Γιώργος Πρίντεζης: Mια… σημαία ετών 33! (pics & vids)

Γιώργος Πρίντεζης: Mια… σημαία ετών 33! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Γιώργος Πρίντεζης: Mια… σημαία ετών 33! (pics & vids)
Ο Γιώργος Πρίντεζης κλείνει τα 33 του χρόνια και με μια καριέρα που υποκλίνεται Ελλάδα και Ευρώπη τα λόγια έχουν αρχίσει και στερεύουν για την σημαία της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ήταν το βράδυ της 24ης του Απρίλιου του 1997, Μεγάλη Πέμπτη και ο Ολυμπιακός έπαιζε κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον τελικό της Euroleague, με ένα τρελό όνειρο και έναν μοναδικό στόχο να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Ένας πιτσιρικάς 12 χρονών με το κασκόλ του Ολυμπιακού περασμένο στο λαιμό του και ταλέντο στο μπάσκετ, πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου και ονειρεύεται κάτι τεράστιο.

Μια ημέρα να είναι εκείνος που θα καταφέρει, φορώντας τα ερυθρόλευκα, να ζήσει κάτι ανάλογο…

Ίσως όχι τόσο μεγάλο; Είναι δύσκολο;

Και όμως ο Γιώργος Πρίντεζης το ονειρεύτηκε και ακολούθησε το σωστό μονοπάτι για να τα καταφέρει. Μπορεί να μην ήταν έτσι όπως το είχε ονειρευτεί, αλλά σίγουρα τον έβγαλε στον σωστό προορισμό.

Μερικές φορές και για κάποιους παίκτες οι λέξεις είναι λίγο πιο φτωχές από τα συναισθήματα που μπορεί να έχει νοιώσει ένας φίλαθλος μιας ομάδας.

Κάτι τέτοιο έχει καταφέρει ο Γιώργος Πρίντεζης, που το όνομα του φέρνει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, πιο πολλά συναισθήματα από λέξεις ή εκφράσεις.

«Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» είναι το σύνθημα που ακούγεται συχνά πυκνά στο γήπεδο του Φαλήρου, αλλά μια αγκαλιά εκφράζει πάντα πολλά παραπάνω από αυτά που ίσως σκέφτονται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού

Ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» κλείνει τα 33 του χρόνια και δεν θα μπορούσε να αγαπηθεί πιο βαθιά και πιο πολύ από τον λαό μιας ολόκληρης ομάδας.

Μεγάλωσε, ανδρώθηκε, έφυγε, επέστρεψε, έγραψε ιστορία, πήρε τίτλους, έκλαψε, γέλασε, αποθεώθηκε, πάλεψε, κέρδισε, έχασε, προσπάθησε, έπεσε, σηκώθηκε, πόνεσε, ηγήθηκε, ακολούθησε, έπεσε στο πάτωμα, ανέβηκε στην κορυφή…

Έχει καταφέρει να κάνει ΟΛΑ όσα μπορεί να ονειρευτεί ένας επαγγελματίας αθλητής.

Κλείνοντας τα μάτια για να κάνει την ευχή του και να σβήσει το κεράκι του, κοιτώντας πίσω του τα 33 του χρόνια ο Γιώργος Πρίντεζης σίγουρα μπορεί να νοιώθει γεμάτος από μια καριέρα που είχε την ευλογία να ζήσει τα πάντα.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού δέθηκε όσο κανένας άλλος με την ομάδα του Ολυμπιακού και τον κόσμο και η μοίρα τον ήθελε να είναι εκείνος θα γίνει το πρόσωπο που θα... εκτελέσει τα θελήματα της για την «μαγική» ανατροπή στην ιστορία μιας ολόκληρης ομάδας.

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ… ΚΟΥΝΙΑ

Ο Γιώργος Πρίντεζης γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, πριν από τα 15 του που ο Ολυμπιακός τον βρήκε και τον έντυσε στα «ερυθρόλευκα» και πρόσφερε σε έναν ακόμα πιτσιρικά την δυνατότητα να ζήσει το όνειρο του.

Δεν είναι μικρό πράγμα για ένα παιδί που αγαπάει και υποστηρίζει μια ομάδα, να γίνει άνδρας με την φανέλα της και τελικά να γράψει ιστορία με αυτήν. Αυτό κατάφερε και ο Πρίντεζης που 6/10 του 2000 παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό και από τότε τα χιλιόμετρα που διάνυσε είχαν όλα μοναδικό φόντο.

ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η ιστορία του «Πριντ» δεν ήταν στρωμένη πάνω σε εύκολα μονοπάτια, αλλά ο ίδιος πήρε την σκληρή δουλειά του, την πίστη του και την αγάπη του για μια και μόνο φανέλα και συνέθεσε έναν πίνακα με απίστευτες επιτυχίες και στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Από τις παιδικές φωτογραφίες με το κασκόλ του Ολυμπιακού, δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας, ξανά Ολυμπιακός, Μάλαγα και... ανατροπή. Σαν αυτές που έχει μάθει να ολοκληρώνει ο Γιώργος με τον καλύτερο και πιο φανταχτερό τρόπο.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Πρίντεζης θα αλλάξει τα δεδομένα της καριέρας του. Με όπλο του την σκληρή δουλειά, θα παρουσιαστεί ένας νέο παίκτης και τα πάντα θα πάρουν άλλο δρόμο.

Η καριέρα του είχε πάντα φόντο «ερυθρόλευκο» και η καρδιά του ήταν πάντα στον Πειραιά. Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή, αλλά ήταν τόσο απολαυστική. Το καλοκαίρι του 2017 ο Πρίντεζης υπέγραψε ακόμα μια επέκταση συμβολαίου και τα πάντα έδειχναν... φυσιολογικά.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 2012

Στο πρόσωπο του Γιώργου Πρίντεζη οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βλέπουν για πάντα τον άνθρωπο που από το χέρι του όλα τους τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα.

Ήταν 13 Μαϊου του 2012 όταν η ημέρα που ξημέρωσε θα άλλαζε για πάντα την ζωή του Γιώργου και πολλών, πολλών άλλων.

Ο τελικός της Euroleague ήταν «προ των πυλών» και η πρόκληση τεράστια για μια ομάδα που έφτασε εκεί όχι με όπλο την... βιτρίνα της, αλλά την πίστη ότι το ακατόρθωτο μπορεί να γίνει πραγματικό. Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στο παρκέ μαζί με τους συμπαίκτες του, έκανε τον σταυρό του όπως πάντα και αφέθηκε στο κάλεσμα της μοίρας.

Μπασκετικά αυτό που έγινε ξεπερνάει τον μεγαλύτερο θιασώτη του αθλήματος. Από τον... πάτο στην κορυφή σε περίπου 10 λεπτά και από την πραγματικότητα στο όνειρο μόλις 9.7 δευτερόλεπτα.

Πολλοί συντέλεσαν στην ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ το 2012 εκείνον όμως ήθελε η μοίρα να κάνει το τελευταίο εκείνο σουτ που ολοκλήρωσε το θαύμα της Κωνσταντινούπολης.

Τα πιο τρελά «ερυθρόλευκα» όνειρα πήραν μορφή και αυτή ήταν του Γιώργου Πρίντεζη να βάζει ένα από τα πιο σημαντικά καλάθια του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να αλλάζει για πάντα την ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο… ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο «Πρίντ» τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο των μεγάλων σουτ και της απόλυτης ευτυχίας που μπορούν να προσφέρουν. Με κάποιον «μαγικό» τρόπο έχει καταφέρει να βρίσκεται στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή και να βάζει λιθαράκια σε μια σχέση που μόνο ως μοναδική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Άλλωστε βοηθούν και τα δεδομένα σε αυτή την πλευρά. Η μπάλα έχει την... τάση να πηγαίνει στα κρίσιμα πάνω του και εκείνος να την... διώχνει με την πιο «μαγική» κατάληξη.

Μετά το 2012 ήρθε και το καλάθι του 2015 κόντρα στην Μπαρτσελόνα που έστειλε τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα Final 4 και τους οπαδούς τουτ στον 7ο... ουρανό.

Ακόμα ένα buzzer beater, ακόμα μια τρομερά σημαντική νίκη και ακόμα μια στιγμή λατρείας για το πρόσωπο του Γιώργου Πρίντεζη, που έχει συνδέσει το όνομα του με τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

«ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πριν από 2 χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, με τον Πρίντεζη να βιώνει μια από τις δύσκολες περιόδους της ζωής του. Τον Μάιο και με τους τελικούς του πρωταθλήματος να είναι σε εξέλιξη ο «Πρίντ» έχασε τον πατέρα του.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της ζωής του επέλεξε να αγωνιστεί με την ομάδα του, με τον κόσμο να αγκαλιάζει τον ηγέτη του σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Άπαντες του στάθηκαν, συγκινήθηκαν με τον πόνο του υπαρχηγού τους και έβαλαν ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα μιας σχέσης, που ήταν έτσι κι αλλιώς μοναδική. Οι σχέσεις δοκιμάζονται στα δύσκολα και αυτή φάνηκε πόσο δυνατή είναι.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ… ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Μιλούσαμε για αρκετή ώρα. Σας είχαμε μέσα στον ήλιο και σας ευχαριστώ που περιμένατε.

Κάναμε μία πάρα πολύ ωραία κουβέντα και σίγουρα όλοι καταλάβαμε τα λάθη μας και το τι έφταιξε και τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιον τίτλο. Με χαροποίησε πολύ ο τρόπος που μιλήσαμε. Συμφωνήσαμε σχεδόν κατευθείαν για την επόμενη τριετία και θα είμαστε και πάλι μαζί.

Και για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά γιατί έτσι όπως δείχνει το πράγμα θα τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

Με αυτά τα απλά λόγια και δάκρυα να τα... κλείνουν ο Γιώργος Πρίντεζης ανακοίνωσε το καλοκαίρι, ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα 3 χρόνια και πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Χρειάστηκαν συνολικά 3 ώρες για να επέλθει μια συμφωνία που φυσικά είναι πολλά παραπάνω από ένα συμβόλαιο με μια ομάδα. Ο Πρίντεζης δεν χρειάστηκε να μπει σε συζητήσεις. Τον αγαπούν, τους αγαπά και όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα