Τα «μαγικά» του Σάρας που δίνουν στην Ζάλγκιρις... πλεονέκτημα! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Τα «μαγικά» του Σάρας που δίνουν στην Ζάλγκιρις... πλεονέκτημα! (pics & vids)
Η Ζάλγκιρις, μετά το τέλος του πρώτου γύρου, φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η Euroleague Greece παρουσιάζει πως τα «μαγικά» του Σάρας έχουν κάνει το θαύμα τους.

Ο πρώτος γύρος της Euroleague έφτασε στο τέλος του και μαζί αποχαιρετήσαμε και το 2017. Η νέα χρονιά φέρνει ακόμα περισσότερα παιχνίδια και ακόμα μεγαλύτερες «μάχες» για όλους τους μονομάχους.

Πλέον τα αποτελέσματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κάθε νίκη ή ήττα έχει αντίκτυπο. Με μια πρώτη ματιά η πρώτη τετράδα, μετά το τέλος της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, εκείνη που ξεχωρίζει είναι η Ζάλγκιρις που φιγουράρει στην και προνομιούχο θέση της βαθμολογίας.

Μαζί με τους δύο «αιώνιους» και την ΤΣΣΚΑ η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκονται στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα και αυτό μόνο παράσημο μπορεί να είναι μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο πρώτο μισό.

Η Ζάλγκιρις έχει καταφέρει με μόλις 8,5 εκατομμύρια μπάτζετ να ξεχωρίζει και να δημιουργεί... φόβο σε κάθε αντίπαλο. Η Euroleague Greece παρατηρεί πως έφτασε σε αυτό το σημείο και τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ... ΝΩΘΡΑ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο της Λιθουανικής ομάδας και έχει καταφέρει το... ακατόρθωτο.

Με περιορισμένο μπάτζετ, αλλά απεριόριστη πίστη στις δυνατότητες του Σάρας, ένα γήπεδο στολίδι που γεμίζει και οπαδοί που δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα όλα αυτά αποτελούν τα στοιχεία που χρειάστηκαν οι Λιθουανοί για να κάνουν... εντύπωση.

Η σεζόν ξεκίνησε αρκετά θετικά για την Ζάλγκιρις με νίκη την πρώτη αγωνιστική επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά της έλειπε η σταθερότητα. Ακολούθησε ήττα από την Χίμκι, νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, ενώ συνέχισε με δύο ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ.

Οι Λιθουανοί συνήλθαν, έκαναν δύο νίκες επί της Αρμάνι και της Μάλαγα, ενώ ακολούθησε μια σκληρή και μεγάλη σε έκταση ήττα από την Μπασκόνια. Το σοκ ξεπεράστηκε με νίκη επί της Εφές για την αγωνιστική και η 10η αγωνιστική έμελλε να είναι η τελευταία ήττα της σεζόν.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ζάλγκιρις είναι εντυπωσιακή με 5 συνεχόμενες νίκες και αποτελέσματα που την εκτόξευσαν στην βαθμολογία.

Δεν είναι μικρό αυτό που έχει καταφέρει ο Σάρας και οι παίκτες του, πάντως όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν. Επόμενο παιχνίδι είναι εκείνο και πάλι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (5/1) και η Ζάλγκιρις θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ «ΑΙΩΝΙΟΥΣ»

Το σερί της Ζάλγκιρις έχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο με ελληνικό ενδιαφέρον. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και η νίκη επί του Ολυμπιακού, που βρίσκεται στην δεύτερη ήταν εκείνες που άνοιξαν και έκλεισαν, μέχρι τώρα τις συνεχόμενες νίκες.

Η αλήθεια είναι ότι η λιθουανική ομάδα δεν έκανε στον πρώτο γύρο το ταξίδι για Ελλάδα, αφού υποδέχθηκε τις δύο ελληνικές ομάδας στην «Zalgirio Arena» και όπως φαίνεται αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν τους Λιθουανούς να φτάσουν σε δύο πολύ σημαντικές νίκες.

Για την 11η αγωνιστική επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 80 -74 με τον Γιανκούνας να κάνει μεγάλο παιχνίδια κόντρα στους «πράσινους», ενώ για την 15η και τελευταία αγωνιστική του 2017 επικράτησαν επί του «λαβωμένου» Ολυμπιακού με 74 – 68, αποτέλεσμα που τους έφερε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μεγάλη νίκη έχουν πετύχει και κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όπου την κέρδισαν μέσα στην Τουρκία με 89 – 90 σε ένα συναρπαστικό ματς.

Οι εμφανίσεις και οι τεράστιες νίκες δείχνουν ότι η Ζάλγκιρις έχει έρθει για να μείνει και να κάνει την διαφορά στην φετινή διοργάνωση. Όποιος θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της θα πρέπει να δουλέψει σκληρά και να μην την υποτιμήσει.

ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ, ΠΑΝΓΚΟΣ &... ΣΑΡΑΣ Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ»

Μπορεί το ρόστερ της Ζάλγκιρις να μην προκαλεί... φόβο, αλλά όλα δείχνουν να έχουν μπει στον σωστό δρόμο. Το... τιμόνι βρίσκεται στα χέρια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η στήριξη που του παρέχεται είναι καθολική.

Έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων και αυτό τον κάνει πιο ήρεμο ώστε να δουλέψει απερίσπαστος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναγνωρίσει μέχρι που φτάνουν οι παίκτες του, αλλά από την άλλη έχει κάνει σαφές ότι η ομάδα του αποτελείται από... μαχητές που θα παλεύουν όλοι για τον ίδιο σκοπό.

Εκείνοι πάντως που στηρίζουν το φετινό οικοδόμημα της Ζάλγκιρις δεν είναι άλλοι από τον MVP για τον Δεκέμβριο στην Euroleague, Παούλιους Γιανκούνας, αλλά και τον Κέβιν Πάνγκος.

Ο έμπειρος Λιθουανός φόργουορντ είναι εκείνος που βγαίνει μπροστά για την ομάδα του και αποτελεί την σταθερή αξία των «πράσινων».

Συνολικά μετρά κατά μέσο όρο στην διοργάνωση 13.2 πόντους και 5.4 ριμπάουντ, αλλά ειδικά τον τελευταίο μήνα φαίνεται πως βρίσκεται σε... δαιμονιώδη κατάσταση.

Τα πάντα ξεκίνησαν από το ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν και σκόραρε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, συνεχίστηκε στην έδρα της Φενέρμπαχτσε όπου είχε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ απέναντι στην Μπάμπεργκ εντός έδρας μέτρησε άλλους 17 πόντους με 5/6 σουτ και 5 ριμπάουντ.

Στο ματς της Βαλένθια είχε double double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό μέτρησε άλλους 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Άξιος συνοδοιπόρος του και πολύτιμη βοήθεια είναι ο Κέβιν Πάνγκος, που και εκείνος με την σειρά του, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και βοηθάει την ομάδα του.

Ο Σλοβένος γκαρντ μετρά 12.1 πόντους και 5.6 ασίστ, ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το τρομερό στατιστικό που έχει στα τρίποντα. Ο άσος των Λιθουανών έχει 50% στα σουτ τριών πόντων έχοντας ευστοχήσει σε 36 από τις 72 προσπάθειες που έχει πάρει.

Οι τρεις αυτοί παράγοντες είναι εκείνοι που στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται με τους υπόλοιπους να αποδέχονται τους ρόλους του και όλοι να έχουν έναν κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από το πλεονέκτημα στα playoffs.

ΕΔΡΑ... ΚΟΣΜΗΜΑ!

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Ζάλγκιρις ίσως να έχει ένα από τα ομορφότερα γήπεδα της διοργάνωσης, αν όχι το ομορφότερο.

Η «Zalgirio Arena» είναι ένα πανέμορφο γήπεδο που όταν γεμίζει, όπως στην περίπτωση του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, δίνει την έξτρα ώθηση που χρειάζονται οι παίκτες της ομάδας.

Η σχέση κόσμου και παικτών είναι μοναδική και τα άπαντες είναι ενωμένοι, με μοναδικό στόχο να φτάσουν στην υπέρβαση.

Αυτή την στιγμή η Ζάλγκιρις κόβει κατά μέσο όρο 12.175 εισιτήρια κατά μέσο όρο και είναι πρώτη στην σχετική ευρωπαϊκή κατηγορία έχοντας και πολύ μεγάλη διαφορά από την περσινή σεζόν.

Άπαντες φαίνονται έτοιμοι για το... επόμενο βήμα, μένει να δούμε αν η Ζάλγκιρις θα έχει διάρκεια και θα καταφέρει να φτάσει σε πλεονεκτική θέση ως στο τέλος της διαδρομής.