκε συνέβαλλε και ο κόσμος στο ΣΕΦ εκτίμησε αυτό το γεγονός χαρίζοντας του το πιο θερμό του χειροκρότημα σε κάθε του προσπάθεια.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΑ PLAYOFFS

Ήταν 19 Απριλίου, όταν ο Ολυμπιακός των άπειρων προβλημάτων, είχε μόλις χάσει το πρώτο παιχνίδι των playoffs της Euroleague κόντρα στην Ζαλγκίρις και θα έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα στο επόμενο, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Μπόγρης είχε πάθει ρήξη μηνίσκου και θα έμενε εκτός ένα μήνα.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και ο παίκτης επέλεξε με δική του τεράστια ευθύνη να μπει και να βοηθήσει την ομάδα του στην δύσκολη σειρά με τους Λιθουανούς. Και αυτό έκανε.

Πάλεψε πολύ στον χρόνο που πήρε και χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του μετά το τέλος του δεύτερου νικητήριου αγώνα, όπου δεν θέλησε να δώσει περισσότερη έκταση στο θέμα του τραυματισμού του, ενώ τόνισε ότι αυτά είναι τα παιχνίδια που περιμένει ένας παίκτης όλη την σεζόν.

Ο Ολυμπιακός τελικά αποκλείστηκε από την Euroleague και οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην ελληνική πραγματικότητα με τα playoffs να ξεκινούν άμεσα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπρεπε να μείνει εκτός για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που απεκόμισε από τα παιχνίδια με την ομάδα του Σάρας και ο Μπόγρης βρήκε χρόνο και ευκαιρία να παίξει και να προσφέρει στον Ολυμπιακό συνεχίζοντας πάντα να κουβαλά το πρόβλημα τραυματισμού του ρισκάροντας.

Η απόδοση του στους αγώνες με την Κύμη και τον Προμηθέα ήταν πολύ καλή και σταθερή δίνοντας λύσεις στον προπονητή του και τελικά στην ομάδα του και ήταν από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά στην δύσκολη περίοδο για την ομάδα του, όπου έψαχνε τα πατήματα της ενόψει των Τελικών με τον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΞΑΛΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟ

Μετά από τους πρώτους δύο γύρους των playoffs ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε και ο Γιώργος Μπόγρης ήταν λογικό να χάσει από τον χρόνο που είχε πάρει. Οι Τελικοί ξεκίνησαν και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για το πρώτο ματς.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν άφησαν τον Έλληνα σέντερ σε ησυχία, ειδικά στην αρχή και εκείνος κλήθηκε να μπει στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Με την ψυχολογία στα ύψη, πάτησε παρκέ, πήρε μαζί του τον ενθουσιασμό του, έδωσε άμεσα την μια και μοναδική ασίστ του για το τρίποντο του Μάντζαρη, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε τους δύο και μοναδικούς του πόντους για να ξεσπάσει και να πανηγυρίσει με την ψύχη του.

Ο Μπόγρης κάθε φορά που παίρνει χρόνο συμμετοχής φροντίζει να κάνει το καλύτερο που μπορεί και ο ενθουσιασμός με τον οποίο μπαίνει στο παιχνίδι είναι απαραίτητος για κάθε ομάδα.

Παίζει εδώ και πολύ καιρό με τεράστιο ρίσκο για τον ίδιο του τον εαυτό σκεπτόμενος ότι τον χρειάζεται η ομάδα του, ενώ την... επόμενη ημέρα οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο στο συμβόλαιο του, αφού το καλοκαίρι υπέγραψε 1 + 1+1.

Σίγουρα πατώντας ελάχιστα λεπτά παρκέ ο Μπόγρης ξεχώρισε στο πρώτο ματς της σειράς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα