Ο Λουτσέσκου ξέρει από τελικούς (pics)

Ο Λουτσέσκου ξέρει από τελικούς (pics)

bet365

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας φέρνει (και) την υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου, που φτάνει για έβδομη φορά στην καριέρα του σ’ έναν τελικό.

Σημειώθηκε γκολ με πέναλτι στον αγώνα ΑΕΚ - Λάρισα; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει στον τελικό της 12ης Μαΐου να στεφθεί για πρώτη φορά κυπελλούχος Ελλάδας. Βλέπετε, η πρώτη του «απόπειρα», με την Ξάνθη το 2015, δεν στέφθηκε από επιτυχία (ηττήθηκε με 3-1 από τον Ολυμπιακό), αλλά ως προπονητής έχει κατακτήσει τρεις φορές το κύπελλο. Οι δύο στη Ρουμανία (2006, 2007) με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και μια φορά (2013) στο Κατάρ με την Ελ Τζάις.

Η ιστορία του Λουτσέσκου σε τελικούς κυπέλλου ξεκίνησε όταν ακόμη ήταν ποδοσφαιριστής. Ήταν 4 Ιουνίου του 1997, όταν ως τερματοφύλακας της Νασιονάλ Βουκουρεστίου έφτασε στον τελικό, όπου γνώρισε την ήττα με 4-2 (χατ τρικ ο Ιλιε) από την πανίσχυρη, τότε, Στεάουα.

Πάντως, ως προπονητής τα πήγε καλύτερα και μαζί του η Ραπίντ κέρδισε τον τελευταίο εγχώριο τίτλο της. Αρχικά κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας το 2006 κερδίζοντας στον τελικό τη Νασιονάλ με 1-0, χάρη σ’ ένα γκολ του Ντάνιελ Νικουλάε στο πρώτο λεπτό της παράτασης.

Ένα χρόνο αργότερα, απέναντι στην Τιμισοάρα, η Ραπίντ στέφθηκε ξανά κυπελλούχος Ρουμανίας, επικρατώντας με 2-0 ( Μπούγκα και Ζίκου τα γκολ), με τον τελικό να γίνεται στο «Νταν Παλτινισάνου», έδρα της Τιμισοάρα.

Εφτασε και το 2012 στον τελικό του ρουμανικού κυπέλλου, αλλά η Ραπίντ υπό τις οδηγίες του και με τον Μάρκος Αντόνιο, που είχε περάσει και από τον ΠΑΟΚ, στην σύνθεσή της ηττήθηκε 1-9 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Τον Μάιο του 2012 ανέλαβε την Ελ Τζάις, ομάδα του Κατάρ. Την πρώτη του σεζόν κατέκτησε το «Qatari Stars Cup» κερδίζοντας στον τελικό με 2-0 την Αλ Αράμπι.

Η έκτη συμμετοχή του Ρουμάνου ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2015 ως προπονητής της Ξάνθης και η έβδομη θα είναι τώρα ως τεχνικός του ΠΑΟΚ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα