Γιώργος Πρίντεζης: H ώρα του... υπαρχηγού! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Γιώργος Πρίντεζης: H ώρα του... υπαρχηγού! (pics & vids)
Ο Γιώργος Πρίντεζης... ψάχνει τα υψηλά του στάνταρ, μετά τον τραυματισμό του και η Euroleague Greece αναλύει την πορεία του υπαρχηγού του Ολυμπιακού μέχρι και την 20η αγωνιστική.

Οι δύο μεγάλες σε έκταση ήττες που υπέστη ο Ολυμπιακός, ξεκίνησαν μια μεγάλη συζήτηση για πρόσωπα και καταστάσεις. Πλέον, όλα ανήκουν στο παρελθόν και η 20η αγωνιστική της Euroleague είναι «προ των πυλών» για τους «ερυθρόλευκους».

Άπαντες έχουν καταλάβει ότι το ματς στο Βελιγράδι είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αφήσουν πίσω τους τα άτυχα αποτελέσματα και να διατηρήσουν την προνομιούχο τους θέση στην βαθμολογική κατάταξη της διοργάνωσης, αλλά και να επιστρέψουν στην ηρεμία, μετά την καταιγίδα.

Τα φώτα, ως συνήθως, «πέφτουν» πάνω στις... παλιοσειρές του Ολυμπιακού και είναι ευκαιρία για τον Γιώργο Πρίντεζη να επιστρέψει για τα καλά, μετά από τον τραυματισμό του και να δείξει τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

Ο Ερυθρός Αστέρας περιμένει τον Ολυμπιακό για να ανακάμψει και εκείνος, μετά από τις 3 συνεχόμενες ήττες του, αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και για εκείνους.

Άλλωστε ακόμα είναι νωπές οι μνήμες, από το περσινό buzzer beater, αλά πεταχτάρι, του Γιώργου Πρίντεζη, που έδωσε μια υπερπολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό και τον βοήθησε ώστε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας την περσινή σεζόν.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού είναι έτοιμος για ολική επαναφορά και η Euroleague Greece γράφει για τα στοιχεία που έχει δείξει μέχρι σήμερα, ενώ αναλύει και τι έχει αλλάξει μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ... ΕΝΑΡΞΗ!

Ακόμα μια ευρωπαϊκή απαιτητική σεζόν ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό στις 12 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τον Γιώργο Πρίντεζη, για ακόμα μια φορά, να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα, όπου άφησε πίσω του την νεογέννητη κόρη του και τα έδωσε όλα με την γαλανόλευκη φανέλα, επέστρεψε για μια ακόμα γεμάτη και γεμάτη χρονιά με τα «ερυθρόλευκα».

Τα πάντα στον σχεδιασμό όμως, για ακόμα μια φορά, άλλαξαν και ο «Πριντ» ήταν εκείνος που θα έπρεπε και πάλι να βγει μπροστά.

Ο Κιμ Τιλί που αποκτήθηκε για να συμπληρώσει αρμονικά την θέση «4» με τον «Πριντ» τραυματίστηκε σοβαρά στην προθέρμανση του πρώτου ευρωπαϊκού ματς και για ακόμα μια φορά ο έμπειρος φόργουορντ έμεινε... μόνος στην «πονεμένη» αυτή θέση για τον Ολυμπιακό.

Ο Πρίντεζης μπήκε φουριόζος στην σεζόν και χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα, μετά από 20 αγωνιστικές και πολλά να έχουν συμβεί, δεν έχει γράψει καμία αρνητική βαθμολογία στο ranking της Euroleague, δείχνοντας την σταθερότητα που τον διακρίνει.

Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», δεν ήταν καλός, με 3 πόντους και 3 ριμπάουντ γενικότερα μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του στα πρώτα 12 ματς του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Ο Πρίντεζης έκανε τις καλύτερες του εμφανίσεις, τουλάχιστον επιθετικά, κόντρα στην Μακάμπι στο Ισραήλ με 21 πόντους , 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν ασταμάτητος.

Κόντρα στους Ισπανούς μέτρησε 21 πόντους,7 ριμπάουντ και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, όντας βασικός συντελεστής σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του πρώτου γύρου για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει το ματς κόντρα στην Βαλένθια στην Ισπανία, όπου έκανε double double με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ και έδειξε τον δρόμο.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο «Πριντ» έδειχνε σταθερά καλό πρόσωπο, ενώ και με την απουσία του Βασίλη Σπανούλη ήταν εκείνος που ηγούνταν της προσπάθειας των «ερυθρόλευκων».

Ο «ΠΡΙΝΤ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Μετά το ματς με την Μπάμπεργκ και την 12η αγωνιστική διοργάνωσης στις 14 Δεκεμβρίου ο Πρίντεζης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει εκτός μέχρι την 16η αγωνιστική και το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Ολυμπιακό κόντρα σε όλες τις δυσκολίες να κάνει την υπέρβαση και να καλύπτει το κενό του.

Από τότε έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια, όπου με εξαίρεση το παιχνίδι και την βαριά ήττα στην Μπασκόνια ,όπου ο «Πριντ» δεν ήταν αρνητικός με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, στα υπόλοιπα φαίνεται ότι ψάχνει ρυθμό και αποτελεσματικότητα.

Ειδικά κόντρα στην Μακάμπι και την Χίμκι στην Ρωσία, ο διεθνής παίκτης είχε 6 πόντους με 3/6 δίποντα και 0/1 τρίποντα και κατέβασε και 6 ριμπάουντ, ενώ κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε 7 πόντους με 2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 3/4 βολές.

Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ ψάχνει ρυθμό και σταθερότητα στον «Μαραθώνιο» που λέγεται Euroleague, ενώ ακόμα και έτσι ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην διοργάνωση με 11.5 πόντους, γεγονός που μιλάει από μόνο του για το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του.

Συνολικά, ο παίκτης του Ολυμπιακού παίζει με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» 13 χρόνια και την φετινή σεζόν μετρά 11.5 πόντους με 52.1% στα δίποντα, 29.4% στα τρίποντα, 66.7% στις βολές και 1.8 ασίστ.

Τα ποσοστά αυτά με βάση τα προηγούμενα χρόνια του «Πριντ» δείχνουν ότι στα δίποντα κινείται κοντά στους μέσους όρους του, ενώ είναι καλύτερος από την περσινή σεζόν όπου μετρούσε 48.5%.

Το 29.4% που έχει στο τρίποντο είναι και αυτό κοντά στο μέσο όρο της καριέρας του, αλλά φανερά πεσμένο σε σχέση με την περσινή σεζόν, που ήταν και μια από τις καλύτερες της καριέρας του στον τομέα αυτόν με 40.3%.

Το ποσοστό του Πρίντεζη στις βολές φαίνεται να έχει πέσει λίγο σε σχέση και πάλι με την σεζόν 2016/17, όπου μετρούσε 70% και πλέον έχει 66.7%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Πρίντεζης φέτος μοιράζει πολύ περισσότερο την μπάλα, απ' όλη την καριέρα του. Ήδη έχει μοιράσει 29 ασίστ σε 16 παιχνίδια, όταν το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι ήταν 33 ασίστ σε 32 παιχνίδια.

Συνολικά σε ολόκληρη την καριέρα του άλλη μια φορά έχει μοιράσει πάνω από 29 ασίστ και αυτή ήταν την σεζόν 2012 – 13, όπου σε 29 παιχνίδια μοίρασε 30!Είναι φανερό ότι η παρουσία του «Πριντ» αποτελεί «βαρόμετρο» για τον Ολυμπιακό.

Ακόμα μια σεζόν που χρειάζεται και πάλι να βγει μπροστά και με τον βασικό αντικαταστάτη του να είναι εκτός για μεγάλο μέρος της σεζόν, ο Πρίντεζης είναι σταθερά καλός, προσπαθεί να ξεπεράσει κούραση και προβλήματα τραυματισμών και μένει να δούμε αν μετά την κρίση της ομάδας του και την δική του επιστροφή, ήρθε η ώρα να φτάσει τα γνωστά υψηλά του στάνταρτ.

Όλα αναμένεται να γίνουν πιο εύκολο όταν και ο Κιμ Τιλί επιστρέψει και δώσει ποιοτικές «ανάσες» στον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.