Crash test: Ντόνσιτς vs Σβεντ

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Crash test: Ντόνσιτς vs Σβεντ
Η Χίμκι υποδέχεται τη Ρεάλ και η Euroleague Greece αναλύει τους Αλεξέι Σβεντ και Λούκα Ντόνσιτς.

Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κουβαλήσει μία ομάδα μόνος του ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ομάδες Euroleague, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν παίκτες που αποτελούν τα βασικό σημείο αναφοράς στις ομάδες τους.

Η Χίμκι έχει τον Αλεξέι Σβεντ και η Ρεάλ τον Λούκα Ντόνσιτς.

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση των δύο ομάδων η Euroleague Greece επιχειρεί να καταγράψει την επιρροή που έχει ο καθένας στην ομάδα του και να συγκρίνει τα φετινά τους στατιστικά.

ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ Ο ΝΤΟΝΣΙΤΣ

Ο Σλοβένος μπορεί να είναι μόλις 18 ετών, αλλά ανταποκρίνεται σαν πραγματικός σταρ του παιχνιδιού. Ο τραυματισμός του Σέρχιο Γιουλ αναστάτωσε πολλούς, αλλά όχι τον Πάμπλο Λάσο ο οποίος ήξερε πως ο Λούκα Ντόνσιτς θα ανταποκρινόταν.

… και δικαιώθηκε απόλυτα.

Ο Σλοβένος γκαρντ βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα του και μάλιστα το κάνει σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Σκοράρει, πασάρει, μαζεύει ριμπάουντ, παίζει άμυνα, δίνει ενέργεια και γενικά αποτελεί την βασική πηγή κινδύνου για ην αντίπαλη άμυνα.

ΣΚΟΡΕΡ, ΑΛΛΑ «ΤΡΕΛΟΣ» Ο ΣΒΕΝΤ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποντάρει πολλά στην επίθεση της Χίμκι στον Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος γκαρντ λόγω κυρίως της καταγωγής του αποτελεί τον αγαπημένο παίκτη εξέδρας και διοίκησης, ωστόσο ο ίδιος στο παρκέ τις περισσότερες φορές τους δικαιώνει.

Ο Σβεντ είναι παίκτης που του αρέσει να κρατάει αρκετή ώρα τη μπάλα στα χέρια του και παίζει πολύ με τον ένστικτό του. Στην επίθεση το ταλέντο του περισσεύει τόσο στον τομέα του σκορ όσο και σε αυτόν της δημιουργίας,

Στην άμυνα σίγουρα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αν και ο Μπαρτζώκας φροντίζει αρκετές φορές να τον… κρύβει.

Το πρόβλημα του Σβεντ είναι πως αρκετές φορές ξεφεύγει, παίζει με ατομισμό και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κακή του μέρα. Όταν δηλαδή είναι άστοχος θα επιμείνει να σουτάρει αντί να βρει άλλους τρόπους να βοηθήσει την ομάδα του.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ο γκαρντ της Χϊμκι σκοράρει 2.7 πόντους περισσότερους, αλλά το κάνει παίζοντας 6 περισσότερα λεπτά και παίρνοντας περισσότερες ενέργειες.

Ο Ντόνσιτς είναι πιο πειθαρχημένος και κυρίως πιο εύστοχος πίσω από τη γραμμή των 6.75 ενώ η σημαντικότερη διαφορά τους είναι στα ριμπάουντ με τον γκαρντ της Ρεάλ να παίρνει τρία περισσότερα σε κάθε παιχνίδι.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΣΒΕΝΤ

ΝΤΟΝΣΙΤΣ

ΧΡΟΝΟΣ

32:19

26:19

ΠΟΝΤΟΙ

21.8

18.1

ΒΟΛΕΣ

72/85 (84.7%)

83/97 (85.6%)

ΔΙΠΟΝΤΑ

65/139 (46.8%)

54/86 (62.7%)

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

49/147 (33.3%)

33/95 (34.7%)

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

2.4

5.6

ΑΣΙΣΤ

4.4

4.8

ΛΑΘΗ

3.1

2.3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.