Αντετοκούνμπο: «Ήταν πρόκληση να αντιμετωπίσω τον Ντόντσιτς!»

Αντετοκούνμπο: «Ήταν πρόκληση να αντιμετωπίσω τον Ντόντσιτς!»

Γιώργος Κούβαρης
Αντετοκούνμπο: «Ήταν πρόκληση να αντιμετωπίσω τον Ντόντσιτς!»
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην EuroLeague Greece για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο Game 1 κόντρα στη Ρεάλ, την εξαιρετική του άμυνα στον Ντόντσιτς, ενώ στάθηκε στον κόσμο και την προσπάθεια του Γιάννη στα playoffs του ΝΒΑ!

Μπορεί ο Νικ Καλάθης να έδωσε το δικό του, μοναδικό, show στον πρώτο προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί ο Μάικ Τζέιμς να πραγματοποίησε την καλύτερη -ίσως- εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά εκείνος που έκλεψε την παράσταση και αποτέλεσε τον «x factor» των «πρασίνων» για την εύκολη νίκη και το 1-0 στη σειρά, δεν ήταν άλλος από τον Θανάση Αντετοκούνμπο!

Ο «εκρηκτικός» φόργουορντ πιστώνεται την... εξαφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς στο Game 1 αφού ήταν εκείνος που φρόντισε να του... χαλάσει το μυαλό, να τον βγάλει εκτός αγώνα και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πέτυχε 10 πόντους αλλά είχε μόλις 2/5 σουτ εντός παιδιάς, 4/4 βολές και... καμία ασίστ! Ποιος; Ο βασικός δημιουργός της ομάδας του! Με «μηδέν» τελικές πάσες ήταν αδύνατον για τους Ισπανούς να βρουν εύκολα τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού και αυτό χάρη -στον μεγαλύτερο βαθμό- στον Θανάση Αντετοκούνμπο!

Μιλώντας στην EuroLeague Greece λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο 26χρονος παίκτης στάθηκε στην «μεγάλη πρόκληση» που είχε κόντρα στον ταλαντούχο γκαρντ , ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοφανή ατμόσφαιρα που έζησε για πρώτη φορά στην ζωή του.

-Όταν προετοιμάζατε το ματς, πέρασε ποτέ από το μυαλό σας, έστω και λίγο, ότι θα είχατε τόσο εύκολο έργο;
«Όταν είσαι και παίζεις σε τόσο μεγάλο επίπεδο δεν τα σκέφτεσαι αυτά. Το μόνο που θέλεις είναι να μπεις μέσα, να παίξεις συγκεντρωμένα και απλά να πάρεις το παιχνίδι. Κι αυτό κάναμε».

-Τελικά ήταν τόσο καλός ο Παναθηναϊκός; Τόσο κακή η Ρεάλ; Κάτι ενδιάμεσο;
«Ειλικρινά δεν ξέρω τι συνέβη. Είναι μια σειρά μεγάλων αγώνων. Απλά κάναμε το 1-0, τίποτε το περισσότερο.»

-Κλήθηκες να αντιμετωπίσεις τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος αποτελεί τον παίκτη-κλειδί της Ρεάλ και κατάφερες να τον βγάλεις εκτός ματς...
«Πραγματικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν. Είναι τόσο ώριμος για την ηλικία του και παίζει με μια φοβερή ηρεμία. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα να τον παίξω και να τον σταματήσω. Πάντα όταν κάποιος είναι στα φώτα της δημοσιότητας, έχεις την πρόκληση.»

-Τι σου είπε ο Πασκουάλ για το μαρκάρισμά του;
«Α, δεν μπορώ να σου πω τι μου είπε ο κόουτς.» (Γέλια)

-Ξεκινάτε το ματς με 20-0 σερί. Είναι από τα πράγματα που απλά... δεν μπορούν να ξαναγίνουν σε αυτό το επίπεδο;
«Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε πάλι ανάλογο σερί του 20-0. Το μόνο που θέλω και σκέφτομαι είναι να παίξουμε το ίδιο καλά και συγκεντρωμένα και στην αναμέτρηση της Πέμπτης. Με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος και στο επόμενο ματς.»

-Είναι εύκολο να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας από τη στιγμή που η επιτυχία με την αποτυχία απέχουν ελάχιστα;
«Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να κοιτάζουμε κάθε play ξεχωριστά όπως ακριβώς μας λέει ο κόουτς. Συγκέντρωση και μόνο συγκέντρωση»

-Είναι επιπλέον κίνητρο για σας το γεγονός ότι στις ψηφοφορίες που έγιναν στην EuroLeague από παίκτες και προπονητές οι περισσότεροι δεν σας πιστεύουν;
«Δεν το γνώριζα αυτό, δεν το είχα δει. Σίγουρα, όμως, μας δημιουργεί ακόμα ένα ακόμα κίνητρο για να θέλουμε ακόμα περισσότερο την πρόκριση στο Final 4.»

-Τελικά Θανάση το πλεονέκτημα της έδρας είναι τόσο πολύτιμο όσο φάνηκε να είναι στο πρώτο ματς;
«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο! Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο. Να παίζεις σε τόσο κόσμο, να τον έχεις πίσω σου, να σε στηρίζει... Η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε και ο κόσμος πραγματικά μας βοηθάει πολύ.»

-Νικ Καλάθης. 16 ασίστ. Κάνει και για σας το μπάσκετ να φαίνεται τόσο εύκολο, όσο φαίνεται σε εμάς που είμαστε απ' έξω;
«Πράγματι. Ο Νικόλας, για μένα, συνεχίζει αυτό που κάνει. Αν τον ρωτήσετε, αυτό θα σας πει. Απλά συνεχίζει αυτό που κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα σας πει 'θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να φτάνει στους στόχους της'.

-Playoffs δεν έχει μόνο εσύ, αλλά και ο Γιάννης με τους Μπακς...
«Μιλάμε συνέχεια ο ένας στον άλλον για τα παιχνίδια μας. Αυτό που λέμε συνέχεια ο ένας στον άλλον είναι να τα δίνουμε όλα για τις ομάδες μας. Τίποτε περισσότερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.