Ντε Κολό: «Μπορεί οι απουσίες να μας… χάλασαν το κεφάλι»

Αντωνία Σπανού
Ντε Κολό: «Μπορεί οι απουσίες να μας… χάλασαν το κεφάλι»
Ο Νάντο Ντε Κολό πήγε να κάνει την... ζημιά στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός για να… πεθάνει. Ο Γάλλος γκαρντ παραδέχτηκε στην Euroleague Greece ότι μπορεί να… πειράχτηκε το μυαλό των Ρώσων, ενώ εξήρε και τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Σε 25’ και 22’’ που βρέθηκε στο παρκέ πρόλαβε να πετύχει 18 πόντους, συμπεριλαμβανομένου και του κρίσιμου τρίποντου στο τέλος, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Ο λόγος για τον Νάντο Ντε Κολό που παρά την ήττα με αρκετά… καθαρό μυαλό μίλησε στην Euroleague Greece για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Φάληρο για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης.

«Εκείνοι πάλεψαν, εκείνοι κέρδισαν»

Αρχικά σε ερώτηση για το πως χάθηκε ένα παιχνίδι που σε όλη την διάρκεια η ΤΣΣΚΑ έδειξε να ελέγχει ο Γάλλος γκαρντ τόνισε.

«Για να κερδίσεις πρέπει να παίζεις 40 λεπτά. Από το 1ο μέχρι το τελευταίο. Ελέγχαμε το παιχνίδι και περίπου δύο με τρεις φορές πήραμε διαφορές με πάνω από 5, με πάνω από 10 πόντους, αλλά τους δώσαμε εύκολα καλάθια. Πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και κάποια ανοιχτά ντράιβ, αυτά έκαναν την διαφορά. Δεν παλέψαμε, όπως οφείλουμε να κάνουμε, εκείνοι πάλεψαν παραπάνω από εμάς και γι’ αυτό τον λόγο κέρδισαν σήμερα».

«Μπορεί να ισχύει ότι οι απουσίες χάλασαν το… κεφάλι μας»

Οι απουσίες του Ολυμπιακού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον πριν το ματς και αυτό έφτασε και στα αυτιά των Ρώσων. Ο Ντε Κολό δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες και παραδέχθηκε ότι όλη αυτή η κουβέντα ίσως να μην έκανε καλό στο μυαλό του ίδιου ή και των συμπαικτών του.

«Μπορεί να ισχύει ότι οι απουσίες μας… χάλασαν το κεφάλι . Δεν ξέρω με σιγουριά. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, αλλά όπως είπε και ο κόουτς το πιο σημαντικό κομμάτι είναι οι παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ και σίγουρα όταν χάνεις κάποιον παίκτη οφείλεις να βγεις μπροστά και αυτό είναι που έκανε ο Ολυμπιακός σήμερα».

«Στα δύσκολα έχουν τους οπαδούς τους»

Τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ έχουν πάντα μια ιδιαίτερη αίσθηση. Σύμφωνα πάντως με τον Ντε Κολό οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» δίνουν το κάτι παραπάνω και στα δύσκολα βράδια της ομάδας τους.

«Πάντα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ έχουν μια… αίσθηση Final 4. Πάντα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για να παίρνεις μέρος. Ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν δεν είναι σε καλή βραδιά έχει πάντα στο πλευρό του τους οπαδούς τους και έτσι ήταν και σήμερα».

«Έχουμε πολλά να κάνουμε για να πάμε στο Final 4»

Κλείνοντας, ο Ντε Κολό απάντησε και στις… σκέψεις για Final 4, ενώ ακόμα και αν φαντάζουν φαβορί, υπάρχουν πολλά να γίνουν μέχρι οι Ρώσοι να βρεθούν τελικά στο Βελιγράδι σύμφωνα με τον ηγέτη τους.

«Είναι νομίζω νωρίς να μιλήσουμε για Final 4. Πάντα υπάρχει στο μυαλό σου, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα μισά, οπότε έχουμε πολλά να κάνουμε πριν βρεθούμε στο Final 4».