Μιλουτίνοφ – Βέσελι: Η... μάχη των «θηρίων»! (infographic)

Αντωνία Σπανού
Μιλουτίνοφ – Βέσελι: Η... μάχη των «θηρίων»! (infographic)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε και δύο από τα καλύτερα... θηρία της διοργάνωσης έρχονται αντιμέτωπα σε μια ακόμα μεταξύ τους αναμέτρηση.

Για την 21η αγωνιστική της Euroleague η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός μετρούν τις δυνάμεις τους και ρίχνονται στην «μάχη».

Οι δύο ομάδες παρόλο που έχουν μόλις μια νίκη διαφορά στην βαθμολογία βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις... αφετηρίας.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «σπίτι» του, μετά το ταξίδι στο Βελιγράδι και χρειάζεται την νίκη που θα αλλάξει το... τσιπάκι για εκείνον.

Από την άλλη η Φενέρ μετρά 5 συνεχόμενες νίκες και έχει βρει πλέον την σταθερότητα που χρειαζόταν. Ο Ομπράντοβιτς έχει βρει την... συνταγή και οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεπέρασαν τις δυσκολίες της αρχής της σεζόν και πλέον πλασάροντε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το ζευγάρι που «κλέβει» την παράσταση πάντως δεν είναι άλλο από εκείνο που θα δώσει την «μάχη» του στην ρακέτα.

Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιαν Βέσελι είναι οι δύο ψηλοί που θα... ματσαριστούν και θα χρειαστεί να ξεπεράσουν ο ένας το εμπόδιο του άλλου, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στην νίκη.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ... ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ

Οι δύο παίκτες ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία το παιχνίδι. Ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αν και υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια.

Τελικά έπαιξε και φαίνεται πως άφησε στην άκρη του πάγκου το όποιο πρόβλημα τραυματισμού, όντας εξαιρετικός.

Ο Βέσελι, μετά και την φυγή του Γιούντο, έμεινε βασικό πυλώνας της γραμμής των ψηλών της ομάδας του και μέχρι τώρα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με τον καλύτερο τρόπο.

Έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης μετρώντας σε 28:34, 13.5 πόντους και 4.9 λεπτά έχοντας το εντυπωσιακό 17.2 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το πιο εντυπωσιακό ποσοστό του Βέσελι είναι το 60.1% που έχει στις προσπάθειες των δύο πόντων , ενώ έχει και 68.2% στις βολές. Ο Τσέχος ψηλός κάνει μια πολύ γεμάτη χρονιά και αυτό έχει αντίκτυπο και στην ομάδα του που κάνει, μέχρι τώρα, μια καλή σεζόν.

Από την άλλη πλευρά και ντυμένος στα... ερυθρόλευκα θα βρίσκεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος νεαρός σέντερ του Ολυμπιακού, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την φετινή του πορεία, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, τράβηξε όλη την προσοχή, αλλά μετά τον τραυματισμό του ψάχνει σταθερότητα.

Μέχρι την 11η αγωνιστική δεν είχε χάσει παιχνίδι και και ήταν καλός, με την εμφάνιση του κόντρα στην Χίμκι να ξεχωρίζει, αλλά ήρθε ένα πρόβλημα τραυματισμού, έχασε παιχνίδια και έχει επιστρέψει ψάχνοντας τα πατήματα του.

Συνολικά μετράει 8.4 πόντους με 59.6% στις προσπάθειες δύο πόντων, ενώ κατεβάζει και 5 ριμπάουντ, σε 21' και 15'' που βρίσκεται στο παρκέ.

Ο Μιλουτίνοφ έχει παρασυρθεί από την γενικότερη κακή εικόνα του Ολυμπιακού και ψάχνει μαζί με τους υπόλοιπους ένα παιχνίδι για να ξεχωρίσει και να βρει ρυθμό.

Πλέον το ματς με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο δεν αφήνει περιθώρια για μέτρια... πράγματα και ο Μιλουτίνοφ οφείλει να βγει μπροστά και να δείξει το καλό του πρόσωπο.

Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ... 213 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ

Οι δύο ψηλοί, που θα κληθούν να «μονομαχήσουν» σήμερα, θεωρούνται δύο από τους καλύτερους της διοργάνωσης.

Οι δύο παίκτες που... βλέπουν τον κόσμο από τα 213 εκατοστά αποτελούν τους βασικούς... πυλώνες της ρακέτας των ομάδων τους και είναι εκείνοι που θα κάνουν όλη την δουλειά κάτω από τα καλάθια.

Ο Τσέχος σέντερ που παίζει για τέταρτη σεζόν με την φανέλα της Φενέρ και μετρά μια κατάκτηση Euroleague, κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και φαίνεται ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του έχουν δοθεί.

Πλέον στα 28 του είναι πιο ώριμος από ποτέ σε εξαιρετική ηλικία και η πρόκληση της back to back κατάκτησης του τροπαίου φαντάζει πιο γλυκιά από ποτέ.

Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι εκεί υπάρχει... δρόμος, συνεχίζοντας από το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Euroleague και το εμπόδιο του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ είναι μόλις στα 24 του χρόνια, αλλά και εκείνος με την σειρά του παίζει πλέον τέταρτη σεζόν στην ομάδα του Πειραιά.

Το... ΝΒΑ παραμένει επιλογή, αλλά η ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό και η ευθύνη του βασικού σέντερ της ομάδας είναι πλέον αυτά που... κουβαλά μαζί του ο Μιλουτίνοφ.

Ξεκίνησε δυνατά την σεζόν, αλλά πλέον έχει χάσει έδαφος και ψάχνει τον δρόμο που θα το καλύψει. Αυτός ίσως να περνάει και από τα μονοπάτια του Βέσελι και μια καλή εμφάνιση σήμερα θα ήταν... χρυσάφι για τον ίδιο και την ομάδα του.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι η Παρτίζαν από την οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Ευρώπη. Από τότε πολλά έγιναν, πολλά άλλαξαν...

Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο παιχνίδι του Νοεμβρίου, που βρήκε θριαμβευτή τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ ήταν εκείνος που κέρδισε την μεταξύ τους «μάχη», αφού είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι.

Είχε 10 πόντους με 5/6 προσπάθειες για δύο πόντους, είχε κατεβάσει 5 ριμπάουντ, ενώ είχε μοιράσει και 2 ασίστ, μαζεύοντας 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Από την πλευρά του ο Γιαν Βέσελι δεν έκανε κάτι το τρομερό με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 35' και 14'' που βρέθηκε στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα καλό παιχνίδι και μια μεγάλη νίκη και το ίδιο ψάχνει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Αν καταφέρει και περιορίσει το βασικό «όπλο» της ρακέτας των Τούρκων και τελειώσει καλά τις φάσεις στην ρακέτα, θα δώσει τεράστια βοήθεια στην ομάδα του και θα καταφέρει να κάνει ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση που θέλει ο ίδιος αλλά και όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού.