Ντέιβις: Από το σκάνδαλο με το προγαμιαίο σεξ, μέχρι το βραβείο MVP (pics & vids)

Ντέιβις: Από το σκάνδαλο με το προγαμιαίο σεξ, μέχρι το βραβείο MVP (pics & vids)
Τον Μπράντον Ντέιβις μπορεί να τον ξεχωρίσαμε ως τον... άνθρωπο των playoffs, αλλά η Euroleague Greece ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του που περιλαμβάνει ένα τεράστιο σκάνδαλο, με αφορμή προγαμιαίο σεξ και πολλές αντιδράσεις.

Η Ζαλγκίρις τερμάτισε πέρυσι στην 10η θέση της Euroleague, έδειξε προοπτικές, έχει στον πάγκο της ίσως έναν από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους προπονητές και φέτος κατάφερε να εντυπωσιάσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Οι «πράσινοι» της Λιθουανίας έδειξαν ότι διαθέτουν παίκτες εργαλεία που στα σωστά χέρια μπορούν να κάνουν θαύματα και ο Μπράντον Ντέιβις είναι ένας από αυτούς.

Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ο άνθρωπος των playoffs, έκανε σμπαράλια την άμυνα του Ολυμπιακού, εκτόξευσε τους αριθμούς του, κατάφερε να βγει MVP και τελικά να είναι εκείνος που έκανε πιο πολύ αίσθηση, λίγο πριν το λαμπερό Final 4 του Βελιγραδίου.

Έτσι όπως έπαιξε και το... ξεπέταγμα που έκανε στην τελική ευθεία της διοργάνωσης ο Ντέιβις κίνησε την περιέργεια ολόκληρης της Ευρώπης.

Αρχικά με το γεγονός ότι ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2020 πριν από την σειρά, με αποτέλεσμα να έχει στερήσει από τον εαυτό του την ευκαιρία για ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο είτε στην Λιθουανία, είτε εκτός, ενώ ο Αμερικανός σέντερ έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να τον ακολουθεί.

Πριν από αρκετά χρόνια βρέθηκε «μπλεγμένος» σε ένα σκάνδαλο ενός πολύ συντηρητικού κολεγίου και διώχθηκε από την ομάδα μπάσκετ, γεγονός που αποτέλεσε πρώτο θέμα σε τεράστια Μέσα της Αμερικής.

Ο Ντέιβις βρέθηκε σε άσχημη θέση, όμως συνέχισε την πορεία του, έψαξε το μέλλον του στην Ευρώπη πριν καταλήξει στην Ζαλγκίρις και την τελευταία σεζόν δει τις μετοχές του να εκτοξεύονται.

H Euroleague Greece παρουσιάζει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία του Ντέιβις και καταγράφει πως αυτά που πέρασε τον έχουν κάνει τον παίκτη που είναι σήμερα.

ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ, ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ BYU ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ

Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν ξεκίνησαν όλα όσα ακολούθησαν την καριέρα του Μπράντον Ντέιβις.

Ο πρωταγωνιστής των playoffs της Euroleague βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα πολύ σοβαρό θέμα, τέθηκε εκτός ομάδας του κολεγίου, με τα Μέσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να «ανοίγουν» το θέμα και τελικά μια πολύ άβολη συζήτηση να ξεσπά σε όλα τα διεθνή Μέσα.

Ο Ντέιβις ήταν ο σταρ του κολεγίου BYU, έπαιζε εκεί για τέσσερα χρόνια πριν τιμωρηθεί από αυτό. Ο λόγος; Έκανε σεξ με την κοπέλα του στα 19 του, χωρίς να είναι παντρεμένοι, κάτι που απαγορευόταν ρητώς από τους κανόνες του συντηρητικού κολεγίου.

Το BYU είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ανήκει στην εκκλησία των Μορμόνων αναγκάζει τους σπουδαστές του να ζουν μια ενάρετη ζωή μακρυά από πάθη.

Ο κώδικας τιμής του πανεπιστήμιου αναγκάζει τους σπουδαστές να είναι ειλικρινείς, να μην βρίζουν, να μένουν μακρυά από το αλκοόλ, το τσιγάρο, το τσάι, τον καφέ και τα ναρκωτικά. Επίσης απαγορεύει τον τζόγο, την πορνογραφία, και τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές.

Ο ίδιος ο Ντέιβις παραδέχτηκε την πράξη του και άμεσα τέθηκε εκτός ομάδας, ενώ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της.

Ο παίκτης είναι Μορμόνος και γεννημένος στην Γιούτα και μετά από το σκάνδαλο παρέμεινε ως μαθητής, αλλά τέλειωσε την μπασκετική του καριέρα και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα του κολεγίου για το κάτι παραπάνω. Η απουσία του στοίχισε στην ομάδα του, αφού ακόμα και από τον πρώτο αγώνα που έλειψε πήρε την... κάτω βόλτα.

Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν παρά πολλά. Όσοι βρίσκονταν στο Πανεπιστήμιο από την μία δεν ήθελαν να χάσουν το αστέρι τους, από την άλλη παραδέχονταν ότι ο κώδικας τιμής είναι πάνω απ' όλα, ενώ το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις σε ολόκληρη την Αμερική.

Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και με το αστέρι της ομάδας football, που είχε σχέση για τρία χρόνια με αθλήτρια μπάσκετ και επειδή έκαναν σεξ έφυγαν από το σχολείο, ενώ αργότερα παντρεύτηκαν.

Η ιστορία του Ντέιβις πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Αμερική. Από τις δηλώσεις των ανθρώπων του κολεγίου, μέχρι τον ίδιο που κράτησε την σιωπή και όταν τελικά μίλησε ήταν απολογητικός.

«Μου φέρθηκαν δίκαια. Με 'πόνεσε' που δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν θέλω να το κάνω ξανά ποτέ», τόνισε ο παίκτης τον Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε, «πιστεύω ότι έχω αλλάξει προς το καλύτερο μετά την τιμωρία μου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα κρίνουν οι άλλοι».

Ο Ντέιβις έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, είναι όλοι υιοθετημένοι και μεγάλωσαν από την ανύπαντρη μητέρα τους. Εκείνη είναι λευκή και επέλεξε να υιοθετήσει τρία παιδιά με διαφορετική καταγωγή το καθένα.

Ο Μπράντον ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, πριν ξεκινήσει να ψηλώνει και του πήρε αρκετά χρόνια μέχρι να αρχίσει να προσαρμόζεται στο... μέγεθος του.

Όπως όλοι οι μαθητές του BYU και ο Ντέιβις υπέγραψε τον κώδικα τιμής για τον τρόπο ζωής του κολεγίου και η εξαιρετική του συμπεριφορά εν γένει έκανε τους πάντες να έχουν μόνο καλά λόγια για εκείνον.

Από την μία πλευρά το πανεπιστήμιο, με την τιμωρία του Ντέιβις, μπορεί και να έχασε την είσοδο του στο NCAA και μαζί αρκετά εκατομμύρια δολάρια, όπως και αιτήσεις για σπουδαστές, όμως πάτησε πάνω στην προβολή των αρχών του σχολείου.

Ότι ο Ντέιβις δέχτηκε στωικά την τιμωρία του, απολογήθηκε και όλα κύλησαν ομαλά αφού μετά από περίπου έναν χρόνο επέστρεψε στις υποχρεώσεις του, ίσως να «μαλάκωσε» την κριτική που φούντωσε.

Περίπου 6 μήνες μετά από την πρώτη τιμωρία και το ESPN ασχολήθηκε με το θέμα βλέποντας στην περίπτωση του Ντέιβις να βγαίνουν στην φόρα αρκετά από τα προβλήματα στον κολεγιακό αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο κώδικας του σχολείου, η αντίδραση του Ντέιβις όλα κρίθηκαν και είναι ένα άκρο, αλλά ο κολεγιακός αθλητισμός στην Αμερική έχει και άλλο άκρο που θέλει νεαρούς παίκτες να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα.

Η στάση του Ντέιβις και τελικά η στάση του κολεγίου, αφού τον κράτησε στις τάξεις του και του στάθηκε εκτός από το μπάσκετ, κρίθηκε απ' όλες τις πλευρές με αυτά που ακούστηκαν να είναι τελικά πολλά.

