Τάιλερ Ντόρσεϊ: Βρίσκει χρόνο και δείχνει ποιος είναι! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Τάιλερ Ντόρσεϊ: Βρίσκει χρόνο και δείχνει ποιος είναι! (pics & vids)

bet365

O Tάιλερ Ντόρσεϊ βρίσκει χρόνο συμμετοχής, σπάει τα προσωπικά του ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και το gazzetta.gr καταγράφει την ανοδική πορεία ομογενή γκαρντ στο ΝΒΑ.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ήταν περίπου τέτοια εποχή το 2017 όταν εδώ στο gazzetta.gr είχαμε ασχοληθεί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τα... τρελά που έκανε στην τρέλα του Μαρτίου.

Οι αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει στην ζωή του ήταν όλες μεγάλες και κρίσιμες για το μέλλον του.

Από την... Team USA, στην γαλανόλευκη, από το κολέγιο στο ντραφτ και από εκεί στα παρκέ του ΝΒΑ. Οι «Ducks» του έδωσαν την ευκαιρία μέσω του «March Madness» να δείξει ότι το ταλέντο του είναι αστείρευτο, έγινε ηγέτης της ομάδας του και δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει το μέλλον του και να δείξει το ταλέντο του στον «μαγικό» κόσμο.

Πριν από 2 χρόνια αποφάσισε να κάνει πίσω και να μείνει ένα χρόνο ακόμα στο κολέγιο, εκεί τα έκανε όλα και το φετινό ντραφτ ήταν η ευκαιρία του.

Αφού οι «Πάπιες» βρέθηκαν στο περσινό Final 4, ο Ντόρσεϊ εκμεταλλεύτηκε την... προσοχή και με εξωπραγματικές εμφανίσεις, η πρόκληση του ντραφτ ήταν μπροστά του.

Οι ειδικοί είχαν επισημάνει και τα θετικά και τα αρνητικά του, ρίσκο υπήρχε αλλά ο Ντόρσεϊ πίστεψε στο ταλέντο του και έκανε το βήμα μπροστά.

Άφησε την δεύτερη χρονιά του κολεγίου του, έβαλε την συμμετοχή του στο ντραφτ και περίμενε να δει αν η απόφαση που θα παίρνονταν για το μέλλον του θα ήταν εκείνη που θα έβαζε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της ζωής του.

ΟΙ ΧΟΚΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ

Στο ντραφτ του 2017 ο γκαρντ επιλέχθηκε στον 2ο γύρο στην θέση 41 από τους Ατλάντα Χοκς. Το καλοκαίρι χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, να σκεφτεί όλες τις εναλλακτικές του και να καταφέρει να αποδείξει ότι αξίζει εγγυημένο συμβόλαιο στα «Γεράκια» και στην συνέχεια μια θέση στον «μαγικό» κόσμο.

Και τα κατάφερε. Η ομάδα της Ατλάντα του έδωσε διετές εγγυημένο συμβόλαιο και ο επόμενος στόχος του νεαρού γκαρντ ήταν να καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ και να προσφέρει στην ομάδα του.

Όπως είναι γνωστό για να βγει μια επιλογή στο ΝΒΑ εκτός από ταλέντο χρειάζεται και τύχη.

Ο Τάιλερ επιλέχθηκε από τους Χοκς και αυτό ίσως να ήταν το καλύτερο νέο για το μέλλον του νεαρού γκαρντ.

Η ομάδα της Ατλάντα αποφάσισε να... ανανεωθεί, οι επιλογές έγιναν με αυτόν τον γνώμονα και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό τους από τα playoffs ο Ντόρσεϊ βρίσκει τον χρόνο και τις εμπειρίες που χρειάζεται ώστε να αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ

Ενώ το ΝΒΑ έχει μπει στην τελική ευθεία και βρίσκεται λίγους αγώνες πριν τα playoffs οι ομάδες που δεν έχουν προκριθεί σε αυτά, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πράγματα και κυρίως να δώσουν χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν μέσα στην σεζόν. Μια τέτοια περίσταση εκμεταλλεύεται ο Τάιλερ και στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Μάτζικ έκανε ρεκόρ καριέρας στον «μαγικό» κόσμο.

Κόντρα στην ομάδα του Ορλάντο ήρθε από τον πάγκο και μέτρησε σε 22 λεπτά συμμετοχής 19 πόντους και 2 ασίστ με 8/11 δίποντα και 3/5 τρίποντα πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα βρει στο παρκέ.

Άλλωστε αυτό είναι ξεκάθαρο και από την πορεία του στα τελευταία παιχνίδια που παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Συνολικά φέτος μετρά 6.1 πόντους, 1.4 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ σε 8' και 39'' που βρίσκεται κατά μέσο όρο στο παρκέ, αλλά τα νούμερα αυτά είναι πολύ διαφορετικά αν λάβουμε υπόψιν μας τα τελευταία παιχνίδια. Η ανοδική του πορεία είναι φανερή και κάνει την μια ουσιαστική εμφάνιση πίσω από την άλλη.

Από τον Φεβρουάριο και μετά ο Ντόρσεϊ βρίσκει όλο και περισσότερο χρόνο στο παρκέ με αποκορύφωμα τον Μάρτιο που έχει πολύ χρόνο στο παρκέ και αυτό συντελεί στο να αυξήσει και τους μέσους όρους του.

Συγκεκριμένα τα τελευταία 15 παιχνίδια έχει κατά μέσο όρο 23.4 λεπτά συμμετοχής και σε αυτά μετρά 9.8 πόντους και 2 ασίστ, ενώ έχει σπάσει δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ με τους 18 πόντους που έβαλε κόντρα στους Πέισερς στις 9/3, ενώ δεν πέρασε καλά καλά ένας μήνας και πέτυχε 19 στην νίκη κόντρα στους Μάτζικ.

Ο Ντόρσεϊ έχει δουλέψει πολύ για να έχει αυτές τις ευκαιρίες να εκμεταλλεύεται και τις αξίζει και με το παραπάνω. Το ΝΒΑ τον έχει υποδεχθεί και μένει να δείξει σε όλους ότι μπορεί να σταθεί επάξια εκεί.

Η ευχές όλων των Ελλήνων τον συντροφεύουν και ανυπομονούν να τον δουν και πάλι με τα γαλανόλευκα.

 

NBA Τελευταία Νέα