Κάρολ: Ο «δήμιος» του Ολυμπιακού είναι... on fire! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Κάρολ: Ο «δήμιος» του Ολυμπιακού είναι... on fire! (pics & vids)
Ο Τζέισι Κάρολ που έχει αποδειχθεί ότι όταν βλέπει τα... κόκκινα του Ολυμπιακού κάτι παθαίνει, κάνει εξαιρετική σεζόν και η Euroleague Greece «βλέπει» τα πεπραγμένα του.

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1983 και φαίνεται ότι απέκτησε μια ξεχωριστή σχέση με το... κόκκινο.

Ο λόγος για τον Τζέισι Κάρολ που το 2011 φόρεσε το στέμμα της «Βασίλισσας» και έμελλε στην πιο κρίσιμη στιγμή να συνδέσει την καριέρα του με τον Ολυμπιακό.

Οι δυο τους έχουν φτιάξει μια ξεχωριστή σχέση και η 22η αγωνιστική της Euroleague τους φέρνει και πάλι κοντά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον Ολυμπιακό «σπίτι» της και εκτός από τον ηγέτη της και απόλυτο πρωταγωνιστή της διοργάνωσης, Λούκα Ντόνσιτς και μετά απ' όλους τους τραυματισμούς που έχουν «χτυπήσει» σφόδρα τους «μαδριλένους», ο Κάρολ φέτος έχει αναλάβει ολόκληρο το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Ξεκίνησε με λιγότερο χρόνο και κάπως νωθρά την διοργάνωση, αλλά όλα άλλαξαν. Όπως διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα για την ομάδα του, με τον Πάμπλο Λάσο να ψάχνει τις λύσεις που θα βοηθούσαν την Ρεάλ Μαδρίτης να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της διοργάνωσης.

Μια από αυτές ήταν να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Κάρολ και να γίνει και εκείνος ένα στήριγμα για την ομάδα του.

Μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές που ούτε ιδιαίτερο χρόνο πήρε, ούτε το λες αποτελεσματικό την 8η αγωνιστική κόντρα στην Μάλαγα φώναξε παρόν για την ομάδα του.

Το εντυπωσιακό με την άσο της ισπανικής ομάδας είναι ότι όταν βγαίνει μπροστά το κάνει εμφατικά.

Κόντρα στην Μάλαγα μέτρησε 17 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ επόμενη πολύ καλή εμφάνιση έκανε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 12 πόντους.

Ακόμα καλύτερος εμφανίστηκε στο ΣΕΦ, όπου πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς για την ομάδα του με 24 πόντους και 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Κάρολ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται και στους αριθμούς του. Στην ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ την τελευταία αγωνιστική ήταν και πάλι θετικός με 16 πόντους, 2/3 τρίποντα και 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Συνολικά φέτος ο Κάρολ μετρά σε 14:48 που πατά παρκέ 8.5 πόντους με 56.9% στα δίποντα, 44.6% στα τρίποντα και απόλυτο 100% στις βολές.

«ΖΗΜΙΑ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Τζέισι Κάρολ ακόμα και πλέον που η καριέρα του ίσως να έχει μπει στην τελική της φάση παραμένει «φονιάς» έξω από τα 6.75μ.

Το ένστικτο του είναι τρομερό και θεωρείται δικαιωματικά ένας από τους καλύτερους σουτέρ της διοργάνωσης.

Μπορεί μέσα στους εξαιρετικούς παίκτες που υπήρχαν, κατά καιρούς, στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης να μην ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής πάντως στα κρίσιμα των τελευταίων ετών, όπου χρειάστηκε να βγει μπροστά δεν κρύφτηκε.

Αυτό το έχουν δει για τα καλά ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, αφού έχει την... τάση όπου βλέπει κόκκινο να τον τιμωρεί.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η εμφάνιση του έμπειρου σουτέρ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, όπου ότι δικαίωμα του έδωσε η άμυνα του Ολυμπιακού το.. τιμώρησε, ενώ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο του τελικού της Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε ακόμα ένα Final 4 το 2015 και κόντρα σε όλους και σε όλα έφτασε στον τελικό, όπου θα είχε να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο... σπίτι της.

Εκεί που στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να πάει το παιχνίδι στα μέτρα του και να είναι κοντά στο σκορ, ο Κάρολ τον «σκότωσε» με τρίποντα μαχαιριές που έμειναν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των ερυθρόλευκων.

Γενικότερα ο Κάρολ έχει συνδέσει την καριέρα του με μεγάλες βραδιές κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πλέον, βρίσκεται στα 35 του, είναι πιο ώριμος από ποτέ, ξέρει πως να διαχειριστεί τα προτερήματα του και παραμένει αποτελεσματικός για την ομάδα του.

Μένει να δούμε αν στο σημερινό (9/2) κρίσιμο και για τις δύο ομάδες παιχνίδι θα καταφέρει για ακόμα μια φορά να είναι ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

ΣΕΖΟΝ

ΦΑΣΗ

ΟΛΥΜΠΙΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ

ΠΟΝΤΟΙ/ΤΡΙΠ./PIR

2012/13

ΤΕΛΙΚΟΣ

100 - 88

14 – 4/8 - 9

2014/15

ΤΕΛΙΚΟΣ

59 - 78

16 – 4/5 - 18

2015/16

TOP 16

72 - 84

9 – 3/5 - 7

2016/17

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚ.

65 - 83

10 – 2/4 - 4

2017/18

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚ.

92 - 83

24 – 4/10 - 23