Γιακουμάκης: Ένα κοπέλι με ψυχή και καρδιά!

Γιακουμάκης: Ένα κοπέλι με ψυχή και καρδιά!

Δημήτρης Βέργος
Γιακουμάκης: Ένα κοπέλι με ψυχή και καρδιά!

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Γιώργο Γιακουμάκη που ξεπέρασε τις Συμπληγάδες των τραυματισμών, έκανε υπομονή, δούλεψε και εξελίχτηκε στον πρωταγωνιστή της μεγάλης ανατροπής της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη.

Live στοίχημα όλες τις ώρες και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)

Το ποδόσφαιρο κρύβει μέσα του τις καλύτερες ιστορίες. Τις πιο όμορφες. Ή τέλος πάντων ιστορίες που δεν ξεκίνησαν με τον πιο ωραίο τρόπο για τους πρωταγωνιστές που τις έγραψαν, αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν. Για το πείσμα, την υπομονή και τη δουλειά τους. Μία τέτοια ιστορία είναι και αυτή του Γιώργου Γιακουμάκη. Γιατί ως το… σεντερφορίσιο γκολ που βάζει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να ολοκληρώσει την ανατροπή της ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, τα κύματα με τα οποία πάλεψε ήταν γιγάντια.

Το πρώτο σοκ: Ρήξη χιαστών

Τέλη Νοεμβρίου του 2015 στα Χανιά. Ένα στείρο 0-0 του Πλατανιά με τη Βέροια που δεν θα το θυμάται κανείς. Μόνο ένα 21χρονο παιδί της κρητικής ομάδας, ο Γιώργος Γιακουμάκης. Όχι όμως για καλό λόγο. Το μεγαλύτερο ταλέντο του Πλατανιά αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Μία ημέρα αργότερα οι φόβοι επιβεβαιώνονται. Ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ό,τι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή και μάλιστα για κάποιον που ξεκινάει την καριέρα του.

Ο… μικρός έχει να ανέβει μπροστά του ένα τεράστιο βουνό. Ο πόνος είναι μεγάλος, όπως και η διαδικασία της αποθεραπείας. Ο ίδιος, όμως, δεν τα βάζει κάτω. Δείχνει τεράστια ψυχική δύναμη και καρδιά αντιμετωπίζοντας αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό που του συνέβη με μεγάλη ωριμότητα. Ο μακρύς δρόμος του Γιακουμάκη για την επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους έχει διάρκεια δέκα μηνών και την επιστροφή του δεν μπορούσε να την φανταστεί τόσο όμορφη.

Γύρισε ατσάλινος και με γκολ

Πρώτη αγωνιστική της νέας σεζόν. Σεπτέμβριος του 2016. Σε ένα άλλο νησί, στην Κέρκυρα. Ο Γιακουμάκης βρίσκεται για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στην αποστολή του Πλατανιά για το εκτός έδρας ματς με τους Φαίακες. Ο Γιώργος Παράσχος του ανακοινώνει ότι βρίσκεται και στην αρχική ενδεκάδα και ο νεαρός φορ βάζει και πάλι τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και πατάει χορτάρι ξανά δέκα μήνες μετά τον εφιάλτη.

Στον Γιακουμάκη χρειάζονται μόλις 11 λεπτά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και με αυτό το γκολ να δώσει τη νίκη στους Κρητικούς. Η χαρά του δεν μπορεί να περιγραφεί με τίποτα. Μία εβδομάδα αργότερα το επαναλαμβάνει, σημειώνοντας ακόμα ένα τέρμα στη νίκη επί του Λεβαδειακού. Την ίδια στιγμή το μελάνι στο συμβόλαιό του με τον Πλατανιά είναι ακόμα φρέσκο, με τη διοίκηση του συλλόγου να στέκεται στο πλευρό του, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή στην καριέρα του. Όλα πλέον δείχνουν ότι όσα πέρασε ήταν ένα κακό όνειρο…

Η μεταγραφή στην ΑΕΚ

Κάποιους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβρη, η ΑΕΚ καταφέρνει και κλείνει τον Γιακουμάκη. Είναι μία επιβράβευση για τον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος ένα χρόνο μετά τη ρήξη χιαστών φτάνει σε συμφωνία με την Ένωση. Ποιος θα του το λεγε! Η μετακίνηση δεν είναι άμεση, παραμένοντας στον Πλατανιά μέχρι το καλοκαίρι, όταν και εντάσσεται στο ρόστερ της ΑΕΚ. Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα, αλλά ξαφνικά τα πάντα ξανά σκοτεινιάζουν…

Το δεύτερο σοκ: Βαριά θλάση στην αρχή της σεζόν

Λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Ρωσία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου μπήκε αλλαγή για 12 λεπτά, ο Γιακουμάκης θα υποστεί ένα δεύτερο σοκ. Η διάγνωση είναι θλάση ορθού μηριαίου και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία έξι εβδομάδων. Με το ξεκίνημα της σεζόν ο Γιακουμάκης βρίσκεται και πάλι στα σχοινιά εξ αιτίας ενός νέου τραυματισμού. Ο ίδιος σφίγγει για άλλη μια φορά τα δόντια για να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο. Μέσα σε όλα, κάποιες εβδομάδες αργότερα κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του μπαίνει στο χειρουργείο και για σκωληκοειδίτιδα, κάτι που του βάζει άλλη μια τρικλοποδιά στην ταλαιπωρία του.

Όπως γίνεται αντιληπτό η αποθεραπεία του πάει πίσω, αλλά ο Γιακουμάκης βάζει τα δυνατά του, αποφασισμένος να γυρίσει ξανά υγιής. Παρότι βγαίνει εκτός χρονοδιαγράμματος, επιστρέφει μετά από δυόμιση μήνες στην αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας και μάλιστα αγωνίζεται και για 25 λεπτά. Από εκεί και πέρα ρίχνει δουλειά στα Σπάτα και με αρκετή υπομονή περιμένει να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί.

Η πορεία ως το γκολ στο Καραϊσκάκη

Ο Γιακουμάκης γνωρίζει ότι με Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάια στην επίθεση ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Ο Μανόλο Χιμένεθ, όμως, είναι δίκαιος και τόσο στα ματς του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως στα παιχνίδια του Κυπέλλου δίνει την ευκαιρία στον 23χρονο επιθετικό να πάρει λεπτά στα πόδια του. Ο Ισπανός τεχνικός του δείχνει ότι πάντα τον υπολογίζει ως λύση και ο Γιακουμάκης το γνωρίζει. Το πρώτο γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα έρχεται στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι νωπά στη μνήμη του, αλλά και τόσο γλυκά για τον ίδιο!

Στο 85ο λεπτό στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ κυνηγάει το σκορ, και ο Χιμένεθ αλλάζει πλάνα, κάνοντας νόημα στον Έλντερ Λόπες να μείνει τελικά στον πάγκο και δίνοντας εντολή στον Γιώργο Γιακουμάκη να περάσει στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία λεπτά. Το σπριντ του Τάσου Μπακασέτα στην αλλαγή λες και δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Γιακουμάκη για την ανατροπή! Και πράγματι, τρία λεπτά αργότερα έχει συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης του Τσιγκρίνσκι, ενώ στο 94’ η προβολή του φέρνει τα… κάτω-πάνω και αναδεικνύει την ΑΕΚ νικήτρια στο φαληρικό γήπεδο!

Μετά τους πανηγυρισμούς και την πτώση των σφυγμών, με κρύο μυαλό, ο ίδιος κάθεται και φέρνει στον νου του τα τελευταία δύο χρόνια. Και κάπου εκεί αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να μην τα παρατάς ποτέ και να παλεύεις για το όνειρό σου κόντρα σε κάθε αντιξοότητα! Με ψυχή και καρδιά μέχρι να το κάνεις πραγματικότητα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα