Αυτός θα είναι ο Βασιλόπουλος της ΑΕΚ (vids)

Αυτός θα είναι ο Βασιλόπουλος της ΑΕΚ (vids)

Κάτια Πετροπούλου
Αυτός θα είναι ο Βασιλόπουλος της ΑΕΚ (vids)

bet365

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και το gazzetta.gr σκιαγραφεί τι έχει να προσφέρει στην «Βασίλισσα» ο έμπειρος φόργουορντ.

Παίξε νόμιμα στο Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι αναταραχές που υπάρχουν στον Άρη τον τελευταίο καιρό, αγωνιστικές και μη, έφεραν εξελίξεις στην ομάδα των Θεσσαλονικέων.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκανε γνωστό στους «κίτρινους» πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, πριν ακόμα αυτή ταξιδέψει για τη Γερμανία και το παιχνίδι με τη Βόννη, για το Champions League.

Την κατάσταση έσπευσε να... εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση παικτών, για την ενίσχυσή της, καθώς τα σκαμπανεβάσματα που συνεχίζει να παρουσιάζει δεν ικανοποιούν κανέναν.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κάνει επαφές με τον παίκτη εδώ και λίγες ημέρες, τα βρήκαν και ολοκλήρωσαν την μεταγραφή, πριν λήξει η προθεσμία για μετακίνηση Έλληνα παίκτη μεταξύ ομάδων Basket League μέχρι και μία ημέρα πριν από το τελευταίο παιχνίδι του α' γύρου.

Η ανακοίνωση ήρθε κι επίσημα από την «Βασίλισσα» και το gazzetta.gr καταγράφει τα πράγματα που έχει να προσφέρει ο έμπειρος φόργουορντ στην ΑΕΚ.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν στο «στόχαστρο» της «Βασίλισσας» και το καλοκαίρι, αλλά μια συνεργασία δεν ευδοκίμησε τότε.

Ο 34χρονος παίκτης (τα «κλείνει» στις 8 Φεβρουαρίου) συνέχισε την καριέρα του στον Άρη, αλλά μετά από τέσσερις μήνες στην ομάδα, αποφάσισε να αποχωρήσει για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους.

Η ΑΕΚ, στο μεταξύ, βρισκόταν σε αναζήτηση παίκτη, καθώς οι τελευταίες της εμφανίσεις ήταν σχεδόν αποκαρδιωτικές και ένα... φρεσκάρισμα κρινόταν αναγκαίο.

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν καταρχάς έναν σουτέρ, αλλά και ψηλό, ωστόσο ήθελαν ενίσχυση και στη θέση των φόργουορντ.

Μπάρλοου και Άτιτς που παίζουν και στο «3» δεν φάνηκαν να ικανοποιούν: ο πρώτος δεν έχει αποδώσει αυτά που περίμεναν μέχρι στιγμής οι άνθρωποι της ομάδας, ενώ ο δεύτερος για αρκετό καιρό δεν υπολογιζόταν.

Ο Τζέιμς, που από «4» καθιερώθηκε και στο «5», έχει τα... σκαμπανεβάσματά του και η ομάδα εξαρτάται από το αν εκείνος θα βρεθεί στην καλή του ημέρα.

Ο Αγραβάνης που παίζει στο «3» έχει ακόμα καιρό μέχρι να «ωριμάσει», ενώ ο Σάκοτα, ως «4άρι», έχει τραβήξει όλο το... λούκι στην ομάδα, ξελασπώνοντάς την από αρκετούς αγώνες.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι ξεκάθαρος στις προτιμήσεις του: θέλει παίκτες, οι οποίοι να μπορούν να παίζουν σε δύο θέσεις, για να έχει περισσότερες επιλογές, σε τυχόν απρόοπτα που μπορεί να συμβούν.

Οπότε, αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να προσφέρει ο Βασιλόπουλος στην ομάδα, καθώς παίζει και στο «3» και στο «4».

Ο μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης έχει να προσφέρει πολλά από την εμπειρία του στην ΑΕΚ, καθώς έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, ενώ τη φετινή σεζόν έχει βρει τον... χαμένο του εαυτό.

Αποτέλεσμα αυτού, η κλήση του στην Εθνική Ομάδα, στην οποία επέστρεψε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, δικαιώνοντας έτσι μια καριέρα, η οποία έμοιαζε «τελειωμένη».

Ο Βασιλόπουλος είναι «διψασμένος» για μπάσκετ και το αποδεικνύει κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ.

Είναι «σκυλί» στην άμυνα και... τσαμπουκάς (με την καλή έννοια), στοιχεία τα οποία χρειάζονται οπωσδήποτε στη φετινή ΑΕΚ, ενώ έχει τον τρόπο να καθοδηγεί και τους συμπαίκτες του, αν αυτό χρειαστεί.

Ένα σημαντικό στοιχείο ακόμη, το γεγονός πως είναι Έλληνας.

Όχι, δεν έχουμε κάτι με τους ξένους, προν αποφυγή παρεξηγήσεων. Αλλά ένας παίκτης που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, ξέρει καλύτερα πως να αντιμετωπίσει ορισμένες καταστάσεις και πως να εμφανιστεί σε παιχνίδια κρισιμότητας.

Ακόμη, είναι παίκτης κερκίδας, με την έννοια ότι είναι ένα από τα πολύ αγαπητά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ από το φιλοθεάμων κοινό και τυγχάνει κοινής αποδοχής από αυτό.

Η παρουσία του μπορεί και θα φρεσκάρει την ΑΕΚ, η οποία χρειάζεται μία... τονωτική πινελιά, για να πάρει τα πάνω της 1) στο πρωτάθλημα, στο οποίο έχει υποστεί ήττες που δεν έπρεπε, 2) στην Ευρώπη, καθώς οι αγωνιστικές των ομίλων τελειώνουν σιγά σιγά και θέλει μόνο νίκες για να είναι σίγουρη πως θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ 3) μπροστά είναι και ο Τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι για πρώτη φορά μια... ανάσα από ένα τρόπαιο, μετά από 13 χρόνια.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ προτίμησαν να... βαδίσουν σε σίγουρο δρόμο με την απόκτηση του Βασιλόπουλου, από το να πάρουν ένα ρίσκο τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, και μόνο σε καλό μπορεί να τους βγει αυτό.

Τα φετινά στατιστικά του Βασιλόπουλου φέτος

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜΑΤΣΠΟΝΤΟΙΤΡΙΠΟΝΤΑ (%)ΑΣΙΣΤΡΙΜΠΑΟΥΝΤΚΛΕΨΙΜΑΤΑΛΕΠΤΑ
BASKET LEAGUE127.834.4%1.85.81.127.9
CHAMPIONS LEAGUE118.952%2.55.50.727.4

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα