H απίθανη ιστορία του 17χρονου Ολυμπιονίκη Ρεντ Τζέραρντ! (pics & vids)

Δήμος Μπουλούκος
H απίθανη ιστορία του 17χρονου Ολυμπιονίκη Ρεντ Τζέραρντ! (pics & vids)

bet365

Στα 17 του, πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και χρυσό μετάλλιο; Δεν είναι παραμύθι, είναι η ιστορία του Αμερικανού Ρέντμαν Τζέραντ που έγραψε ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και παρουσιάσει το gazzetta.gr!

O Αμερικανός snowboarder Ρέντμαν Τζέραντ ή Ρεντ όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του δεν είναι παιδί – θαύμα, με την τυπική έννοια του όρου. Είναι ένας κανονικός 17χρονος που απλώς λατρεύει το snowboard και περνά τον ελεύθερο του χρόνο χαζεύοντας φωτογραφίες στο Snapchat και παρακολουθώντας βίντεο στο Youtube με τους συναθλητές του.

Γι' αυτόν τον 17χρονο λοιπόν, μιλούν από χθες όλοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάγκ με το χρυσό μετάλλιο που πήρε στο slopestyle ανδρών στο snowboard, κάνοντας απλώς αυτό που ξέρει καλά από μικρός, από πάρα πολύ μικρός, όπως αποκάλυψε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Μπρένταν Τζέραρντ: «Το παιδί ήταν μόλις δύο ετών, όταν άρχισε να κάνει σνόουμπορντ. Τον θυμάμαι σε εκείνη την ηλικία να κατεβαίνει τον λόφο και να σέρνεται πίσω μου. Στα έξι του κατάλαβα ότι ήταν φτιαγμένος να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο».

Αυτό το... μεγάλο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, όταν σε ηλικία 8 ετών η εννεαμελής οικογένεια του άφησε το Κλίβελαλντ για να μετακομίσει σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, το Μπρέκενριτζ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.900 μέτρων. Τα καλοκαίρια του λοιπόν τα περνούσε σε μία κατασκήνωση με τραμπολίνο και πίστα για σκέιτ και το χειμώνα κατέβαινε τις πίστες των κοντινών βουνών με το snowboard, πάντα για... να διασκεδάζει. «Ποτέ δεν το πήραμε σοβαρά, γυρίζαμε με τα αδέρφια μου στα βουνά με στόχο να περνάμε καλά. Πηγαίναμε στα πιο χάλια βουνά επειδή είχαν φθηνά εισιτήρια για τα lift», έχει πει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη του.

Μικροσκοπικός με ύψος 1.65 και βάρος 53 κιλά, φάνηκε τεράστιος στον τελικό της Κυριακής. Ηταν 11ος μετά τις δύο πρώτες καταβάσεις, αλλά στην τρίτη και τελευταία επειχείρησε εντελώς διαφορετικά κόλπα από τους υπόλοιπους που του έδωσαν το χρυσό μετάλλιο. Παράτολμα άλματα, υπέροχοι στροβιλισμοί στον αέρα και ριψοκίνδυνα κόλπα του έδωσαν την πρώτη θέση στο βάθρο...

Επρεπε να φτάσει στο χρυσό για να συνειδητοποιήσει τι πέτυχε. «Δεν ήξερα τι είναι οι Ολυμπιακοί. Μεγάλωσα βλέποντας τους αγώνες Dew Tour και X Games και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο γεγονός είναι», είπε ο Ρεντ μετά την κατάκτηση του χρυσού, κάτι που επιβεβαίωσε και πατέρας του Κόνραντ. «Δεν ανήκει στη γενιά που βλέπει τηλεόραση. Πάντα παρακολουθε πράγματα στο smartphone του και δεν ήξερε τι είναι οι Ολυμπιακοί»!

Οι γονείς του Κόνραντ και Τζεν και τα έξι αδέλφια του από 32 ως 8 ετών ήταν στην Πιονγκτσάνγκ για να τον δουν από κοντά στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς. Και όχι μόνο τον είδαν αλλά πανηγύρισαν το χρυσό και τα ρεκόρ που πέτυχε καθώς είναι ο πιο νέος Αμερικάνος που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς από το 1928 και μετά, ο πιο νέος χρυσός Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ στο snowboard και ο πρώτος αθλητής που γεννήθηκε μετά το Μιλένιουμ και κατακτά μετάλλιο στην Πιονγκτσάνγκ.

Με την οικογένεια του είναι ιδιαίτερα δεμένος. Αλλωστε εν μέρει την εξέλιξη του την οφείλει στον μεγαλύτερο αδερφό του Μπρένταν, που όταν μετακόμισαν στο Κολοράντο είχε την ιδέα να κατατασκευάσουν πίστα snowboard στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού ώστε να εξασκούνται κάθε μέρα. Μάλιστα άρχισαν να μαζεύονται και άλλα παιδιά και επειδή ο χρόνος δεν έφτανε, τοποθέτησαν κι φώτα για να συνεχίσουν τα άλματα και τις βραδινές ώρες.

Αλλά όπως λέει η μητέρα του Τζεν, ο Ρεντ δεν είχε διαφορετική αντιμετώπιση από τα υπόλοιπα του αδέρφια. «Ηταν ένα παιδί από τα επτά μίας οικογένειας. Δεν υπήρχε ο χρόνος ούτε η διάθεση να ρίξουμε όλο το βάρος σε αυτόν...». Από τα 10 ο Ρεντ άρχισε να εγκαταλείπει το σπίτι του για να κάνει ταξίδια για αγώνες, ενώ από τα 13 έγινε επαγγελματίας και συμπεριλήφθηκε στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Πάντως όπως ομολογεί, οι κανονισμοί των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι ακριβώς αυτό που του αρέσει καθώς «προτιμά να κατεβαίνει τις πλαγιές με τους φίλους του, κάνοντας ότι του κατέβει από το κεφάλι του».

To snowboard παραμένει ακόμα διασκέδαση για τον 17χρονο Ρέντ Τζέραρντ παρότι έχει ήδη ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του. Και θα διεκδικήσει ένα ακόμα στις 24 Φεβρουαρίου , στο Big Air. Aλλά όπως είπε και ο ίδιος μετά την απονομή: «Πρέπει να επιστρέψω στην πατρίδα και να περάσουν ακόμα και δύο χρόνια για να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει...»

 

Τελευταία Νέα