Χίγκινς: Από τον... Ολυμπιακό στην εκτόξευση και το Final 4! (pics & vids)

Χίγκινς: Από τον... Ολυμπιακό στην εκτόξευση και το Final 4! (pics & vids)
O Κόρι Χίγκινς «ακούστηκε» για τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο Final 4 με την ΤΣΣΚΑ, έχει κάνει μια «μαγική» σεζόν και η Euroleague Greece καταγράφει όσα συνέβησαν από τον Ιούνιο μέχρι και το Βελιγράδι.

Ο Κόρι Χίγκινς μπορεί να μην είναι από τους σταρ πρώτης γραμμής της Euroleague όπως οι Ντόντσιτς, Ντε Κολό, Σπανούλης, Καλάθης και πάει λέγοντας, αλλά είναι σίγουρο ότι όποιον προπονητή και να ρωτούσες θα τον ήθελε στην ομάδα του, αφού αυτά που κάνει και η εξέλιξη που έχει είναι μοναδική.

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ, έχει πάνω του το... λάδι του Μάικλ Τζόρνταν, αφού είναι αρκετά γνωστό ότι ο MJ τον έχει βαφτίσει, ενώ είναι γιος του Ροντ Χίγκινς με την πλούσια καριέρα στο ΝΒΑ και το μίνι πέρασμα του από τα μέρη μας και τον Ολυμπιακό το 1993.

Ε, δεν θέλει και πολύ να... γεννηθείς με το μικρόβιο της πορτοκαλί μπάλας και κάτι τέτοιο συνέβη και με τον παίκτη της ΤΣΣΚΑ, που από μικρός έδειξε ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.

Ο Χίγκινς κάνει την καλύτερη και πιο αποτελεσματική σεζόν της καριέρας του, τα νούμερα του έχουν εκτοξευτεί και η πορεία μόνο εύκολη δεν ήταν για εκείνον.

Δεν είναι μόνο το όνειρο του ΝΒΑ που δεν ευδοκίμησε, αν και έπαιξε μια σεζόν στους Σάρλοτ Χόρνετς με τον πατέρα του να είναι πρόεδρος εκείνη την εποχή και τον Τζόρνταν ιδιοκτήτη, είναι και όλη διαδρομή που χρειάστηκε να κάνει στην Ευρώπη και κυρίως σε μια από τις κορυφαίες ομάδες αυτής, για να βρει χρόνο και να πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός μέσα στο παρκέ.

H πορεία του δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον... μέσο Αμερικανό παίκτη, μόνο που στην περίπτωση του, ο Χίγκινς έχει το ταλέντο να φτάσει στην κορυφή και φέτος το κάνει ξεκάθαρο σε οποιονδήποτε δύσπιστο.

Από το κολέγιο του Κολοράντο όπου έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, βρέθηκε να παλεύει για μια θέση στον «μαγικό» κόσμο, από εκεί έκανε μια πρώτη εμφάνιση στην Ρωσία με την Triumph Lyubertsy όντας εντυπωσιακός, ενώ από εκεί βρέθηκε στην Γκαζιαντέπ όπου και τον βρήκε η ρωσική «Αρκούδα» και τον έβαλε στο δυναμικό της.

Το καλοκαίρι μετά από δύο σεζόν, έμεινε ελεύθερος και ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με την περίπτωση του, χωρίς τελικά να τον κάνει δικό του. Μερικές ημέρες αργότερα η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Χίγκινς και απ' ότι δείχνουν τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερα.

Η Euroleague Greece γυρνάει τον χρόνο πίσω στον Ιούνιο όπου θυμίζει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και καταλήγει στην εξαιρετική σεζόν του Αμερικανού γκαρντ που δικαίως φέτος έχει καταφέρει να ξεχωρίζει μεταξύ των «αστέρων» της ΤΣΣΚΑ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ...

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι ξανά για έναν τέτοιο οργανισμό όπως η ΤΣΣΚΑ. Πιστεύω ότι η Δημήτρης Ιτούδης και το επιτελείο είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη και ανυπομονώ να δουλέψω ξανά μαζί τους και να φέρουμε παραπάνω τίτλους στην ΤΣΣΚΑ».

Ήταν 26 Ιουνίου όταν η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κόρι Χίγκινς για ακόμα δύο χρόνια, ενώ εκείνος είχε μείνει ελεύθερος για μερικές ημέρες.

Σε αυτές τις ημέρες έντονο ήταν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αμερικανό γκαρντ κάτι το οποίο γράφτηκε και στον Τύπο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του και με τον Χίγκινς να μένει ελεύθερος οι «ερυθρόλευκοι» εξέτασαν την περίπτωση του.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός «κοιτούσε» τον παίκτη της ΤΣΣΚΑ, αφού και πριν από δύο χρόνια, όταν πρώτο υπέγραψε με τους Ρώσους, και πάλι η ομάδα του Πειραιά ενδιαφέρθηκε για τον ταλαντούχο γκαρντ.

Με τις περιπτώσεις της ανανέωσης του Πρίντεζη και του Μάντζαρη να είναι ακόμα ανοιχτές τον Ιούνιο του 2017, το ενδιαφέρον για τον ελεύθερο τότε Χίγκινς έγινε γνωστό, καθώς και ότι είχε στοιχεία που άρεσαν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά η περίπτωση δεν προχώρησε.

Άλλωστε και ο Αμερικανός είχε ως προτεραιότητα την ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός είχε άλλες προτεραιότητες εκείνη την εποχή, οπότε δεν κυνήγησε «θερμά» την περίπτωση του.

Τελικά σε μια παρόμοια θέση οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στην λύση του Χόλις Τόμπσον, ένας παίκτης που ήρθε από το ΝΒΑ, αλλά πριν τελειώσει η σεζόν αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Χίγκινς αρκετά γρήγορα επέλεξε να συνεχίσει την ρωσική πρωτεύουσα και η δικαίωση για τον παίκτη είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού η σεζόν του είναι εξαιρετική.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα είχε συμβεί αν ο παίκτης είχε φορέσει τα «ερυθρόλευκα», πάντως κρίνοντας με την αγωνιστική περίοδο να έχει μπει στην τελική ευθεία είναι σίγουρο ότι ο Χίγκινς έψαχνε το έδαφος για να... εκτοξευτεί.

Και όπως δείχνει το αποτέλεσμα το βρήκε.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Τελικά λίγο πριν βγει ο Ιούνιος και με τα πολλά δράματα να αποτρέπονται ο Κόρι Χίγκινς ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος για αυτό.

«Στα δύο χρόνια που ο Κόρι είναι εδώ απέδειξε ότι είναι ένα πραγματικό μέλος της ΤΣΣΚΑ. Η τεράστια προσπάθεια που έκανε, η ποιότητα ως άνθρωπος και ως παίκτης βοήθησε την ομάδα μας να κατακτήσει την Euroleague και την VTB. Μέσα στην σεζόν εξέλιξε το παιχνίδι του με την ομάδα και τους συμπαίκτες του, ενώ πήγε σε άλλο επίπεδο την ΤΣΣΚΑ. Έχει ακόμα κίνητρο. Είναι συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να πιέσει την ομάδα να κατακτήσει κι άλλους τίτλους. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε και πάλι μαζί μας τον Κόρι. Αυτό που μπορώ να του ευχηθώ είναι να έχει υγεία και να είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις, αν και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι».

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη του ο Έλληνας προπονητής, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Αμερικανού γκαρντ.

Αλλά και ο ίδιος ο Χίγκινς ενώ ξεκίνησε στην... σκιά των Ντε Κολό και Τεόντοσιτς κατάφερε, βρήκε ρόλο, έδωσε λύσεις και κέρδισε με το «σπαθί» του την θέση που έχει σήμερα σε μια κορυφαία ομάδα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ.

Η σεζόν του είναι πέρα από κάθε φαντασία, έχει εκτοξεύσει του αριθμούς του και στα κρίσιμα είναι πανέτοιμος να βγει μπροστά και να αναλάβει ηγετικό ρόλο για την «Αρκούδα».

Η ποικιλία του στις κινήσεις, η δυνατότητα να πηγαίνει μέχρι μέσα στο καλάθι και με τα δύο χέρια, αλλά και τα εξαιρετικά του ποσοστά στο τρίποντο τον καθιστούν έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της διοργάνωσης.

Καλύπτει όποια αδυναμία μπορεί να υπάρχει σε Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ, συμπληρώνει ιδανικά την γραμμή των γκαρντ, ενώ είναι μόνιμη απειλή για την άμυνα οποιασδήποτε ομάδας. Άλλωστε τα στοιχεία που έδωσε η Euroleague για εκείνον... μιλούν από μόνα τους και είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Στα playoffs και με την απουσία του Γάλλου ηγέτη της ρωσικής ομάδας να ξεχωρίζει, ο Χίγκινς ήταν τέταρτος καλύτερος παίκτης, με μέσο όρο 18.8 πόντους, ενώ είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της διοργάνωσης, αφού κανένας με περισσότερες προσπάθειες δεν έχει καλύτερο ποσοστό από το 50.7%.

Στην τρίτη του σεζόν στην Euroleague έπαιξε 34 παιχνίδια και έκανε προσωπικό ρεκόρ με 14.2 πόντους, με 58.3% στο δίποντο, 2.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ήταν 9ος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ βγήκε 10ος σε μέσο όρο συστήματος αξιολόγησης.

Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης. Ο Χίγκινς αξίζει όλη την προσοχή με αυτά που κατάφερε και μένει να τον δούμε να πρωταγωνιστεί και στο Final 4, που είναι «προ των πυλών».