Τα γκολ και οι ασίστ των Αραούχο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλου που οδηγούν την ΑΕΚ στον τίτλο!

Τα γκολ και οι ασίστ των Αραούχο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλου που οδηγούν την ΑΕΚ στον τίτλο!

Δημήτρης Βέργος
Τα γκολ και οι ασίστ των Αραούχο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλου που οδηγούν την ΑΕΚ στον τίτλο!

bet365

Το gazzetta.gr παραθέτει με αριθμούς τη συνεισφορά των Σέρχιο Αραούχο, Μάρκο Λιβάια και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στη φετινή ΑΕΚ με την Ένωση να είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ με 220+ ειδικά στοιχήματα και αξεπέραστο Live Στοίχημα!(21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το Πάσχα πέρασε, οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στα Σπάτα και πλέον όλοι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο μπαίνουν στην τελική ευθεία της σεζόν με στόχο το νταμπλ. Η Ένωση απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος, ενώ μπροστά της έχει και τον ημιτελικό με την ΑΕΛ για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ με νίκη την προσεχή αγωνιστική επί του Πλατανιά θα έχουν τη δυνατότητα στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό μπροστά στον κόσμο τους να κλειδώσουν την επιστροφή τους στην κορυφή μετά από 24 χρόνια.

Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου βοήθησαν όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Κανείς δεν υστέρησε και φυσικά σε αυτό οφείλεται και η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ που μετέφερε το “refuse to lose” στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι με ένα μεγάλο αήττητο σερί μέσα στη σεζόν έβαλαν τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά. Η σταθερή παρουσία όλης της αμυντικής γραμμής (Μπακάκης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος μεταξύ άλλων) με τα 12 μόλις γκολ παθητικό, το καλοδουλεμένο κέντρο (Σιμόες, Κονέ, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας), και οι καλές εμφανίσεις και των τριών γκολκίπερ (Ανέστης, Τσιντώτας, Μπάρκας) που κάθισαν κάτω από τα δοκάρια βοήθησαν σημαντικά.

Όμως, καθοριστική ήταν η συμβολή των… τριών σωματοφυλάκων της Ένωσης, των Σέρχιο Αραούχο, Μάρκο Λιβάια και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, οι οποίοι με τα γκολ και τις ασίστ τους πήραν από το χέρι την ΑΕΚ. Συνολικά Αραούχο (10 γκολ), Λιβάια (8 γκολ) και Χριστοδουλόπουλος (6 γκολ) πρόσφεραν στην ΑΕΚ τα 24 από τα 43 τέρματα στο πρωτάθλημα, δηλαδή κάτι περισσότερο από τα μισά της Ένωσης τη φετινή σεζόν. Και τα πιο πολλά από αυτά ήταν γκολ που ισοδυναμούσαν με βαθμούς για τους «κιτρινόμαυρους».

Έδωσαν 35 από τους 60 βαθμούς της ΑΕΚ με γκολ και ασίστ

Και επειδή οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, μια ματιά στους βαθμούς που έχουν δώσει οι Αραούχο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλος στο φετινό πρωτάθλημα στην ΑΕΚ αντικατοπτρίζει τα παραπάνω. Σε 13 συνολικά ματς από το ξεκίνημα της σεζόν, είτε ο ένας, είτε οι δύο, είτε και οι τρεις ακόμα αποδείχθηκαν καθοριστικοί ως προς το αποτέλεσμα της ΑΕΚ, δίνοντας μέχρι στιγμής στους «κιτρινόμαυρους» 35 από τους 60 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει! Σε πάνω από τους μισούς βαθμούς της Ένωσης οι τρεις τους έχουν συμμετοχή, είτε με ένα βαθμό (όπως το γκολ του Λιβάια στη Λεωφόρο και το τέρμα του Αραούχο στο Περιστέρι), είτε με τρίποντα (σε συνολικά 11 παιχνίδια).

Ακολουθούν τα ματς όπου τα γκολ και οι ασίστ των Αραούχο, Λιβάια και Λάζαρου αποδείχθηκαν «χρυσάφι»:

Λαμία - ΑΕΚ 0-1 (Χριστοδουλόπουλος 1 γκολ)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Χριστοδουλόπουλος 2 γκολ, Λιβάια 1 ασίστ, Αραούχο 1 ασίστ)

Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1 (Αραούχο 1 γκολ)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Λιβάια 1 γκολ)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 (Λιβάια 1 γκολ)

ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0 (Λιβάια 2 γκολ)

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2 (Αραούχο 1 γκολ και 1 ασίστ, Λιβάια 1 γκολ)

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Αραούχο 2 γκολ, Λιβάια 1 γκολ και 1 ασίστ)

ΑΕΚ - Λαμία 2-0 (Λιβάια 1 γκολ, Χριστοδουλόπουλος 1 γκολ)

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Χριστοδουλόπουλος 1 γκολ)

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1 (Αραούχο 1 γκολ)

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0 (Λιβάια 1 γκολ)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 (Αραούχο 2 γκολ, Χριστοδουλόπουλος 1 ασίστ)

Μίλησαν σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν και την τεράστια συμβολή των τριών παικτών στα ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Η ανατροπή στο 3-2 επί του Ολυμπιακού ήρθε με τα δύο τέρματα του Λάζαρου και τις ασίστ των Αραούχο και Λιβάια, με τον τελευταίο να σκοράρει πολύτιμα γκολ στο 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και στο 1-1 στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στον δεύτερο γύρο με εξαίρεση το μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη (όπου τα γκολ ήρθαν από τους Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη), στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανέλαβαν δράση οι Αραούχο και Χριστοδουλόπουλος με 2 γκολ και 1 ασίστ αντίστοιχα, ενώ το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στη διακοπή με ό,τι ακολούθησε.

Συνολικά οι Αραούχο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλος έδωσαν φέτος στα ντέρμπι συνολικά 10 βαθμούς στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια, κάτι που πιστοποιεί την πολύτιμη παρουσία τους:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Χριστοδουλόπουλος 2 γκολ, Λιβάια 1 ασίστ, Αραούχο 1 ασίστ)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Λιβάια 1 γκολ)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 (Λιβάια 1 γκολ)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 (Αραούχο 2 γκολ, Χριστοδουλόπουλος 1 ασίστ)

Η ΑΕΚ που μπορεί να τους κρατήσει στο ρόστερ

Είναι σαφές πως η παραμονή και των τριών παικτών στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν κρίνεται σημαντική και στην Ένωση έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν πράξη. Όπως έγραψε και στο blog του ο Γιώργος Τσακίρης, η ΑΕΚ είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον της, και έχει τη δυνατότητα να τα βρει με τον Λάζαρο, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του, τη στιγμή που η παραμονή του Μάρκο Λιβάια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς η Ένωση είναι γνωστό ότι θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του στο τέλος της σεζόν. Όσον αφορά τον Σέρχιο Αραούχο, αποτελεί δεδομένα την πιο δύσκολη περίπτωση. Μπορεί ο Αργεντινός να αισθάνεται πραγματικά σαν το σπίτι του στην Αθήνα και στην ΑΕΚ, ωστόσο θα επιστρέψει στη Λας Πάλμας, όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο και έπειτα η ΑΕΚ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον σύλλογο των Καναρίων Νήσων, και αν αυτό δεν γίνεται να βρει έναν επιθετικό ίδιας αξίας προκειμένου να διατηρήσει το ανταγωνιστικό και ποιοτικό σύνολο που έχτισε τη φετινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα