Σλούκας: Ο… ανώμαλος δρόμος μέχρι την κορυφαία σεζόν του (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Σλούκας: Ο… ανώμαλος δρόμος μέχρι την κορυφαία σεζόν του (pics & vids)
Ο Κώστας Σλούκας πέρασε πολλά διαφορετικά στάδια φέτος, χρειάστηκε να διαχειριστεί νέες δυσκολίες και μπαίνει στην αφετηρία των playoffs… κουβαλώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο Κώστας Σλούκας είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει… φύγει στα ξένα, αλλά κανείς δεν τον ξεχνάει. Ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό, αγαπήθηκε από τους οπαδούς, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που δίνει τα πάντα με την γαλανόλευκη και γενικά είναι ένα από τα… καμάρια του ελληνικού μπάσκετ.

Πέρυσι κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην καριέρα του και αυτό είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς τον κάνει ξεχωριστό. Είναι ένα απίστευτο κατόρθωμα που δεν συμβαίνει εύκολα ή συχνά και ο Κώστας Σλούκας έχει καταφέρει να γράψει την δικιά του ιστορία, ειδικά στη ηλικία που είναι.

Ο διεθνής γκαρντ έχει βιώσει μοναδικές στιγμές στην καριέρα του, έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν έψαξε τον εύκολο δρόμο και η φετινή του σεζόν για ακόμα μια φορά «μοιάζει» με τις υπόλοιπες. Ποτέ τα πράγματα για τον Σλούκα δεν ήταν εύκολα και ποτέ δεν πήρε τον «εύκολο» δρόμο.

Η φετινή σεζόν του είναι μια μικρογραφία της καριέρας του. Μπορεί να μην έχει ίδια χαρακτηριστικά, αλλά ο ανώμαλος δρόμος για ακόμα μια φορά τον φέρνει στο… τέλος της κανονικής διάρκειας και μια ανάσα πριν το πρώτο ματς των playoffs, στην προσωπική του κορυφή.

Ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε πέρασε και πάλι αρκετές δυσκολίες, έκανε αγωνιστική… κοιλιά, αλλά ο Απρίλιος τον βρίσκει με τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του.

Η Euroleague Greece, λίγο πριν την «μάχη» της Φενέρμπαχτσε με την Μπασκόνια στην Τουρκία, θυμίζει την διαδρομή του Έλληνα γκαρντ, που θα βγει μπροστά για να οδηγήσει την ομάδα του στο Final 4, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Η φετινή σεζόν... μοιάζει και δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Μετά την περσινή «δύσκολη» χρονιά εξαιτίας των τραυματισμών και την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, τα πράγματα είχαν διαφορετικού είδους δυσκολίες. Μετά την ανανέωση του συμβολαίου το καλοκαίρι, ο Σλούκας απέδειξε ότι νοιώθει καλά στην Κωνσταντινούπολη, είναι αφοσιωμένος και πρόθυμος να εξελιχθεί και να προσφέρει στην ομάδα του.

Την φετινή Euroleague την ξεκίνησε εξαιρετικά. Φυσικά ο στόχος για την πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν είναι άλλος, πέρα από το να υπερασπιστεί το «στέμμα» της και έτσι έπρεπε να μπει δυνατά στην διοργάνωση.

Τελικά η ομάδα του μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ δυνατά και να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει σταθερότητα και συνεχόμενες νίκες, ο Σλούκας όμως ξεκίνησε πολύ δυνατά.

Μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου ο διεθνής γκαρντ ήταν πολύ θετικός για την ομάδα του. Με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό, που ήταν άστοχος, ο Σλούκας, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν πάρα πολύ θετικός, με διψήφιους πόντους και διψήφιους βαθμούς αξιολόγησης.

Κάπου εκεί και με σημείο εκκίνησης την ήττα από την Ζαλγκίρις ο παίκτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης άρχισε να μην είναι το ίδιο καλός, περνώντας μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Την 19η αγωνιστικής κόντρα στην Εφές έμεινε στο παρκέ μόλις 14’ λεπτά και 40’’ μετρώντας 4 πόντους και 1 ασίστ, την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι χρόνο, μοίρασε 6 ασίστ και είχε και 6 πόντους, όμως κάπου εκεί και την 21η αγωνιστικής ήρθε το παιχνίδι στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, που ήταν καταστροφικό για τον Σλούκα.

Μπορεί να χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, όμως τα πράγματα στο παρκέ δεν πήγαν καλά για εκείνον. Έμεινε στο παρκέ μόλις 7:52'' και σε αυτά έμεινε άποντος με 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ, κάνοντας πάντως συνολικά ένα άσχημο παιχνίδι. Μετά από αυτό ακολούθησε και ο αποκλεισμός τους από το Final 8 του κυπέλλου της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να νοιώσει «χολωμένος» με την αντιμετώπιση από τον προπονητή του. Το όλο θέμα αποτέλεσε σύντομα παρελθόν, αφού και ο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε την στήριξη του σε έναν παίκτη που πίστευε από την πρώτη στιγμή που έφερε στην ομάδα του και τα πάντα άλλαξαν για τον διεθνή γκαρντ.

Από την 23η αγωνιστική η απόδοση του έγινε καθοριστική, έδωσε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα του και ήταν βασικός παράγοντας για να κερδίσει η τούρκικη ομάδα το πλεονέκτημα έδρας και τελικά την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την καλύτερη του εμφάνιση, μέχρι την επόμενη, με 20 πόντους, 4 ασίστ και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Σλούκας φώναξε «παρών» στα δύσκολα της ομάδα του και δείχνει δε εξαιρετική κατάσταση. Απόδειξη και η τελευταία του εμφάνιση στην κανονική διάρκεια με 37’ και 47’’ στο παρκέ και έχοντας 26 πόντους, 7 ασίστ και 33 βαθμούς στο PIR δείχνοντας τα… δόντια του για τα playoffs.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠO ΠΟΤΕ

Με όλα όσα έγιναν στην κανονική διάρκεια ο Σλούκας χρειάστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε και να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Πάντως τα κατάφερε εξαιρετικά. Η σεζόν του είναι μέχρι τώρα η καλύτερη της καριέρας του.

Χωρίς να έχει παίξει ακόμα playoffs μετρά σε 24’ και 28’’ 10.1 πόντους, με 40% στο τρίποντα, 2.6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 12.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αποδεικνύοντας μέσα στο παρκέ γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα γκαρντ της Euroleague.

Ο Κώστας Σλούκας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι ένας παίκτης κομβικός για την ομάδα του και ότι μπορεί να την οδηγήσει ως ηγέτης στο φετινό Final 4, ώστε η ομάδα του παλέψει για το στέμμα της. Άλλωστε οι σεζόν που έχει αγωνιστεί με το χρυσό σήμα στην φανέλα του κοντράρουν άνετα τις υπόλοιπες. Αυτός είναι ο Σλούκας, έτσι έχει μάθει. Να αγωνίζεται.