Oι 5 λόγοι που... φωνάζουν «ΛεΜπρόν φύγε»! (pics & vids)

Oι 5 λόγοι που... φωνάζουν «ΛεΜπρόν φύγε»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Oι 5 λόγοι που... φωνάζουν «ΛεΜπρόν φύγε»! (pics & vids)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από το Κλίβελαντ το καλοκαίρι και υπάρχουν 5 λόγοι οι οποίοι… φωνάζουν πως ο «Βασιλιάς» είναι απαραίτητο να τραβήξει για άλλες πολιτείες.

O ΛεΜπρόν θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος παίκτης της γενιάς του, ένας τύπος του TOP 10 όλων των εποχών στο ΝΒΑ και ίσως ο καλύτερος small forward στην ιστορία του παιχνιδιού. Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορεί να τον κρατήσει κάπου αν έχει αποφασίσει πως ήρθε καιρός για αλλαγή.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το… εγώ του «Βασιλιά» πάντα ήταν πολύ μεγαλύτερο από την ομάδα του Κλίβελαντ, Πολλές φορές ενήργησε σαν general manager, έχοντας άποψη σε όλες τις αποφάσεις που έπαιρνε η ομάδα για ανταλλαγές και άλλα θέματα.

Οι κακές γλώσσες ήδη λένε πως ο «LBJ» δεν πρόκειται να μείνει στο Κλίβελαντ μετά το καλοκαίρι, αφού οι σχέσεις του με την ομάδα και ειδικότερα με τον ιδιοκτήτη της, Νταν Γκίλμπερτ έχουν διαταραχθεί εξαιτίας της ... τριβής του τελευταίου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα τον θέλουν μακριά από το Κλίβελαντ από το καλοκαίρι και μετά και αν κάποιος κάτσει και σκεφτεί τι θα ήταν καλύτερο για την καριέρα του ΛεΜπρόν, η αποχώρηση από τους Καβς μοιάζει η ιδανική επιλογή, αν θέλει να συνεχίσει την συλλογή πρωταθλημάτων.

Υπάρχουν 5 λόγοι για τους οποίος ο ΛεΜπρόν θα πρέπει πάση θυσία να αποτελέσει παρελθόν από το Κλίβελαντ το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Πάμε να τους δούμε

Το ρόστερ

O Βασιλιάς βρίσκεται στην 15η σεζόν του στο ΝΒΑ και κάνει κάποια πράγματα που ποτέ δεν είχε αναγκαστεί να πράξει στο παρελθόν. Μέτρησε 27.5 πόντους, 8.6 ριμπάουντ, 9.1 ασιστ, 1.4 κλεψίματα και 0.9 μπλοκ, σουτάροντας με 54% εντός πεδιάς και 36% στα τρίποντα,

Στα playoffs δείχνει ακόμα περισσότερο πως είναι απελπιστικά μόνος του και αν δεν υπήρχε αυτός σίγουρα οι Καβς θα είχαν…. σκουπιστεί από τους εξαιρετικούς Πέισερς. Ο ΛεΜπρόν κάνει… παπάδες με 32.7 πόντους, 10.3 ριμπαόυντ, 7.8 ασίστ, 1.2 μπλοκ και 1 κλέψιμο ανά ματς.

Παλεύει μόνος του να σώσει μια ομάδα που έχει χάσει τη φρεσκάδα της παρόλο που πριν από καιρό έγιναν κινήσεις για να κατεβεί ο μέσος όρος και να υπάρξει ανανέωση (Χουντ, Κλάρκσον, Νανς). Ο ΛεΜπρόν κοντεύει να πατήσει τα 34, ενώ οι Κόρβερ, Σμιθ, Καλντερόν, Τζεφ Γκριν και Τζορτζ Χι δεν είναι πια νεούδια. Οι Χουντ, Νανς και Κλάρκσον είναι τίμιοι, αλλά σίγουρα ο «LBJ» θα πρέπει να βρει μια ομάδα με νέους και περισσότερο ταλαντούχους παίκτες που θα του δώσουν την ευκαιρία να αντέξει περισσότερο στην καριέρα του και να αποσυρθεί όσο πιο αργότερα γίνεται

Η άμυνα που…. δεν παίζει το Κλίβελαντ

Δεν είναι πια μυστικό. Φτάνει κάποιος να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι των Καβς και θα διαπιστώσει πως δεν… ψήνονται και πολύ να παίξουν άμυνα. Συγκαταλέγονται ανάμεσα στιις 4-5 χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος σε αυτόν τον τομέα. Έχουν δυσκολευτεί να παίξουν μπάσκετ αξιώσεων, αφού δεν υπάρχει η… σπίθα, η τρέλα να … δαγκώσουν στην άμυνα και να κάνουν τη ζωή δύσκολη στον αντίπαλο.