Ο Ντέιβις πέρασε αρκετά αλλά δεν τίποτα δεν σταμάτησε την καριέρα του. Μπορεί να μην έγινε ντραφτ, αν και υπήρχαν φιλοδοξίες για εκείνον, πάντως πάλεψε στο ΝΒΑ και όταν είδε ότι δεν έβρισκε αυτά που ήθελε διάλεξε τα δεδομένα της Ευρώπης, για να συνεχίσει το ταξίδι του.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL

Όταν ξεκίνησε την πορεία του στην Ευρώπη, μετά από όλη την συζήτηση στην Αμερκή, αλλά και το πέρασμα του από το ΝΒΑ, ο Ντέιβις παντρεύτηκε την καλή του, Λένζι Κουίστ και πλέον έχουν μαζί και ένα κοριτσάκι. Αυτό που της ετοίμασε σαν έκπληξη όμως ήταν μοναδικό.

Το ενδιαφέρον του διεθνή Τύπου και πάλι θυμήθηκε το όνομα του Ντέιβις, όταν το χορευτικό που έκανε ο παίκτης της Ζαλγκίρις μαζί με φίλους του, ως έκπληξη στην γυναίκα του, έγινε viral, αφού οι χορευτικές τους κινήσεις είναι... ιδιαίτερες.

Στο βίντεο φαίνεται ο σέντερ των Λιθουανών να το έχει και με τον χορό, ενώ άπαντες το διασκεδάζουν έχοντας τελικά ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Ο MVP TΩΝ PLAYOFFS

Η ζωή του Μπράντον Ντέιβις έχει αρκετά στοιχεία παραμυθιού, με τα καλά και τα άσχημα του. Έχει περάσει πολλά, έχει αλλάξει πολλούς προορισμούς, αλλά όπως όλα δείχνουν το Κάουνας ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές της ζωής του.

Με καλές εμφανίσεις στην ευρωπαϊκή... βόλτα του, αποφάσισε το καλοκαίρι να βάλει τα πράσινα, να τεθεί υπό τις οδηγίες του Σάρας Γιασικεβίτσιους και να γίνει βασικό γρανάζι μιας φιλόδοξης προσπάθειας.

«Το ένοιωσα... σωστό. Είχα κι άλλες προσφορές, αλλά αυτό έμοιαζε με το κατάλληλο μέρος για εμένα. Έχει ιστορία, σπουδαίους οπαδούς και είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω μέρος του.

Νομίζω ότι είμαι καλός σε πολλά διαφορετικά πράγματα. Η νίκη είναι τα πάντα για εμένα και ήθελα να πάω κάπου που είναι και για τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι δουλεύω πολύ σκληρά, όταν πατάω παρκέ δίνω τα πάντα. Στόχος της σεζόν είναι να πάρουμε πολλές νίκες και να γίνω πολύ καλύτερος.

Είμαι περήφανος που καταφέρνω να βελτιώνομαι κάθε χρόνο. Σε όποια ομάδα είμαι θέλω να την κάνω καλύτερη. Τα δίνω όλα και θέλω την νίκη».

Κάπως έτσι συστήθηκε στο κοινό της Ζαλγκίρις, ο Μπράντον Ντέιβις. Τώρα που αισίως η σεζόν φτάνει στο τέλος της, ο καθένας μπορεί να πει με σιγουριά ότι τα κατάφερε όλα, ένα προς ένα.

Ειδικά το ξέσπασμα του στα playoffs ήταν ο βασικό λόγος που η Ζαλγκίρις βρίσκεται και πάλι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης μετά το 1999.

Από τους 8.4 πόντους και τα 3.2 ριμπάουντ της κανονικής περιόδου, όπου ανανέωσε και το συμβόλαιο του με τους Λιθουανούς, βρέθηκε στους 17 πόντους και τα 4 ριμπάουντ με 19.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και είναι και ο MVP για τον Απρίλιο.

Κλείνοντας είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ντέιβις έχει βάλει σκοπό να μας απασχολήσει κι άλλο στο μέλλον και δείχνει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, με την αρχή να γίνεται στο πρώτο Final 4 της καριέρας του στο Βελιγράδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.