ΜακΛιν: «Έπρεπε να παίξουμε σκληρά, ανεξάρτητα από τους διαιτητές»

Αντωνία Σπανού
ΜακΛιν: «Έπρεπε να παίξουμε σκληρά, ανεξάρτητα από τους διαιτητές»
Ο Τζαμέλ ΜακΛιν, στα ελάχιστα που ειπώθηκαν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, δεν στάθηκε στους διαιτητές, εξέφρασε την υπερηφάνεια για την ομάδα του, ενώ αναγνώρισε και τις δυσκολίες του επερχόμενου παιχνιδιού με την Φενέρ.

Powerfest! 147 τουρνουά από 21/1 μέχρι 4/2. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το κλίμα μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 68 – 61 μέσα στο ΟΑΚΑ σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο παιχνίδι, αφού έχει κριθεί το πλεονέκτημα της κανονικής διάρκειας, για το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από συνεχόμενες ήττες έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα έκανε καλό στην ψυχολογία κυρίως της ομάδας, ενώ ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να δείχνει ότι είναι αποτελεσματικός ακόμα και στις βραδιές που δεν πιάνει το μέγιστο της απόδοσης του.

Το παιχνίδι άφησε παράπονα για την διαιτησία και στα δύο «στρατόπεδα», με εκείνα του Ολυμπιακού να εκφράζονται ξεκάθαρα από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Κώστα Παπανικολάου.

Χρόνος για χάσιμο πάντως δεν υπάρχει και άπαντες είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά, να αφήσουν πίσω τους το πρωτάθλημα και να επικεντρωθούν στην Euroleague που επανέρχεται με μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Η Φενέρμπαχτσε ταξιδεύει για την Ελλάδα και επόμενος στόχος για τους περσινούς φιναλίστ είναι να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Την χθεσινή βραδιά (29/1) με ηρεμία οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» αποχωρούσαν, χωρίς διάθεση για πολλά λόγια.

Με ευχάριστη... νότα τις φωτογραφίες του Σπανούλη και του Πρίντεζη με νεαρούς πιτσιρικάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού διάθεση δεν υπήρχε.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήταν ο μοναδικός που στάθηκε να πει μερικές κουβέντες για το παιχνίδι και μιλώντας στο gazzetta.gr ήταν ξεκάθαρος για το θέμα της διαιτησίας, ενώ δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του, αλλά και αισιόδοξος για την συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας.

Συγκεκριμένα ο ψηλός του Ολυμπιακού μέτρησε σε 18:20'' που βρέθηκε στο παρκέ 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, έχοντας φορτωθεί όμως με φάουλ από πολύ νωρίς.

Μιλώντας στο gazzetta.gr είπε για την αντίδραση της ομάδας του:

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, πέτυχαν μεγάλα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είμαι πραγματικά υπερήφανος για την ομάδα μου, για το πως παίξαμε.

Βγήκαμε στο γήπεδο και παίξαμε δυνατά. Κάναμε κάποια μικρά λάθη που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει, αλλά πέρα από αυτό παίξαμε καλά.

Μπορεί να μην κερδίσαμε, αλλά πιστεύω ότι κάναμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».

Ενώ για το αν είναι το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρ μέσα στο ΣΕΦ ευκαιρία για ανασύνταξη ο ΜακΛιν, θυμίζει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στο μυαλό όλων...

«Θα είναι δύσκολα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Είναι γνωστό ότι τους κερδίσαμε στο γήπεδο τους, οπότε θα το έχουν στο μυαλό τους.

Αν παίξουμε όμως έτσι πως παίξαμε σήμερα, αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε καλή πορεία στα playoffs».

Κλείνοντας και σε ερώτηση για το αν έχει κάτι να σχολιάσει για την διαιτησία ήταν ξεκάθαρος ο Αμερικανός του Ολυμπιακού, είτε καλοί είτε κακοί οι διαιτητές σύμφωνα με τον ΜακΛιν ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παλεύει.

«Δεν έχω κάτι να πω για τους διαιτητές. Έπρεπε να παίξουμε το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το γεγονός αν οι διαιτητές ήταν κακοί.

Έπρεπε να παίξουμε, οπότε παίξαμε σκληρά άσχετα από τις αποφάσεις τους και το τι σφύριζαν, συνεχίσαμε και παλέψαμε μέχρι τέλους.

Δεν ρίχνω το φταίξιμο στους διαιτητές, γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες στο παιχνίδι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα