OLA ή DIPOτα μαζί σου! (pics & vids)

OLA ή DIPOτα μαζί σου! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
OLA ή DIPOτα μαζί σου! (pics & vids)

bet365

Ο Βίκτορ Ολαντίπο κάνει την σεζόν της ζωής του με τους Πέισερς και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο δίνει ελπίδα σε μια... καμμένη γη.

Η αποχώρηση του Πολ Τζορτζ το καλοκαίρι που μας πέρασε έφερε σε δύσκολη θέση τους Πέισερς και ελάχιστοι ειδήμονες του ΝΒΑ έδιναν τύχη στην ομάδα του ΜακΜίλαν.

Η Ιντιάνα πήρε από την Οκλαχόμα τους Βίκτορ Ολαντίπο και Ντομάντας Σαμπόνις, προσπαθώντας να αλλάξει σελίδα και να χτίσει για το μέλλον. Μέχρι τώρα δείχνει να δικαιώνεται με την επιλογή που έκανε, αφού ο Ολαντίπο κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ. Νιώθει σαν το σπίτι του στην Ιντιάνα, κάτι που φαίνεται από τους αριθμούς του.

Φλερτάρει έντονα με το παρθενικό All Star Game

Θα ήταν μεγάλη αδικία για την χρονιά που κάνει, να μην ψηφιστεί για να δώσει το παρών στο All Star Game. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τους αριθμούς του είναι ο καλύτερος shooting guard στη λίγκα μαζί με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (αν θεωρήσουμε πόιντ γκαρντ τον Xάρντεν). Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για το All Star Game φιγουράρει στην 7η θέση (251.886) των ψήφων για τους παίκτες της Ανατολής.

Έχει γίνει ο απόλυτος ηγέτης της Ιντιάνα, χαρίζοντας στο κοινό της πόλης μερικές απόλαυστικές παραστάσεις. Σεσημασμένος σκορερ που βάζει 24.9 πόντους ανά παιχνίδι, κάτι που του επιτρέπει να βρίσκεται στην 2η θέση ανάμεσα στα «δυάρια» πίσω από ΝτεΡόζαν. Βέβαια είναι καθοριστικός για την λειτουργέια της ομάδας, αφού βοηθάει σε πολλούς τομείς.

Ο 25χρονος... σεληνιασμένος γκαρντ κατεβάζει 5.3 ριμπάουντ ανά ματς και βρίσκεται στην τρίτη θέση των shooting guards. Τα εκτελεστικά του καθήκοντα δεν τον αποθαρρύνουν από το να συνεισφέρει στον οργανωτικό τομέα. Μοιράζει 3.9 ασίστ μέσο όρο και είναι ο 8ος καλύτερος στη θέση του σε αυτόν τον τομέα.

Η άνοδος στο παιχνίδι του φαίνεται και στην άμυνα. Ο leader των Πέισερς κάνει 1.8 κλεψίματα ανά ματς, όντας 11ος σε όλο το ΝΒΑ. Σε αυτό προφανώς τον βοηθάει η ταχύτητα του και τα «γρήγορα» χέρια του που πάνε δυνατά πάνω στις μπάλες.

Φοβερά πράγματα κάνει και στα κοψίματα. Είναι δεύτερος ανάμεσα στους shooting guards με 1 μπλοκ ανά παιχνίδι και έχει μετατραπεί σε... σκυλί του πολέμου!

Μπορεί να απειλήσει και από το τρίποντο. Μέχρι στιγμής είναι στην 6η θέση της σχετικής λίστας για τα «δυάρια», αφού σουτάρει με 42% πίσω από τη γραμμή.

Λείπει ο Ολαντίπο, χορεύουν οι αντίπαλοι

Η αξία του φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο όταν λείπει, δηλαδή στο διάστημα που ο τραυματισμός του τον έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Xωρίς τον Ολαντίπο οι Πέισερς μετρούν 4 ήττες σε ισάριθμα ματς. Βραχυκυκλώνουν δίχως αυτόν και δεν έχουν τρόπους να γίνουν αποδοτικοί σε άμυνα και επίθεση. 'Εχουν χάσει εντός έδρας από Μάβερικς και Τίμπεργουλβς, ενώ στα εκτός έχουν υποταχθεί στους Μπουλς και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από αυτά τα 4 ματς έχουν παλέψει μόνο το Ντάλας, χάνοντας με κάτω τα χέρια στα άλλα 3.

Δύσκολα θα του ξεφύγει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη

Η ανταλλαγή που τον έκανε να φύγει από την Οκλαχόμα και να μετακομίσει στην Ιντιάνα εξελίχθηκε σαν ένα μαγικό δώρο για την καριέρα του. Ο Ολαντίπο ξέφυγε από τη σκιά του Ουέστμπρουκ και πλέον στους Πέισερς δείχνει την κλάση, φανερώνοντας στοιχεία ηγέτη που δεν φοβάται να βγει μπροστά στα κρίσιμα. Η βελτίωση τού είναι εκπληκτική, Από τους 15.9 πόντους, τα 4.3 ριμπάουντ, τις 2.6 ασίστ, τα 0.3 μπλοκ και τα 1.2 κλεψίματα της περσινής σεζόν πήγε στους 24.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1 μπλοκ και 1.8 κλεψίματα της φετινής breakout season. Είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν και πολύ δύσκολα θα το χάσει. Αν κρατήσει τους αριθμούς του τόσο ψηλά, τότε η πρωτιά είναι δική του.

«Μιλάει» όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους

Μια ομάδα πρέπει να ξέρει σε ποιον θα στηριχτεί στα τελευταία λεπτά ενός ματς όταν η αναμέτρηση είναι ντέρμπι. Χρειάζεται τόλμη, κρύο αίμα και τα... cojones που λένε και οι φίλοι μας οι Ισπανοί για να πάρεις την μπάλα στα χέρια σου και να χαρίσεις στην ομάδα σου στη νίκη. Ο πρωταγωνιστής του άρθρου δεν κρύβεται. Βγαίνει πάντα μπροστά στις ειδικές καταστάσεις και εξελίσσεται σε clutch παίκτη. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Κόντρα στο Κλίβελαντ η μπάλα ήταν στα χέρια του και το σκορ στο 100-97 υπέρ της Ιντιάνα. Ο Βίκτορ σηκώνεται για τρεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος, ευστοχεί 1 λεπτό πριν το τέλος, γράφοντας το 103-97. Παράλληλα σκοτώνει την παρέα του ΛεΜπρόν, δείχνοντας το ένστικτο του... δολοφόνου. Με αυτό το σουτ χάλασε το σερί νικών του Κλίβελαντ το οποίο σταμάτησε στα 13.

Και αν πει κάποιος πως κόντρα στους Καβς και με προβάδισμα τριών πόντων δεν ήταν δύσκολο, ας δει τι έκανε απέναντι στους Σπερς. Η Ιντιάνα χάνει με 94-92, 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και οι τύχες του αγώνα εξαρτώνται ξανά από αυτόν τον τύπο. Ο Βίκτορ σηκώνεται για τρεις και... μπαμ! Εκτελεί τους Σπερς, δίνοντας άλλη μια νίκη στους Πέισερς.

Το ρεσιτάλ μεγάλων σουτ δεν σταματά. Tόπος ο ίδιος το Bankers Life Fieldhouse. Το... θύμα είναι διαφορετικό όμως. Οι Μπουλς προηγούνται με 96-94, 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και νομίζουν πως θα φύγουν με το διπλό. Όμως ο Ολαντίπο κλέβει την μπάλα, τρέχει στον αιφνιδιασμό, στέκεται για τρεις και στέλνει την μπάλα συστημένη στο διχτάκι, προσφέροντας στην ομάδα του άλλη μία νίκη-δώρο.

Άλλη μία όμορφη παράσταση του έγινε κόντρα στους Νάγκετς. Το ματς πάει στην παράταση και εκεί ο αθεόφοβος... κόβει τα πόδια των αντιπάλων του, αφού μετατρέπει το 116-114 σε 121-114 και αφήνει τους Νάγκετς να αναρωτιούνται τι δεν πήγε καλά. Στο συγκεκριμένο ματς κάνει ρεκόρ καριέρας με 47 πόντους.

Ο Ολαντίπο μοιάζει να έχει βρει την... Ιθάκη του, το λιμάνι του, την ομάδα που μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Έχει φοβερή ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητες πλέον. Από την άλλη οι Πέισερς θα έπαιξαν όλα για όλα το καλοκαίρι, αφού έδωσαν τον ηγέτη τους, Τζορτζ για να πάρουν δύο παίκτες με προοπτική που δεν ήταν stars (Ολαντίπο, Σαμπόνις). Τεράστιο ρίσκο θεωρήθηκε από πολλούς, αναγκαίο κακό για να γίνει το rebuild σύμφωνα με κάποιους άλλους. Η Ιντιάνα έπαιξε τα... ρέστα της ελπίζοντας σε μελλοντικά οφέλη, όμως ο Ολαντίπο την κάνει να ονειρεύεται από τώρα.

Τα playoffs έμοιαζαν μακρινό όνειρο στην αρχή της σεζόν για πολλούς, όμως ο Βίκτορ έχει πάρεi από το χεράκι τους συμπαίκτες του και κάνει τα πάντα τους οδηγεί στην postseason. Όλα θα εξαρτηθούν από τα... μαγικά που θα κάνει στη συνέχεια και το κατά πόσο θα βρουν οι αντίπαλοι τρόπο να τον περιορίσουν, αφού αυτή τη στιγμή η ομάδα του ΜακΜίλαν βρίσκεται στο 19-19. Βέβαια το μπάσκετ που παίζει που είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με πέρυσι σε κάνει να αισιοδοξείς. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσεις γα τις πιθανότητες των Πέισερς αυτή την σεζόν από το να παραφράσεις ένα παλιό ελληνικό τραγούδι.

OLA ή DIPOτα μαζί σου ρε παικτάρα! Γιατί έδωσες ελπίδα σε μια ομάδα που φαινόταν καταδισμένη στην αρχή της σεζόν και αρκετοί είχαν αρχίσει να χλευάζουν. Λογάριαζαν όμως δίχως τον ξενοδόχο Ολαντίπο.

 

NBA Τελευταία Νέα