Στεφ Κάρι: Ένας... μάγος ετών 30! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Στεφ Κάρι: Ένας... μάγος ετών 30! (pics & vids)

bet365

O Στέφεν Κάρι κλείνει τα 30 του χρόνια και στην πορεία του μέχρι και σήμερα αυτό που έχει καταφέρει είναι να είναι η διαφορετική... νότα σε ένα καλογραμμένο και διαφορετικό τραγούδι. Το gazzetta.gr εύχεται «χρόνια πολλά» στον άσο των Ουόριορς.

Μπεσίκτας - Μπάγερν Μονάχου με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Αν δεν πέσεις, πώς το να σηκώνεσαι μοιάζει»;

Δεν καρφώνει, δεν βάζει εντυπωσιακά καλάθια, δεν δίνει εξωπραγματικές ασίστ, δεν έχει κανένα τρομερό κορμί, δεν είναι, σίγουρα ο πιο φανταχτερός παίκτης του ΝΒΑ. Αυτά που κάνει όμως ο Στεφ Κάρι μέσα στο παρκέ κάνουν το μπάσκετ πιο... απίστευτο, πιο μαγικό και είναι εκείνος που τα πιτσιρίκια βλέπουν πιο εύκολο να... ακουμπήσουν, αλλά και να μοιάσουν.

Η ευκολία που φεύγει η μπάλα από το χέρι του για να φτάσει στο καλάθι λες και έχει μαγνήτη σε κάνει να πατήσεις το replay και να παρατηρήσεις το σουτ.

Σουτ από αυτά που έχει μάθει να βάζει με χαρακτηριστική ευκολία. Σουτ σαν αυτό που πετάει από την πόρτα σχεδόν των αποδυτηρίων πριν μπει μέσα για να ετοιμαστεί για τον αγώνα. Σουτ που οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν πριν καν μπουν.

Σουτ που όλη η άμυνα πασχίζει για να κόψει και τελικά βλέπει την μπάλα να φτάνει με τον πιο «δύσκολο» τρόπο και πάλι στο διχτάκι.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε πει για εκείνον και με μια φράση του έδωσε όλη την εικόνα: «Ο Στεφ Κάρι είναι φαινόμενο, είναι φοβερός. Καλό είναι να μην τον βλέπει ο κόσμος και τα παιδιά, γιατί αν προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο θα απογοητευτούν».

Ο παίκτης των Ουόριορς είναι φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που έχουμε την τύχη να ζούμε και να απολαμβάνουμε στην εποχή μας. Αυτά που κάνει, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα που βγάζει και το πάντα φωτεινό χαμόγελο του είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν εκείνον έναν συνδυασμό άπιαστου και πιο πραγματικού συγχρόνως παίκτη του ΝΒΑ.

Δεν έχει τους μύες και το κορμί του ΛεΜπρόν, ούτε το εκτόπισμα του Κόμπι, δεν θα κάνει αυτά που κάνει ο Ντουράντ δίπλα του, αλλά εκείνα που θα κάνει θα είναι αυτά που θα ξεπληρώσουν μέχρι το ελάχιστο τα χρήματα που πλήρωσες για τον δεις.

Έχει... μάθει να σουτάρει, αυτό προσφέρει στην ομάδα του, έτσι πορεύεται και με αυτό θα γράψει ιστορία στο άθλημα. Γεννήθηκε στις 14/3 του 1989, «φόρεσε» το χαμόγελο από την πρώτη στιγμή και πλέον 30 χρόνια μετά έχει καταφέρει να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα.

Το πρόσωπο του σε κάνει να τον συμπαθείς από την πρώτη στιγμή.

Δεν έχει το δολοφονικό βλέμμα του ΛεΜπρόν ή την αυταρέσκεια του Χάρντεν, δεν είναι... ιδιαίτερος όπως ο Ουέστμπρουκ, ζει το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο και αποτελεί ένας από τους πιο cool αστέρες του «μαγικού» κόσμου.

Το μπάσκετ κυλάει στο αίμα του!

Το «μικρόβιο» βρίσκεται στα γονίδια. Ο Ντελ Κάρι το μετέδωσε στους γιους τους και εκείνοι το πήραν και το τελειοποίησαν. Ο Ντελ μικρότερος υιός σε μια οικογένεια με κοριτσάκια επέλεξε το μπάσκετ για να ξεφύγει από το... ροζ. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Στεφ και Σεθ έπαιρναν την... μυρωδιά του ΝΒΑ από πιτσιρίκια και ίσως το όνειρο για εκείνους να ήταν λίγο πιο... πραγματικό από τα υπόλοιπα παιδιά. Ίσως βέβαια η εξέλιξη της ιστορίας να έχει εντυπωσιάσει και τους ίδιους.

Ίσως τα όνειρα που έκανε ο Στεφ όταν σούταρε πιτσιρικάς την μπάλα να μην... έφταναν σε αυτά που τελικά έχει καταφέρει. Όμως τα χέρια του ήταν ευλογημένα. Έχουν την ευλογία να «ακούν» πιστά τις εντολές και τον οδηγούν μέχρι και σήμερα.

Με πρότυπο τον Ντράζεν, ο προορισμός είναι ένας!

Πως ήταν δυνατόν ο Στεφ να ξεφύγει από μια μοίρα, που είχε γραφτεί για εκείνον με «μαγικό» τρόπο; Το 1992 ο Ντελ Κάρι βρέθηκε «αντίπαλος» με τον Ντράζεν Πέτροβιτς τον διαγωνισμό τρίποντων για το All Star Game του Ορλάντο.

Την ώρα του διαγωνισμού ο μητέρα του αδικοχαμένου Ντράζεν κρατούσε στην αγκαλιά της τον πιτσιρικά Στεφ με τις δύο οικογένειες να αποκτούν μια βαθιά σχέση, που κράτησε μέσα στα χρόνια.

Έτσι όταν οι Ουόριορς κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2015 ο MVP της σεζόν επέλεξε να στείλει την φανέλα του από τους τελικούς στο μουσείο που είναι στην μνήμη του αδικοχαμένου παικταρά.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά για να τιμήσει με την σειρά του την βαριά κληρονομιά που έχει αφήσει στο άθλημα ο Πέτροβιτς, αλλά και τον ίδιο τον Κάρι. Όταν ο Ντράζεν σου δίνει κάτι από την αστερόσκονη του, τα αστέρια είναι ο τελικός προορισμός σου.

Πολεμιστής από... κούνια!

Αυτά που έχει κάνει ο Κάρι ήδη μέχρι τα 30 του χρόνια είναι απίστευτα και μοναδικά. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Είναι που σε κάθε παιχνίδι ο Κάρι είναι ο... Κάρι. Κάνει τα... δικά του, χαμογελάει, χορεύει και «σκοτώνει» τους αντιπάλους με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Έχει παλέψει πολύ για να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα. Οι Ουόριορς επέλεξαν τον Κάρι στο Νο.7 στο draft του 2009 και υπέγραψε με την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο συμβόλαιο αξίας 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Το ντεμπούτο του στον «μαγικό» κόσμο έγινε στις 28 Οκτωβρίου κόντρα στους Ρόκετς, όπου και μέτρησε 14 πόντους και 7 ασίστ.

Στις 10 Φεβρουαρίου κατάφερε το πρώτο του triple double με 36 πόντους , 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ σε νίκη επί των Κλίπερς. Τα πάντα φαινόντουσαν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Ο Κάρι τέλειωσε την πρώτη του σεζόν με πρώτη με 17,5 πόντους , 5,9 ασίστ και 1,9 κλεψίματα σουτάροντας με 43,7% στα τρίποντα ενώ κατάφερε και μπήκε και στην καλύτερη πεντάδα των ρούκι.

Την επόμενη σαιζόν ο Κάρι μέτρησε 18,6 πόντους και 5,8 ασίστ με 44,2% στα τρίποντα ενώ το 93,4% ευστοχία στις ελεύθερες βολές ήταν το υψηλότερο εκείνη τη χρονιά στη λίγκα.

Πήρε μέρος στον διαγωνισμό δεξιοτήτων στο All Star Weekend τον οποίο και κέρδισε, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα και την σεζόν 2011/12 έμεινε το μεγαλύτερο μέρος εκτός.

Αγωνίστηκε μόνο στα 26 από τα 66 παιχνίδια που έδωσαν οι Ουόριορς και είχε τους χαμηλότερους μέσους όρους της καριέρας του σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Τον Οκτώβριο του 2012 υπέγραψε ανανέωση με την ομάδα που ανδρώθηκε και καταλάβαινε πλέον ότι πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί της προσπάθειας. Και έτσι έγινε. Τα ρεκόρ άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο και ο Κάρι βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα παρκέ του ΝΒΑ.

Οδήγησε την ομάδα του στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία τους και τα πάντα είχαν αλλάξει. Δύο χρονιές με ισάριθμούς αποκλεισμούς ήταν αρκετές και ο Στεφ πλέον είχε μεγαλώσει. Ο Κερ πήρε τα ηνία της ομάδας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Όπως και αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ ο νεαρός γκαρντ. Το πρωτάθλημα του 2015 έχει πάνω την υπογραφή του και η ιστορία συνεχίζει να γράφει το όνομα του. To 2017 κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του και το νερό έχει μπει για τα καλά στο... αυλάκι.

Ο Στεφ κάθε χρόνος που περνάει βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον «μαγικό» κόσμο και το όνομα του έχει αρχίσει και γράφεται στα βιβλία της ιστορίας.

«Μυθικά» τα πράγματα που πετυχαίνει, που «ακολουθούν» την τροχιά της μπάλας όταν φεύγει από τα χέρια του. Φτάνουν στον στόχο και κάνουν θόρυβο με το πόσο εντυπωσιακά είναι.

Εντός παρκέ και εκτός παρκέ είναι ξεχωριστός!

Ο γκαρντ των Ουόριορς σε κάθε φάση του «παιχνιδιού» του ΝΒΑ είναι εξαιρετικός. Ξεκινάει από το ζέσταμα, τραβώντας πάνω του όλες τις κάμερες είτε με τα σουτ του, είτε με τις ντρίμπλες του, είτε με το σόου που κάνει.

Συνεχίζει μέσα στο παιχνίδι που δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να ψάχνει τον ελάχιστο χώρο που μπορεί να του δώσουν οι αντίπαλοι για να εκτελέσει και τελειώνει με τις συνεντεύξεις, που πρέπει να ομολογήσουμε ότι εκεί έχει και βοήθεια.

Πατέρας από πιτσιρικάς, προβάλει ένα μοναδικό πρότυπο προς τα έξω. Μοναδικός με τα παιδιά και με τους δημοσιογράφους, με την σύζυγο και την κόρη του να κλέβουν την παράσταση ο Κάρι έχει χτίσει τον χαρακτήρα του με τα πιο γερά θεμέλια.

Και αυτά είναι μόνο ελάχιστα από εκείνα που τον κάνουν τόσο μοναδικό σε έναν... κόσμο ψάχνει πρότυπο να πατήσεις για να ξεχωρίσεις.

Ο «Στεφανάκος» έχει ήδη περάσει στην ιστορία και το μέλλον είναι λαμπρό μπροστά του. Έχει τόσο λάμψη όσο τα τεράστια σουτ που έχει καταφέρει να πετύχει στην καριέρα του!

#10

#9

#8

#7

#6

#5

#4

#3

#2

#1

 

NBA Τελευταία Νέα