Ο ΛεΜπρόν πάντα ανεβάζει την ποιότητα της άμυνας του στα playoffs, αλλά χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο γύρω του από παίκτες που ξέρουν να σουτάρουν. Χωρίς άμυνα δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα και αυτό το ξέρει καλά. Δεν είναι τυχαίοι και οι 121 πόντοι που δέχθηκε η ομάδα του στο Game 6 με τους Πέισερς.

Ψάχνει μια καλύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους

Το Κλίβελαντ είναι καλή ομάδα, από τις καλύτερες του ΝΒΑ, τουλάχιστον όσον αφορά τις επιθετικές της αρετές, αλλά αν βάλει κάποιος κάτω τα ρόστερ αυτή τη στιγμή θα δει πως υπολείπεται τόσο των Ράπτορς όσο και των Σέλτικς (αν ήταν πλήρεις με Ίρβινγκ, Τάις, Χέιγουορντ). Κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον διψασμένο για τίτλους ΛεΜπρόν.

Για να πούμε την αλήθεια η επιλογή των Σίξερς, των Ρόκετς, ακόμα και των Λέικερς θα του εξασφάλιζε μια πολύ καλύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο στο μέλλον, αφού αυτές οι ομάδες είναι πιο νέες και έχουν τα… υλικά για να κυριαρχήσουν στην μπασκετική σκηνή τα χρόνια που θα έρθουν.

Το front office των Καβς

Από την πρώτη στιγμή το front office των Καβαλίερς έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση του να πάει παρακάτω και να δει την επόμενη μέρα, αν ο ΛεΜπρόν αποφασίσει να φύγει από την ομάδα. Για αυτό το λόγο (και για να βοηθήσει τον ΛεΜπρόν στην προσπάθεια του για το φετινό πρωτάθλημα), ήρθαν στην ομάδα οι ταλαντούχοι Λάρι Νανς, Ρόντνεϊ Χουντ και Τζόρνταν Κλάρκσον, ενώ του ανήκει το pick του πρώτου γύρου των Νετς στο draft.

Aν βάλει κάποιος στην εξίσωση και τους Τσεντί Οσμάν και Άντε Ζίζιτς θα καταλάβει πως οι Καβαλίερς έχουν αρκετά νέα παιδιά για να ξεκινήσουν να χτιζουν την επόμενη μέρα που σίγουρα θα είναι δύσκολη χωρίς τον ΛεΜπρόν. Πολλές φορές ο Βασιλιάς έχει κοντραριστεί με το front office της ομάδας και πλέον τους αφήνει να ξέρουν πως τον χρειάζονται πολύ περισσότερο από όσο τους χρειάζεται αυτός. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σχέσεις του με τον Γκίλμπερτ (ιδιοκτήτη των Καβς), κάνουν τον ΛεΜπρόν έτοιμο να... κουνήσει μαντήλι.

Το legacy

O τρελός ΛαΒάρ Μπολ του είχε πει: Aν ο ΛεΜπρόν θέλει να κλείσει τα στόματα πολλών και να προσπαθήσει να πλησιάσει τον Τζόρνταν στην κουβέντα για τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ, θα πρέπει να πάρει δαχτυλίδι με όλες τις ομάδες για τις οποίες έχει παίξει και θα είναι ακόμα καλύτερα αν προστεθεί κι άλλη μια στην καριέρα του την επόμενη σεζόν.

Η επίδραση του ΛεΜπρόν τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου στο άθλημα που λέγεται μπάσκετ είναι τεράστια και δεν πρόκειται να ξεχαστεί όσα χρόνια και αν περάσουν. Αλλά πόσο μεγάλο επίτευγμα θα ήταν να μειώσει την διαφορά στους τίτλους από τον Τζόρνταν, κάνοντας κάτι τέτοιο με το να κατακτήσει τίτλο με 3η διαφορετική ομάδα. Και για να μπορέσει να το πετύχει θα πρέπει να αποχαιρετήσει το Κλίβελαντ, το οποίο πλέον δείχνει να είναι μια ομάδα με ταβάνι. Και τα… όνειρα που έχει ο ΛεΜπρόν για την καριέρα του δεν πρέπει να έχουν ταβάνι!

Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αναγκαστεί να παίξει Game 7 στον πρώτο γύρο των playoffs για να περάσει το εμπόδιο των Πέισερς!

 

Τελευταία Νέα