Στρέλνιεκς: «Καλύτερα που δεν ξέρω ελληνικά»

Αντωνία Σπανού
Στρέλνιεκς: «Καλύτερα που δεν ξέρω ελληνικά»
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με αρκετή δόση χιούμορ «εξήρε» την τύχη του, στην Euroleague Greece, που δεν ξέρει ελληνικά, μίλησε για το προηγούμενο άσχημο διάστημα του Ολυμπιακού, ενώ σχολίασε πως τα συνεχόμενα παιχνίδια βοηθούν στις άσχημες εμφανίσεις.

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για την 21η αγωνιστική της Euroleague, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και μέσα στο γενικότερο... εξωπραγματικό παιχνίδι, μαζί «επέστρεψε» και ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο Λετονός άσος έψαχνε ένα καλό παιχνίδι, μετά από σειρά κακών εμφανίσεων, και το βρήκε την καταλληλότερη στιγμή.

Ο Στρέλνιεκς ήταν μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους (2/4 διπ., 4/4 τριπ., 3/3 β.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 22 βαθμούς στην αξιολόγηση σε μόλις 18΄ και 35 που βρέθηκε στο παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε μια πολύ άσχημη περίοδο και έψαχναν ένα καλό παιχνίδι για να αλλάξουν τα δεδομένα και φυσικά να πάρουν ανάσα στην βαθμολογία της Euroleague, αφού όλοι έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Η Euroleague Greece μετά το τέλος του αγώνα μίλησε με τον Γιάνις Στρέλνιεκς για τα όσα έγιναν τις περασμένες ημέρες, την δική του επιθετική δυστοκία, τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και την συνέχεια.

Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ με αρκετή δόση χιούμορ δήλωσε μάλλον τυχερός που δεν ξέρει ελληνικά, αλλά παράλληλα στάθηκε στο πόσο ευεργετικά λειτουργεί η πίεση μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός.

Παράλληλα μίλησε για όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια, αλλά και πως τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν αφήνουν περιθώρια... σκέψης και απογοήτευσης παραπάνω από 2 ημέρες.

«ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ»

«Ξέρουμε ότι είμαστε ακόμα καλή ομάδα. Είχαμε μερικές πολύ δύσκολες εβδομάδες, δεν παίξαμε το καλύτερο μας μπάσκετ, αλλά είμαστε καλή ομάδα και δεν καταφέραμε να το δείξουμε. Ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι δείξαμε κάποια από τα προβλήματα μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε σκληρά, να μείνουμε ενωμένοι, να βρούμε πραγματική χημεία όπως κάναμε σήμερα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Είναι πολύ σημαντικό ότι καθίσαμε και μιλήσαμε ο ένας με τον άλλον, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν πρόκειται να... δουλέψει αλλιώς. Όλοι πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, οφείλουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Το καλό παιχνίδι που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρ δεν πρέπει να κρύψει τα προβλήματα και αυτό το ξέρουν καλά οι «ερυθρόλευκοι». Ο Στρέλνιεκες δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, γνωρίζει πολύ καλά ότι εκτός έδρας είναι τα... δύσκολα και περιμένει ίδια αντίδραση και στην Μαδρίτη για να υπάρξει συνέχεια.

«Είναι μεγάλη ομάδα η Φενέρμπαχτσε. Μπορεί να έχασαν, αλλά όλοι έχουμε ακόμα 9 παιχνίδια. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αν δεν μείνουμε συγκεντρωμένοι και αν δεν συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο παιχνίδι μας μπορούμε να χάσουμε τα πάντα. Πρέπει να συνεχίσουμε.

Χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά το πρόβλημα μας ήταν πάντα στα εκτός, ποτέ στην έδρα μας. Το παιχνίδι στην Μαδρίτη είναι ακόμα ένας τρόπος να βρούμε λύσεις στο παιχνίδι μας».

«ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ»

Τα προβλήματα στην επίθεση ήταν εκείνα που προβλημάτισαν προπονητές, παίκτες και κόσμο. Ο Στρέλνιεκς μίλησε γι' αυτά και έδωσε την δική του εξήγηση.

«Είναι δύσκολο να δώσω μια εξήγηση στα σκαμπανεβάσματα που έχουμε. Δεν βοηθάμε ο ένας τον άλλον αρκετά, θέλουμε να το κάνουμε, αλλά δεν το κάνουμε. Όλοι έχουν καλό χαρακτήρα, όλοι θέλουν να το κάνουν, απλά τις προηγούμενες εβδομάδες δεν λειτούργησε.

Ήρθε όμως η μέρα να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να δουλέψουμε τα προβλήματα στην επίθεση μας και τα σκαμπανεβάσματα μας.

Όποτε έχουμε την ευκαιρία για σουτ πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να σκοράρουμε. Υπάρχουν πολλές φορές που έχουμε το σουτ, δεν το βάζουμε και μετά το σκεφτόμαστε πολύ να σουτάρουμε, να μπούμε προς τα μέσα και αυτό δεν βοηθάει το παιχνίδι μας.

Όποτε έχουμε την ευκαιρία οφείλουμε να έχουμε και αυτοπεποίθηση».

«ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ»

Μεγάλη κουβέντα άνοιξε και για την συνύπαρξη των δύο νεοφερμένων περιφερειακών με τους Σπανούλη και Μάντζαρη. Παιχνίδι με το παιχνίδι μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και όλοι προσπαθούν γι' αυτό. Ο Στρέλνιεκς μίλησε και για τον εαυτό του και την καλή εμφάνιση που χρειάζοταν να έρθει.

«Μαθαίνουμε να παίζουμε δίπλα στον Σπανούλη και τον Μάντζαρη. Οι καινούργιοι που έρχονται εδώ, χρειάζονται χρόνο να ταιριάξουν μαζί τους, αλλά είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και προσπαθούν να μας βοηθήσουν.

Ήταν σημαντικό για εμένα να κάνω ένα παιχνίδι όπως αυτό. Τις προηγούμενες εβδομάδες και εγώ μαζί με την ομάδα έχασα τον ρυθμό μου και χρειαζόμουν να βρω την φόρμα μου. Οπότε αυτό το παιχνίδι με βοήθησε να το κάνω.

Πρέπει να γίνω πιο επιθετικός. Αυτό είναι που μου ζητάει και ο προπονητής. Μερικές φορές είμαι πολύ παθητικός και ψάχνω τους υπόλοιπους αλλά όταν έχω την ευκαιρία πρέπει να επιτίθεμαι».

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

Πολλά ακούστηκαν και πολλά γράφτηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες και με αρκετή δόση χιούμορ ο Στρέλνιεκς τόνισε ότι μάλλον ήταν τυχερός που δεν ξέρει ελληνικά, αν και επικοινωνεί αρκετά συχνά με τον Νίκο Ζήση. Αντιμετωπίζει τη πίεση ως κάτι θετικό, ενώ αποκάλυψε πόσο καλό μπορεί να κάνουν τα συνεχόμενα παιχνίδια.

«Ξέρω τι έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ίσως να είναι καλύτερα για εμένα που δεν ξέρω ελληνικά (σ.σ. γέλια). Ακόμα και πριν έρθω εδώ ήξερα τι συμβαίνει.

Ξέρω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Είναι τρομερή εμπειρία για εμάς να βρισκόμαστε στην Ελλάδα, να νοιώθουμε αυτή την ατμόσφαιρα.

Όταν χάνεις ένα παιχνίδι να υπάρχει η πίεση, αλλά αυτό είναι που σε κάνει καλύτερο, σου δίνει κίνητρο να έρθεις στην προπόνηση και να μην παίξεις ξανά άσχημα.

Είμαστε τυχεροί πάντως που έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια φέτος. Όταν παίζουμε άσχημα έχουμε μόλις 2-3 μέρες να το σκεφτούμε και πάμε στο επόμενο».