Λίμα: «Δύσκολος και... όμορφος αντίπαλος η ΑΕΚ»! (pics & vids)

Λίμα: «Δύσκολος και... όμορφος αντίπαλος η ΑΕΚ»! (pics & vids)

Λίμα: «Δύσκολος και... όμορφος αντίπαλος η ΑΕΚ»! (pics & vids)

bet365

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο gazzetta.gr, ο Αουγκούστο Λίμα στέκεται στον ημιτελικό (04/05, 21:30) του Final 4 με την ΑΕΚ, την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, την επιστροφή του στην Μούρθια και τα... τατουάζ του.

Είναι ο «σταρ» της Μούρθια και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν από κοντά!

Ο Αουγκούστο Λίμα επέστρεψε στο παλιό του «σπίτι» - μετά την Ζαλγκίρις και δυο... στάσεις σε Τουρκία και Κίνα - πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις (10.0π., 7.3ρ., 1.3κλ., 1.3τ.) και ονειρεύεται την κατάκτηση ενός τίτλου!

Ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με την ομάδα του κι ετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Final 4 του BCL (04/05, 21:30), στον οποίο θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ.

Ο... προληπτικός Βραζιλιάνος, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο gazzetta.gr, στέκεται σε σταθμούς της καριέρας του, στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους», στο επεισοδιακό παιχνίδι με την Καρσίγιακα και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του.

Συγχαρητήρια για την πρόκρισή σας στο Final 4! Πώς νιώθεις που η ομάδα σου είναι στις 4 καλύτερες του Basketball Champions League;

Είναι υπέροχα! Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα καταφέρναμε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι μεγάλο για εμάς! Ένα όνειρο, που θα απολαύσουμε κάθε λεπτό του κι ελπίζω να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση.

Παίζετε με την ΑΕΚ στον ημιτελικό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά και ο πιο... όμορφος! Είναι η οικοδέσποινα ομάδα, παίζουν στην έδρα τους, οπότε σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι οπαδοί τους θα φωνάζουν για 40 λεπτά και θα κάνουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα!

Αν είχε την ευκαιρία να... κλειδώσεις έναν αντίπαλο παίκτη στα αποδυτήρια, ποιος θα ήταν αυτός;

(γέλια) Δεν θα κλειδώσω κανέναν, γιατί θέλω να παίξω 40 λεπτά και θέλω να νικήσω στο παρκέ!

Έχεις επισκεφθεί το ΟΑΚΑ στο παρελθόν. Πιστεύεις πως οι οπαδοί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στους αγώνες;

Είναι ο Νο.1 παράγοντας! Όταν παίζεις στην έδρα σου, ο κόσμος έρχεται και δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Το ΟΑΚΑ είναι ένα... θρυλικό γήπεδο και οι οπαδοί θα είναι εκεί 150%!

Επέστρεψες πρόσφατα στην Μούρθια και είναι σαν να μην έλειψες ημέρα από την Ευρώπη. Είσαι σε καλή φόρμα και οι φίλοι της ΑΕΚ ίσως να σε... φοβούνται λίγο (γέλια). Πώς νιώθεις με τον εαυτό σου;

Νιώθω πολύ καλά, πολύ άνετα! Όλοι ξέρουν ότι αυτό το είδους μπάσκετ μού αρέσει, απολαμβάνω αυτά τα παιχνίδια! Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα κι ελπίζω να το απολαύσουμε. Προσωπικά, η νίκη είναι πιο σημαντική από το να σκοράρω 20 πόντους. Παίζουμε σαν ομάδα, υποφέρουμε μαζί και νικάμε μαζί!

Έκανες μια πολύ καλή εμφάνιση στην Τουρκία, ενάντια στην Καρσίγιακα, σε ένα παιχνίδι, όμως, που έγιναν πολλά. Πώς το έζησες όλο αυτό;

Έχω παίξει στην Τουρκία (σ.σ. Μπεσίκτας), ξέρω πως είναι η ατμόσφαιρα εκεί. Κάποια πράγματα που συνέβησαν δεν μπορώ να τα καταλάβω, δεν έχουν να κάνουν με το μπάσκετ και δεν ξέρω γιατί γίνονται. Το σίγουρο είναι ότι έχουν πολύ πάθος για την ομάδα τους. Παλεύουν μαζί με αυτήν, όλοι οι οπαδοί είναι φοβεροί. Πάντως, το παιχνίδι αυτό ήταν ιστορικό για την Μούρθια. Κάναμε μια καλή εμφάνιση και νικήσαμε και στο δεύτερο στο «σπίτι» μας!

Πώς είναι η επιστροφή σου στη Μούρθια γενικά; Προσπαθείτε να μπείτε στα playoffs και να διεκδικήσετε κι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Είναι μια δεύτερη ευκαιρία για εμένα, να πάρω έναν τίτλο, να βάλω την ομάδα μου στα playoffs. Στο τέλος της σεζόν, όλοι θέλουμε να βρεθούμε στην καλύτερη θέση. Προσπαθούμε και παλεύουμε σε κάθε ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα, για να μπούμε στα playoffs. Είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά θα είμαστε εκεί.

Έπαιξες και στην Κίνα. Πόσο εύκολο είναι για έναν παίκτη να προσαρμοστεί εκεί; Είναι τα λεφτά ο μόνος λόγος για να πάει κάποιος;

Όχι. Είναι πλέον μια νέα επιχείρηση, μια νέα αγορά. Πολλοί ταλαντούχοι παίκτες πάνε για να παίξουν εκεί και η λίγκα αναπτύσσεται τάχιστα. Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα λεφτά σε αυτό, αλλά κάνουν τα πάντα, είναι πολύ οργανωμένοι. Τα γήπεδα είναι γεμάτα, αρέσει σε όλους το μπάσκετ. Πιστεύω πως θα είναι μια πολύ καλή λίγκα.

Έχεις τόσα τατουάζ! Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα, ποιο είναι το πιο ξεχωριστό για σένα;

Όλα τα τατουάζ μου είναι ξεχωριστά, αλλά θα διαλέξω την τίγρη που έχω. Είναι το τελευταίο μου. Μου αρέσουν πολύ οι τίγρεις.

Κάνεις κάτι για «καλή τύχη» πριν τους αγώνες;

Όχι για καλή τύχη, αλλά κάνω πολλά πράγματα πριν από τα παιχνίδια, γιατί είμαι πολύ προληπτικός (γέλια)!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα