Μπόμπι Μπράουν: Όλη του η ζωή ένα... ταξίδι! (pics)

Μπόμπι Μπράουν: Όλη του η ζωή ένα... ταξίδι! (pics)

Αντωνία Σπανού
Μπόμπι Μπράουν: Όλη του η ζωή ένα... ταξίδι! (pics)
Ο Μπόμπι Μπράουν είναι η νέα προσθήκη του Ολυμπιακού και η Euroleague Greece κάνει ένα... ταξίδι, όπως αυτά που τον χαρακτηρίζουν, στην ζωή του.

«Όταν νομίζεις ότι έγινες ο καλύτερος, εκεί είναι που πρέπει να προσπαθήσεις πιο σκληρά».

O Μπόμπι Μπράουν είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για να ταραχτούν λίγο τα φετινά... νερά και αυτό που σίγουρα δεν του λείπει είναι η εμπειρία.

Με περιπλάνηση σε όλο τον πλανήτη, που φυσικά περιείχε πολύ μπάσκετ ο Μπράουν μπορεί να κοιτάζει πίσω του το ημερολόγια της ζωής του και να το βλέπει γραμμένο από την αρχή μέχρι την τελευταία σελίδα, γεμάτο με εικόνες, παιχνίδια, ανθρώπους και άπειρες εμπειρίες.

Η ιστορία του δεν διαφέρει από τους περισσότερους Αμερικανούς που έχουμε την τύχη να βλέπουμε στα... μέρη μας.

Ξεκίνησε από το football πριν καταλήξει στο μπάσκετ και με τον προπονητή του να έχει και τις δύο ομάδες γρήγορα ξεχώρισε ποια τελικά θα μπορούσε να... ερωτευτεί.

Από το κολέγιο στην Ευρώπη και εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες ξανά στον «μαγικό» κόσμο. Από εκεί στην Κίνα και πάλι στην Ευρώπη και ταξίδια που έκαναν το βιβλίο της καριέρας του αποκτήσει πολλές και διαφορετικές σελίδες.

Κέρδισε εγγυημένα συμβόλαια στο ΝΒΑ, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και στα 33 του δεν έχει... γεμίσει ακόμα. Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους σε μια καριέρα που είχε τα πάντα...

Διαφορετικά επίπεδα, διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές διακυμάνσεις, αλλά τα πάντα ήταν εκεί.

«Μου αρέσει ο δρόμος μου...»

Μιλώντας για το ξεκίνημα του και την οικογένεια του ο Μπράουν ξεχωρίζει τους γονείς του. Γεννημένος στο Λος Άντζελες και με τους κινδύνους στην Αμερική να σε περιμένουν σε κάθε... στροφή, εκείνος στηρίχθηκε πάνω στους γονείς του και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του.

«Μεγαλύτερο μου πρότυπο είναι ο πατέρας μου. Με στηρίζει από τότε που ήμουν μικρός, με μεγάλωσε σωστά, με έσπρωξε στο football, με έσπρωξε στο μπάσκετ, όπως και η μητέρα μου ήταν πάντα και οι δυο τους δίπλα μου, όλη μου την ζωή να είναι θετική επιρροή, να με κρατάνε μακρυά από τους δρόμους, να με κρατάνε μακρυά από την βία. Πάντα είχα ανθρώπους δίπλα μου με θετική ενέργεια. Οι δύο γονείς μου που με μεγάλωσαν σωστά και με κράτησαν στον σωστό δρόμο και θα τους αγαπώ πάντα γι' αυτό».

Ο Μπόμπι Μπράουν έμεινε στον σωστό δρόμο. Μπορεί να είχε στροφές, αλλά τις πήρε όλες μια προς μια για να πετύχει όλα τα κομμάτια των ονείρων του. Δεν κάθισε, δεν τα έβαλε με την μοίρα ή τις καταστάσεις, άφησε την... θαλπωρή αλλά και τον πάγκο του ΝΒΑ, πήρε το αεροπλάνο και πάλεψε για κάθε ευκαιρία που του έτυχε.

Είτε αυτή είχε το... άρωμα της Ευρώπης, που ήρθε βγήκε πρώτος σκόρερ και τράβηξε για αλλού, είτε τα πιο πικάντικα αρώματα της Κίνας.

Μόνος του παραδέχεται ότι θα έκανε ότι χρειαστεί για να κρατήσει το όνομα του σε όλα τα... τεφτέρια.

Το πέτυχε και τα κατάφερε. Άλλωστε δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βρισκόταν στο ρόστερ των Ρόκετς.

Κανείς δεν χαρίζει τίποτα και ειδικά στα γυαλιστερά παρκέ του ΝΒΑ.

«Προσπαθώ να επιστρέψω στο ΝΒΑ», είχε πει σε συνέντευξη του τον Αύγουστο του 2016. «Ήμουν στην Ευρώπη και την Κίνα για 6 χρόνια προσπαθώντας και δουλεύοντας σκληρά για να εξασφαλίσω ότι το όνομα μου θα υπάρχει εκεί έξω. Όπως τότε που έβαλα 74 πόντους σε ένα παιχνίδι στην Κίνα και όλοι το άκουσαν. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου και να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίσει σε κάθε χώρα που έχω βρεθεί».

Με αφορμή την επιστροφή του στους Ρόκετς και το ΝΒΑ ο Μπράουν είχε μιλήσει για τις αλλαγές που είχε δει στον εαυτό του σε εαυτό το μεγάλο ταξίδι που έκανε στην καριέρα του. Μιλώντας όλα αυτά τα χρόνια πάντα στέκεται στο... ταξίδι της καριέρας του και όσα κατάφερε να κερδίσει μέσα από αυτά. Αλλαγές στον τρόπο σκέψεις και δουλειάς, με πάντα το κίνητρο να είναι στα ύψη, ώστε να καταφέρει να φτάσει στο ταβάνι του.

«Μου αρέσει ο δρόμος μου...

Τα έχω δει όλα, έχω παίξει κόντρα στους καλύτερους σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχω μάθει πολλά. Έχω δει πολλές οπτικές του παιχνιδιού μου και τις έχω αναπτύξει και θέλω να το δείξω».

Δουλευταράς, με πάντα πρώτη του κουβέντα στις συνεντεύξεις του τον συνεχή αγώνα που δίνει για να καταφέρει πράγματα.

Γίνεται σαφές πόσο έχει δουλέψει για τα... κατορθώματα του και ίσως αυτό είναι ένα κομμάτι που τον κάνει να... κολλάει λίγο παραπάνω με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Η... τρέλα της Κίνας!

Η Κίνα είναι μοναδική με τα καλά της και τα... άσημα της, όπως όλες οι χώρες.

Πολλά τα απρόοπτα έχουν συμβεί στην πορεία του Μπράουν, αλλά τα δύο που έχει να θυμάται συνδέονται με την Κίνα.

Εκτός από τους 72 πόντους που πέτυχε σε ένα παιχνίδι, σχολιάστηκε παντού και όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος αυτός ήταν και ο σκοπός της πορείας του εκεί, υπάρχουν και άλλα δύο εξωαγωνιστικά που δεν είναι και οι πιο θετικές αναμνήσεις που θα μπορούσε να έχει.

Το πρώτο γεγονός που είχε γίνει τεράστιος ντόρος ήταν, όταν επισκέφτηκε με τους Ρόκετς το «Σινικό Τείχος» και θέλησε να υπογράψει πάνω του.

Χωρίς να το σκεφτεί προφανώς αυτό το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό και όπως είναι φυσικό ακολούθησε το χάος.

Με την κατακραυγή να είναι τεράστια ο Μπράουν δικαιολογήθηκε ότι είδε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Ο Αμερικανός γκαρντ κατάλαβε το λάθος του και απολογήθηκε γι' αυτό.

«Σέβομαι την Κινεζική κουλτούρα και έκανα ένα λάθος, που ελπίζω να συγχωρήσετε».

Ο Μπράουν απολογήθηκε πολλές φορές για το συγκεκριμένο άτυχο γεγονός και προφανώς θεωρείται λήξαν.

Tα.. περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ για τον Μπόμπι Μπράουν, αφού είχε την πιο περίεργη εμπειρία στην Κίνα και αυτή είχε να κάνει με το φαγητό.

Η συνέντευξη που έδωσε για την εμπειρία του αυτή είναι... μοναδική.

«Την πρώτη μου χρονιά είχαμε βγει για φαγητό και ήταν εκείνα τα κυκλικά τραπέζια. Οι συμπαίκτες μου με παρακινούσαν να δοκιμάσω, αλλά το να βλέπεις διάφορα πράγματα μπροστά σου.... ήταν από τα περίεργα σκηνικά που έχω ζήσει. Είχε μπροστά μου σούπα χελώνας, με ολόκληρη την χελώνα μέσα να επιπλέει, ενώ είχε και κάτι άλλα μικρά... έμοιαζαν με πουλιά και ολόκληρα καβούρια που έτρωγες με το κέλυφος. Δεν μπορούσα να το κάνω».

Ο Μπράουν έχει ζήσει πολλά...

Έχει παίξει μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη και έχει φτάσει τον εαυτό του στα άκρα. Πλέον έρχεται στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και ο τρόπος που περιγράφει ο ίδιος τον χαρακτήρα του μιλάει καλύτερα από τον καθένα.

«Είμαι σπουδαίος τύπος, έχω σπουδαίο πνεύμα. Λατρεύω αυτό που κάνω. Είμαι παθιασμένος. Είμαι νικητής και με νοιάζει μόνο η νίκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.