Τι κάνει ο Κώστας Σλούκας κόντρα στον Παναθηναϊκό! (pics)

Αντωνία Σπανού
Τι κάνει ο Κώστας Σλούκας κόντρα στον Παναθηναϊκό! (pics)
O Κώστας Σλούκας βρίσκεται για ακόμα μια φορά «απέναντι» στον ΠΑΟ και η Euroleague Greece παρουσιάζει την φετινή του σεζόν, αλλά και όσα έχει κάνει κόντρα στους «πράσινους».

Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν και μετά από 17 αγωνιστικές φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Πλέον η «διαβολοβδομάδα» έχει μπροστά της την πρόκληση, αρχικά, του Παναθηναϊκού και έπειτα της Εφές, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να θέλει μόνο τις νίκες, που θα μπορούσαν να φέρουν σε μια προνομιούχο θέση τους Τούρκους.

Βασικό στέλεχος για ακόμα μια σεζόν είναι ένας παλιός γνώριμος στα ελληνικά... λημέρια, ο Κώστας Σλούκας.

Ο 28χρονος γκαρντ έχει «φάει με το κουτάλι» ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, φορώντας για αρκετά χρόνια την φανέλα του Ολυμπιακού και γνωρίζει από χέρι τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του.

Μετά από 4 σεζόν με τους «ερυθρόλευκους» ο Σλούκας μετακόμισε στην «γείτονα» χώρα, για να φορέσει την φανέλα της Φενέρ και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Μετά από μια χρονιά που έφτασε στον τελικό της Euroleague, πέρυσι κατάφερε να την κατακτήσει και να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην καριέρα του και πλέον να θεωρείται ένας από τους ηγέτες των πρωταθλητών Ευρώπης.

H Euroleague Greece παρουσιάζει την φετινή σεζόν του Κώστα Σλούκα και «θυμάται» τι κάνει όταν βρίσκεται απέναντι του τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!

Ο Κώστας Σλούκας έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν με τα «καναρίνια».

Μετά από τα 16 παιχνίδια που έχει πάρει μέρος μέχρι τώρα μετράει 10.1 πόντους, μέσος όρος που είναι ο καλύτερος στην καριέρα του και αυτό το έχει καταφέρει να το κάνει έχοντας το χειρότερο ποσοστό της καριέρας του στο τρίποντο, αφού σουτάρει με 32.7%.

Βέβαια, ο Σλούκας έχει κρατήσει το ποσοστό σε ασίστ του σε εντυπωσιακά επίπεδα καθώς οι 5.7 που μοιράζει ανά παιχνίδι τον κατατάσσουν στην τρίτη θέση των καλύτερων σε αυτόν τον τομέα μέχρι τώρα στην διοργάνωση, ενώ και αυτός ο αριθμός είναι ο καλύτερος της μέχρις τώρα πλούσιας καριέρας του.

Οι αριθμοί του Σλούκα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και είναι ένας από τους παράγοντες που η ομάδα του παρά κάποιες ήττες που έχει κάνει, έχει καταφέρει να βρίσκεται μια ανάσα από το πλεονέκτημα.

Καλύτερο του παιχνίδι και πιο εντυπωσιακό στην φετινή διοργάνωση είναι εκείνο της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, που ο Σλούκας μέτρησε σε 38' και 59'' που βρέθηκε στο παρκέ 17 πόντους με 4/4 στα δίποντα, 3/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 9 ασίστ, μαζεύοντας 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης ο διεθνής γκαρντ δεν ήταν καλός, αφού είχε 6 πόντους με 2/7 προσπάθειες για σουτ δύο πόντων, 0/3 τρίποντα και μοίρασε και 4 ασίστ, γράφοντας αρνητικό ranking (-1).

Πλέον, μετά το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κόντρα στην Βαλένθια που ήταν πολύ καλός για την ομάδα του με 11 πόντους και 10 ασίστ, έχει μπροστά του την πρόκληση των «πράσινων» σε ένα παιχνίδι, με έναν αντίπαλο που γνωρίζει απ΄ όλες του τις πλευρές.

ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

Ο Σλούκας έχοντας παίξει για αρκετά χρόνια με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με όλες τις συνθήκες.

Χρόνια τώρα και στα εγχώρια και στα ευρωπαϊκά παρκέ έχει τεθεί αντιμέτωπος με τους «πράσινους» και έχει ζήσει μοναδικές εμπειρίες ως αντίπαλός τους.

Για την Euroleague ο Κώστας Σλούκας έχει παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό 9 φορές και έχει καταφέρει να φύγει νικητής 6 από αυτές τις φορές.

Σε αυτά τα 9 ματς που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ο Έλληνας γκαρντ έχει μείνει στα... ρηχά από θέμα σκοραρίσματος, έχοντας κατά μέσο όρο 6, πόντους, ενώ μοιράζει και 3,33 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ακόμα μια φορά ο Κώστας Σλούκας βρίσκει απέναντι του γνώριμους αντιπάλους και θέλει μόνο την νίκη για την ομάδα του που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση.

ΣΛΟΥΚΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΑΣΙΣΤ

2013/14

ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

13'28''

5

-

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ

24'23''

12

5

2015/16

ΦΕΝΕΡ -ΠΑΟ

15'51''

4

1

2016/17

ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡ

26'25''

13

1

ΦΕΝΕΡ - ΠΑΟ

25'01''

12

3

PLAYOFFS

ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡ

32'26''

-

5

ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡ

26'05''

5

7

ΦΕΝΕΡ - ΠΑΟ

29'41''

6

4

2017/18

ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡ

28'00''

6

4

ΣΥΝΟΛΟ

24'44''

6,4

3,33

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.