Μήτρογλου: Η ζωή στη Μασσαλία στις μέρες του... πολέμου! (pics & vids)

Μήτρογλου: Η ζωή στη Μασσαλία στις μέρες του... πολέμου! (pics & vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μήτρογλου: Η ζωή στη Μασσαλία στις μέρες του... πολέμου! (pics & vids)

bet365

Για ακόμη μια φορά στη Μασσαλία, ακούγεται το όνομα του Κώστα Μήτρογλου και όχι για κολακευτικό λόγο. Το gazzetta.gr παίρνει τα δεδομένα από την αρχή και βλέπει το αν αξίζει ή όχι να βρίσκεται ο Μήτρογλου μονίμως στο «μάτι του κυκλώνα».

Παίξε νόμιμα στο Παναθηναϊκός - Λαμία και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το ταξίδι του Κώστα Μήτρογλου στη Μασσαλία δεν έχει, μέχρι στιγμής, τη διαδρομή που περίμενε ο διεθνής στράικερ όταν άφηνε τη Λισαβόνα.

Ο «Μητρογκόλ», από την αρχή, έχει γίνει δέκτης αρνητικών σχολίων τα οποία είναι υποκεινούμενα από τα γαλλικά Μέσα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στα τέλη Αυγούστου (31/8), Μαρσέιγ και Μπενφίκα ήρθαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Το deal έγινε για 15.000.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του με το συνολικό ποσό της μεταγραφής να φτάνει τα 27,5 εκατ. ευρώ! Για να μην πληρώσει τα 12.5 εκατ. ευρώ η Μαρσέιγ θα πρέπει εντός διετίας να φτάσει πρόταση στη Μπενφίκα για τον 29χρονο στράικερ!

Ο ίδιος ο παίκτης θα έχει να λαμβάνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια 10,6 εκατ. ευρώ (χωρίς τα μπόνους)

Ετσι, ο «Μητρογκόλ» ταξίδεψε για Μασσαλία με ιδιωτικό τζετ, εκεί όπου τον περίμεναν οπαδοί της ομάδας στο προπονητικό κέντρο, κρατώντας ελληνική σημαία!

Την 1η Σεπτεμβρίου έπεσαν οι υπογραφές και έτσι άνοιξε επίσημα το κεφάλαιο «Μαρσέιγ» για τον Κώστα Μήτρογλου.

Από «κράμα Μπραντάο-Ραβανέλι» στο «δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ»

Το ντεμπούτο του έπρεπε να περιμένει, ωστόσο, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού.

Ωστόσο, ο Ντουγκαρί είχε προλάβει να τον εκθειάσει πριν τον δει να αγωνίζεται στα γαλλικά γήπεδα.

«Είδα τα video του Μήτρογλου και σκέφτηκα ότι είναι κράμα Μπραντάο και Ραβανέλι. Χρησιμοποιεί εξαιρετικά το κορμί του. Δεν έχει τόση φινέτσα στην τεχνική, αλλά είναι παίκτης περιοχής», είχε πει χαρακτηριστικά ο θρύλος της Μπορντό.

Για πρώτη φορά, ο Κώστας Μήτρογλου συμπεριελήφθη στην αποστολή της Μαρσέιγ για το ματς με τη Ζάλτσμπουργκ όπου και πήρε χρόνο συμμετοχής, με τον Ρούντι Γκαρσία να τον περνά στο ματς στο 79' αντί του Λόπεζ.

Το... πρώτο στη Γαλλία!

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μαρσέιγ ήρθε στις 15/10, όταν έκανε το 3-3 στο ματς με τη Στρασμπούρ στο 88’.

Πέρα από τα γκολ με Εθνική και Μαρσέιγ, ο Μήτρογλου δείχνει να έχει περάσει στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του.

Αυτό φάνηκε και από τη δήλωση στην «La Provence». Όταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες στην καριέρα του και τον πανηγυρισμό με τα πιστόλια απάντησε:

«Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω τι να σας πω. Όταν πήγα στο Λονδίνο είχα έναν μικρό τραυματισμό. Στη συνέχεια έδειχνε πιο άσχημος. Έμεινα τρεις μήνες εκτός και ήταν πραγματικά δύσκολο. Είμαι δυνατός, όμως, ψυχολογικά και κατάφερα να ξεπεράσω το εμπόδιο και να επιστρέψω στο 100%. Μεγάλωσα με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ δεν σου δίνεται τίποτα στη ζωή. Οι γονείς μου κάνανε τα πάντα για τον αδερφό μου και μένα. Στόχος μου ήταν να μπορώ να τους βοηθήσω, να δουλέψω πιο σκληρά και να το καταφέρω. Τα κατάφερα. Εκείνος ο πανηγυρισμός είναι κάτι που έχω σταματήσει. Δεν το κάνω πλέον. Με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, το να πυροβολείς δεν είναι καλό. Όταν είσαι μικρός έχει πλάκα. Πλέον δεν έχει όμως».

Η αρχή των... πυρών

Η «Equipe» τού βάζει το μικρότερο βαθμό για το ματς με την Παρί στο 2-2, όταν και έγινε αλλαγή στο 66'.

Και τότε είναι που ο Ντουγκαρί, δήλωσε ότι «αν ο Μήτρογλου είναι βασικός, δεν θα ξαναμιλήσω για μπάλα», ενώ 20 μέρες μετά ο ίδιος άνθρωπος ρίχνει και πάλι τα πυρά του κατά του διεθνούς φορ.

«Καταστροφικός ο Μήτρογλου, κοντρολάρει με το γόνατο» δήλωνε χαρακτηριστικά.

Πολλοί άρχισαν να ρωτούν τον Γκαρσία για τον Γκομίς, με το Γάλλο να απαντά:

«Παρακολουθώ τι κάνει στην Τουρκία, όπου βάζει πολλά γκολ. Αλλά προσωπικά με απασχολούν οι Ζερμέν, Μήτρογλου και Ενζί, που μας επιτρέπουν να διαθέτουμε τη δωδέκατη καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη».

Το μένος της «Equipe» κι ο Κώστας που κλείνει τ' αυτιά και τα μάτια του!

Ακολουθεί κι η στήριξη από την εξέδρα με ένα πανό να φέρει το εξής μήνυμα στα ελληνικά: «Εμπρός Μήτρογλου».

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο η «Equipe» κάνει πρωτοσέλιδο τον Κώστα ασκώντας του έντονη κριτική.

Μάλιστα, τονίζει σε ένα σημείο: «Ο Γάλλος προπονητής που δεν έχει ενθουσιαστεί από όσα είδε από τον σκόρερ, δεν είναι αντίθετος με την ιδέα να βρει άλλον επιθετικό, ακόμα και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».

Η αλήθεια είναι πως απ' όσα προκύπτουν από το περιβάλλον του παίκτη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει από τη Μασσαλία και δη αυτή τη στιγμή!

Ο Μήτρογλου κλείνει τ' αυτιά του σε όλα όσα λέγονται, στην κριτική της εξέδρας και ύστερα από τρία ματς στον πάγκο επέστρεψε στο αρχικό σχήμα για να σκοράρει στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Ρεν.

Τότε, το gazzetta.gr στάθηκε στο μέτωπο που έχει ανοίξει η «Equipe» με τον Μήτρογλου ενώ τονίσαμε πώς ο παίκτης, πλέον, θα εξέταζε να φύγει από το «Βελοντρόμ» μόνο αν ερχόταν ξανά μια τεράστια πρόταση από Κίνα! Κάτι που δεν είναι απίθανο. Η αξία του, εξάλλου, γνωστή.

Στη Γαλλία, παράλληλα, όπου γενικότερα στηρίζουν τα... δικά τους παιδιά και ένα από αυτά θεωρούν τον Ζερμέν λόγω και της καταγωγής του μπαμπά του, συνεχίζεται. Ο Ζερμέν μέσα σε 85 ψήφους κέρδισε τον Μήτρογλου στο ερώτημα του «france football» για το ποιος πρέπει να ξεκινά στην επίθεση της Μαρσέιγ.

Παρά τα όσα λέγονται, λοιπόν, ο Μήτρογλου συνεχίζει να είναι αυτό που... είναι. Ένας παίκτης που προσπαθεί να δίνει αυτό που έχει μέσα του: Το ταλέντο για σκοράρισμα. Ένα ταλέντο που όπου κι αν βρέθηκε τον έκαναν αγαπητό στην εξέδρα. Παντού εκτός από τον κόσμο της Μαρσέιγ. Εκείνος του έστειλε τις ευχές του στις γιορτές.

Το Δεκέμβριο μέχρι τον Λαμπρούν θυμήθηκαν οι Γάλλοι. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Μαρσέιγ, ο οποίος είχε αρνηθεί στον Ανιγκό τον διεθνή φορ τρεις φορές.

Πάντως, έχει γίνει ξεκάθαρο και από τον Θουμπιθαρέτα ότι δεν πρόκειται να φύγει ο Μήτρογλου! Κι ο Γκαρσία είναι απόλυτος ως προς την εμπιστοσύνη που έχει στον 30χρονο φορ, τον οποίο χαρακτήρισε «θύμα των περιστάσεων».

Η ζωή συνεχίζεται... «Equipe» και Ντουγκαρί θα συνεχίσουν να τα έχουν με τον Μήτρογλου, θα συνεχίσουν να προβάλλουν τον Ζερμέν κι ο Κώστας θα πρέπει να έρθει σε πιο συχνή επαφή με τα δίχτυα για να γυρίσει... τούμπα και τον κόσμο!

Και όχι δεν θα έχει μάθει τότε να κοντρολάρει με το γόνατο. Γιατί ξέρει να κοντρολάρει ΚΑΙ με το γόνατο. Αυτό το ξέρουν κι οι συμπαίκτες του κι ας υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κάποιος συμπαίκτης του είπε στο «RMC» (εκεί εργάζεται ο Ντουγκαρί) ότι «Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι παίζουμε με δέκα παίκτες όταν ο Μήτρογλου βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα