Πολ: Τότε... εφιάλτης, τώρα μπορεί να είναι «λύτρωση»! (pics & vids)

Πολ: Τότε... εφιάλτης, τώρα μπορεί να είναι «λύτρωση»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πολ: Τότε... εφιάλτης, τώρα μπορεί να είναι «λύτρωση»! (pics & vids)

bet365

O Kρις Πολ ψάχνει την «λύτρωση» στην ομάδα που του... κατέστρεψε τα όνειρα το 2015 και το gazzetta.gr γράφει για έναν πραγματικά σπουδαίο γκαρντ που θέλει να βάλει ένα τέλος στις αποτυχίες.

Θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων point guards στην ιστορία του ΝΒΑ και όταν τελειώσει την καριέρα του θα είναι σχεδόν απίθανο να μην μπει στο Hall Of Fame, εκεί όπου ανήκουν οι πραγματικά σπουδαίοι.

Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μπορεί να έχει αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι να αποσυρθεί, όμως ήδη βρίσκεται στην 12η θέση των κορυφαίων… κλεφτών στην ιστορία του ΝΒΑ, μετρώντας 2.008 κλεψίματα. Περίφημα τα πηγαίνει και στις ασίστ, εκεί όπου είναι ένατος με 8.708. Ένας πανέξυπνος playmaker, ταχύτατος με την ικανότητα να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας πραγματικός floor general που διευθύνει μαεστρικά την ομάδα του, όντας ο προπονητής πάνω στο παρκέ.

Κι όμως ο Κρις Πολ δεν έχει την εκτίμηση που ίσως θα άξιζε. Πολλοί τον λένε «loser», ανίκανο να φτάσει στην… πηγή και να πάρει ένα πρωτάθλημα. Ο «CP3» φέτος είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά να ξορκίσει την… κατάρα και να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικούς. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει αρχικά να κάνει break στην έδρα των πρωταθλητών και ύστερα να τους αποκλείσει.

Οι Ρόκετς του δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτό που ψάχνει διακαώς από τη αρχή της καριέρας του, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να το δει κατάματα. Έφταιγαν οι ομάδες και οι συμπαίκτες που είχε, έφταιγε ο ίδιος; Σημασία έχει πως στο τέλος πάντα κάτι γινόταν και ο Πολ αποτύγχανε.

Το 2015 άγγιξε τους τελικούς Δύσης με τους Κλίπερς, αλλά η ομάδα από το Λος Άντζελες… αυτοκτόνησε και έχασε μια δική της σειρά. Οι Ρόκετς επέστρεψαν από την… κόλαση του 3-1, έκαναν το 3-4 και πέρασαν στους τελικούς περιφέρειας. Η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του Πολ που θα τον στοιχειώνει για πάντα.

Πλέον ο… εφιάλτης, οι Ρόκετς, μπορούν να μετατραπούν σε… λύτρωση. Η ομάδα που τον έφερε σε θέση να δεχθεί σκληρή κριτική από όλους, τώρα του δίνει την ευκαιρία για εξιλέωση. Και κακά τα ψέματα παίκτες με την ποιότητα του Πολ δικαιούνται να παίξουν σε τελικό ΝΒΑ.

Έδωσε ελπίδα στους Χόρνετς

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ, όλοι κατάλαβαν πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Rookie της σεζόν το 2006 με τους Χόρνετς, είχε την στόφα να γίνει ο ηγέτης τους και να τους οδηγήσει στα playoffs του 2008. Μια φανταστική ομάδα που τρέλανε κόσμο στη regular season, αλλά αποκλείστηκε στο Game 7 των ημιτελικών Δύσης από τους πιο έμπειρους και έτοιμους Σπερς. Κρις Πολ, Πέτζα Στογιάκοβιτς και Ντέιβιντ Ουέστ δεν μπόρεσαν να αδράξουν μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της καριέρας τους.

Η αδυναμία των Χόρνετς να φτάσουν μακριά στα playoffs των επόμενων σεζόν (δύο αποκλεισμοί στον πρώτο γύρο μέχρι το 2013), έκαναν τον Πολ να ψάξει τη δόξα σε άλλες πολιτείες.

Έβαλε στο… χάρτη του «καταραμένους» Κλίπερς, αλλά….

Επόμενος σταθμός του οι Κλίπερς. Μια ομάδα που από το 1985 μέχρι το 2012 μετρούσε μόλις 4 συμμετοχές στα playoffs με καλύτερη στιγμή την πορεία ως τους ημιτελικούς Δύσης το 2006.

Ο Πολ ήρθε στο Λος Άντζελες και όλα άλλαξαν. Πλαισιωμένος από τους Μπλέικ Γκρίφιν, Μπίλαπς, Καρόν Μπάτλερ, ΝτεΆντρε Τζόρνταν και Μο Ουίλιαμς, έφτασε στους ημιτελικούς Δύσης. Όμως εκεί και πάλι οι Σπερς, ο κακός του δαίμονας μέχρι εκείνο το σημείο, του… στερούσαν πάλι τη συμμετοχή σε τελικούς περιφέρειας για πρώτη φορά στην καριέρα του

Κουράστηκε να αποτυγχάνει

Τα επόμενα χρόνια προσπάθησε να… ξορκίσει την κατάρα, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να διώξει από πάνω του την ταμπέλα του loser που του κόλλησαν κάποιοι για την αδυναμία του να φτάσει έστω στους τελικούς της Δύσης μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όλες τις σεζόν έμπαινε στα playoffs με την ομάδα του Ρίβερς. Όμως πάντα στο τέλος του έμενε αυτή η πίκρα. Η αποτυχία τον… κούρασε. Σε όλη αυτή την πορεία του στους Κλίπερς θα μετανιώνει για μια σειρά. Εκείνη την… καταραμένη σειρά που έπαιξε με την νυν ομάδα του, τους Ρόκετς το 2015

O… εφιάλτης του 2015

Οι Κλίπερς ήταν με το 1.5 πόδι στους τελικούς περιφέρειας το 2015, αφού προηγήθηκαν με 3-1 στη σειρά με τους Ροκετς. Όμως... κατάφεραν να αποκλειστούν. Το Game 6 θα παραμείνει αξέχαστο τόσο για τους Κλίπερς, όσο και για τον Κρις Πολ. Ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, οι Ρόκετς βρίσκονται πίσω με 17. Κι όμως στο τέλος νικούν με 119-107. Ένα αποτέλεσμα που θα τους έδινε ώθηση για να πάνε στο Game 7 και να το πάρουν. Ήταν η σεζόν που ο Πολ έφτασε τόσο κοντά, αλλά τελικά για άλλη μια φορά έχυσε την καρδάρα με το γάλα.

Έκανε το πρώτο βήμα, απαιτούνται άλλα δύο

Η φετινή σεζόν είναι η καλυτερη της καριέρας του σε ομαδικό επίπεδο, αφού για πρώτη φορά βρίσκεται σε τελικούς Δύσης. Οι εμφανίσεις του είναι καθοριστικές στην παρουσία του Χιούστον στους τελικούς της περιφέρειας. Μετρά 21.4 πόντους, 6.1 ασίστ και 5.8 ριμπάουντ στην postseason, ενώ κόντρα στους Ουόριορς είχε 23 με 11 ριμπάουντ και 16 με 6 ασίστ και 3 κλεψίματα στα δύο πρώτα ματς.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Ρόκετς, αφού οι πρωταθλητές ήδη έκαναν το break και η σειρά είναι στο 1-1. Ωστόσο ο Πολ πλέον έχει μαζί του έναν συμπαίκτη που ποτέ δεν είχε στο παρελθόν. Τον εκπληκτικό Τζέιμς Χάρντεν. Ο «CP3» βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ.

Θα είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει, αλλά πλέον έχει πλησιάσει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Ένας τόσο σπουδαίος point guard που χάνει πολλούς... πόντους για το γεγονός πως δεν έχει παίξει σε τελικό και δεν έχει πάρει τίτλο.

Ένας τύπος που ψάχνει την… λύτρωση, αφού η ποιότητα του δεν αντέχει τον χαρακτηρισμό «loser» που του έχουν... κολλήσει μετά από τόσους και τόσους αποκλεισμούς.

Μπορεί οι Ρόκετς να τον… στιγμάτισαν για πάντα το 2015, αλλά τώρα θέλουν να επανορθώσουν. Τότε τον είχαν κάνει να χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, αλλά τώρα μπορούν να τον οδηγήσουν στη… λύτρωση, την οποία επιζητά εναγωνίως τα τελευταία χρόνια. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Απόψε (03:00) θα παιχτεί το Game 3 των τελικών Δύσης, με τον Πολ να θέλει να απαντήσει με break στο... σπάσιμο της έδρας από τους πρωταθλητές στο Game 1 του Χιούστον. Μια καθοριστική αναμέτρηση για την φετινή σεζόν τόσο του Κρις Πολ όσο και των Ρόκετς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα