O Ουίλτζερ είναι... on fire, κέρδος για τον Ολυμπιακό! (pics & vid)

O Ουίλτζερ είναι... on fire, κέρδος για τον Ολυμπιακό! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
O Ουίλτζερ είναι... on fire, κέρδος για τον Ολυμπιακό! (pics & vid)
O Καίλ Ουίλτζερ «ανεβαίνει» παιχνίδι, με το παιχνίδι και το gazzetta.gr αναλύει τι έχει καταφέρει από την ημέρα που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα», πηγαίνοντας κόντρα σε προγνωστικά και κριτικές.

Κλείσε πρώτο τραπέζι... vista με 500+ παιχνίδια καζίνο (21+)

Ήταν 29 Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε ότι ο παίκτης που έρχεται στην Ελλάδα για να καλύψει το κενό του εξαιρετικά άτυχου, Κιμ Τιλί, είναι ο Κάιλ Ουίλτζερ.

Από τα λίγα που συνόδευαν το βιογραφικό του 24χρονου φόργουορντ εκείνο που ξεχώριζε ήταν ότι είναι ο γιος του Γκρεγκ Ουίλτζερ, του παίκτη που φόρεσε για δύο χρόνια την φανέλα του «μεγάλου» Άρη (1987/89).

Το μπασκετικό του βιογραφικό είχε λίγα πράγματα με τα δεδομένα που ξεχώριζαν να είναι το πολύ καλό σουτ τριών πόντων και η... δυσκολία του στην άμυνα.

Λίγα πράγματα δηλαδή για έναν παίκτη που εκτός από ελάχιστα λεπτά στο ΝΒΑ, η εμπειρία του περιορίζεται στο κολεγιακό μπάσκετ, κάτι που δεδομένα απέχει παρασάγγας από το υψηλό επίπεδο της Euroleague.

Ο Κάιλ Ουίλτζερ, πήρε την μεγάλη απόφαση, δεν δίστασε και μπήκε στο αεροπλάνο για να κάνει ένα βήμα που είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και δύσκολο από όσα είχε τολμήσει ποτέ να κάνει.

Βρέθηκε ξαφνικά στο ρόστερ των φιναλίστ της Euroleague και εκτός αυτού βρέθηκε για πρώτη φορά σε ομάδα με σοβαρό και υψηλό ανταγωνισμό, αλλά κυρίως ευρωπαϊκή.

Είναι δεδομένο ότι όλα ήταν καινούργια για εκείνον και άρπαξε την ευκαιρία να βελτιωθεί δίπλα στους καλύτερους και να βάλει βάσεις στο παιχνίδι του που ίσως να μην είχε την ευκαιρία μέχρι και σήμερα.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν για ακόμα μια φορά για τον Ολυμπιακό και κατά συνέπεια για τους παίκτες του, αφού ο τραυματισμός του Δημήτρη Αγραβάνη, που ήταν εκείνος που «ανέβηκε» σε πρωτοβουλίες μετά τον τραυματισμό του Γάλλου, έφερε και πάλι τα πάνω κάτω.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε και πάλι μοναδικός έμπειρος να καλύψει την θέση «4» του Ολυμπιακού, με τον άπειρο Κάιλ Ουίλτζερ να μένει το μοναδικό καθαρόαιμο τεσσάρι του Ολυμπιακού και φυσικά τον Ιωάννη Παπαπέτρου να καλύπτει τα κενά, όπως έχει χρειαστεί να κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Με τις πρώτες του συμμετοχές στα λίγα λεπτά που πατούσε παρκέ ήταν ξεκάθαρο ότι η εμπειρία του έλειπε και του λείπει, αλλά αυτό που δεν του λείπει είναι το μπασκετικό θράσος και θέληση.

Σε ερώτηση που είχε δεχθεί πριν από μερικά χρόνια για τι μπορεί να κάνει σε μια ομάδα του ΝΒΑ ο ίδιος είχε απαντήσει δείχνοντας ξεκάθαρα τους τομείς που δουλεύει.

«Είμαι ένα ευέλικτο τεσσάρι, έχω αυτοπεποίθηση, είμαι ένας από τους καλύτερους σουτέρ εκεί έξω και νομίζω ότι αυτό βοηθάει την ομάδα μου. Δουλεύω πολύ στο ριμπάουντ μου συγχρόνως πάντως».

Αυτά που περιγράφει για τον εαυτό του ο Ουίλτζερ έχουν αρχίσει σταδιακά και βγαίνουν στο παρκέ.

Μπορεί να μην είναι έμπειρος και να πάσχει στο αμυντικό κομμάτι, επιθετικά όμως δείχνει τρομερή αυτοπεποίθηση και παίρνει πάνω του επιθέσεις, είτε από το τρίποντο, είτε από σουτάκι από μέση απόσταση.

Οι αριθμοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού από παιχνίδι σε παιχνίδι πατάει καλύτερα και δείχνει να είναι ο μόνος «σταθερός» σε μια εποχή αστάθειας για τον Ολυμπιακό.

Βέβαια οι απαιτήσεις για εκείνον δεν είναι όπως για τους υπόλοιπους, πάντως ο Ουίλτζερ δείχνει ήρεμος, σίγουρος για τον εαυτό του και ικανός να προσπαθήσει και τελικά να ανταποκριθεί σε αυτά που του ζητούνται.

Όσο πιο πετυχημένα το κάνει, τόσο καλύτερο θα είναι για τον Γιάννη Σφιαρόπουλο, αλλά και τον Ολυμπιακό που θα έχει να κερδίσει πολλά από έναν παίκτη που εμπιστεύτηκε σε μια άτυχη στιγμή για το σύνολο.

Mε αφορμή την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα στην Πάτρα το gazetta.gr παρουσιάζει τους αριθμούς του νεαρού Αμερικανού φόργουορντ σε Ελλάδα και Ευρώπη με το ποσοστό στο τρίποντο να είναι εκείνο που ξεχωρίζει στην στατιστική του.

BASKET LEAGUE: ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΟΣ

Ο Ουίλτζερ στο 9ο παιχνίδι του στην Basket League έμελλε να κάνει και την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού και να δείξει ότι όσο περισσότερο βρίσκεται στο σύνολο του Ολυμπιακού τόσο καλύτερος θα γίνεται.

Κόντρα στον Προμηθέα ο Ουίλτζερ μέτρησε σε 17:40'', 17 πόντους με τα εντυπωσιακά 2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 μπλοκ, μαζεύονται και 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Αυτό ήταν το ένατο παιχνίδι του Αμερικανού στην Basket League και οι αριθμοί αποδεικνύουν περίτρανα ότι κάθε ματς γίνεται και καλύτερος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πορεία του είναι ανοδική και κάθε παιχνίδι τα καταφέρνει και καλύτερα.

Από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και τα τέσσερα τελευταία έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και μαζεύει διψήφιους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον χρόνο που παίρνει να είναι και μεγαλύτερος.

Συνολικά πάντως μετρά σε 13' και 18'' κατά μέσο όρο, 6.67 πόντους με 50% στα δίποντα και το εντυπωσιακό 45,83% στα τρίποντα, ενώ έχει και 2,67 ριμπάουντ ανά αγώνα.

EUROLEAGUE: ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ... ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

Ο Ουίλτζερ σαφώς έχει πιο περιορισμένο ρόλο στην Euroleagueκαι αυτό γίνεται κυρίως γιατί το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο απ' ότι έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ξεκίνησε με κάποια σκόρπια λεπτά, ενώ από το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να βρίσκει σταδιακά κάποια παραπάνω λεπτά.

Πρώτη γεμάτη εμφάνιση του ήταν κόντρα στην Μπάμπεργκ, όπου έμεινε στο παρκέ 11' και 57'' και πρόλαβε να βάλει 10 πόντους και να κατεβάσει και 2 ριμπάουντ.

Γεμάτο παιχνίδι έκανε και με την ΤΣΣΚΑ, που στα 18 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, απουσίας και του Γιώργου Πρίντεζη, είχε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ με πολύ καλά ποσοστά.

Με αρκετά σκαμπανεβάσματα, στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή του εμφάνιση.

Είχε σε 16' και 24'' 15 πόντους με 3/4 δίποντα και 2/4 τρίποντα μαζεύονται 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ουίλτζερ παίζει λίγο, σουτάρει αρκετά αλλά καταφέρνει να κρατήσει σε πολύ καλό επίπεδο τα ποσοστά του καθιστώντας την προσπάθεια που κάνει να προσαρμοστεί επιτυχημένη.

Με την τελευταία καλή του εμφάνιση στο «ναυάγιο» της ομάδας του στην Ρωσία κόντρα στην Χίμκι, ο Ουίλτζερ έχει πλέον στην Euroleague σε 9' και 49'' που βρίσκεται στο παρκέ κατά μέσο όρο, 4.5 πόντους με 52.9% στα δίποντα, 44.4% στα τρίποντα έχοντας 12/27 προσπάθειες, ενώ κατεβάζει και 1.6 ριμπάουντ.

Είναι δεδομένο ότι έχει πάρα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να καταφέρει να προσφέρει ουσιαστικά στις ανάγκες της ομάδας του, αλλά αν ο Κάιλ Ουίλτζερ καταφέρει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στον Ολυμπιακό το κέρδος θα είναι διπλό και για τον ίδιο και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που τον επέλεξε και τον πίστεψε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα