Τα καλύτερα γκολ Ρονάλντο και Μέσι στα clasico! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα καλύτερα γκολ Ρονάλντο και Μέσι στα clasico! (vids)

bet365

Με ολόκληρο τον πλανήτη να κινείται στον αστερισμό τους και να περιμένει τη νέα κόντρα τους, το gazzetta.gr ξεχώρισε πέντε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο κι άλλα τόσα του Λιονέλ Μέσι για ένα top-10 των δύο κορυφαίων παικτών στο άθλημα, λίγο πριν τη Σαββατιάτικη «μάχη» τους στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

To 2017, αναμφίβολα, ήταν η χρονιά του Πορτογάλου σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέντε τίτλοι σε συλλογικό επίπεδο, νικητής στη Χρυσή Μπάλα (την 5η, ισοφαρίζοντας την επίδοση του «εχθρού» του) και στα βραβεία της FIFA.

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να πανηγύρισε μονάχα το Κύπελλο Ισπανίας μέσα στο έτος που αποχωρεί, έκανε πρώτος τον πανηγυρισμό με τη φανέλα στους αντίπαλους οπαδούς και έστειλε με άγχος αλλά με θράσος και ηγετικό ρόλο, την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 2018.

Οι δυο τους, έχουν ιστορία που όσες φορές κι αν την αναφέρει κανείς, δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Αντί για το δίλημμα Κριστιάνο ή Μέσι, ίσως θα ήταν προτιμότερο να συνεχίσουν άπαντες να τους απολαμβάνουν μαζί στο ποδόσφαιρο, για όσα χρόνια θα συνεχίσουν και οι δύο να κινούν τα πάντα γύρο τους...

Το gazzetta.gr απόλαυσε κάθε λεπτό που πέρασε παρακολουθώντας τα γκολ τους στα clasico και ξεχώρισε πέντε από τον καθένα για να παρουσιάσει, λίγο πριν το νέο «καυτό» ραντεβού τους, το μεσημέρι του Σαββάτου!

Κριστιάνο Ρονάλντο

Το 2011, στον τελικό του Copa Del Rey, ο Κριστιάνο με ένα από τα γνωστά πολύ δυνατά άλματά του, παίρνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Άνχελ Ντι Μαρία και σκοράρει στο 103' για το 1-0 για να χαρίσει το τρόπαιο στη Ρεάλ.

Οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» δεν θα ξεχάσουν και το... calma που τους έκανε τον Απρίλη του 2012, όταν στο 73' του Clasico στο «Καμπ Νόου» από πλάγια θέση πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-1 και τη νίκη των Μαδριλένων στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, για το Super Cup Ισπανίας, σκόραρε με δύσκολο τρόπο, αλλά η τακουνιά με την οποία έφερε τη μπάλα μπροστά του αφήνοντας τον Πικέ να ψάχνεται – ίσως μέχρι σήμερα – ήταν όλα τα λεφτά.

Η συνεργασία του με τον Καρίμ Μπενζεμά στη Βαρκελώνη το 2015 ήταν για χειροκρότημα... Από τακουνάκι του Μπενζεμά ήξερε ακριβώς που να τρέξει για να πάρει τη μπάλα και να προλάβει με δεξιά προβολή να σκοράρει για να ισοφαρίσει

Δεν γινόταν από το top-5 να λείψει το αδιανόητο γκολ στο πρώτο παιχνίδι του Super Cup Ισπανίας τον φετινό Αύγουστο, με τον πανηγυρισμό να έρχεται σε απάντηση του Μέσι με τη φανέλα προς τον κόσμο...

​Λιονέλ Μέσι

Το 2007, ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε χατ-τρικ σε εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στη «βασίλισσα» και το εκπληκτικό αριστερό του σουτ στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ξεχώρισε... (Στο 01:14 του παρακάτω βίντεο το γκολ)

Στο 33ο λεπτό του ντέρμπι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για τη σεζόν 2009-2010, ο Μέσι παίρνει τρομερή πάσα με το... μυτάκι από τον Τσάβι, «χορεύει» τον αντίπαλό του κατεβάζοντας τη μπάλα με τέτοιο τρόπο ώστε να τη βρει στο δεξί και «εκτελεί» για το 1-0, δείχνοντας το σήμα της Μπαρτσελόνα στους οπαδούς της Ρεάλ... (το γκολ στο 2:00 του βίντεο).

Το... μαγικό σόλο που διέλυσε την άμυνα των «μερένγκες» στα ημιτελικά του Champions League για τη σεζόν 2009-2010 και μάλιστα μπροστά στο κοινό των Μαδριλένων, αξιοκρατικά συμπεριλαμβάνεται στο top-5 του Αργεντινού «μαέστρου» της Μπαρτσελόνα.

Περίτεχνη ενέργεια απέναντι σε 2-3 αντιπάλους μπορεί να μην ήταν, αλλά η εκτέλεση του φάουλ από απόσταση τον Οκτώβρη του 2012 στο «Καμπ Νόου» ήταν δείγμα... Messi-ah!

Αριστερό πλασέ πάνω στην κίνηση, σε χρονικό σημείο που η μπάλα «έκαιγε», ο Λιονέλ Μέσι δείχνει σε ολόκληρο το «Μπερναμπέου» τη φανέλα του έχοντας διαμορφώσει το τελικό 3-2 απέναντι στη Ρεάλ που έδωσε τρομερή μάχη ακόμα και με παίκτη λιγότερο από το 77' λόγω της αποβολής του Σέρχιο Ράμος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα