Γκέιμπριελ: «Μένουμε μετά την προπόνηση και σουτάρουμε τρίποντα...»

Γκέιμπριελ: «Μένουμε μετά την προπόνηση και σουτάρουμε τρίποντα...»

Γιώργος Κούβαρης
Γκέιμπριελ: «Μένουμε μετά την προπόνηση και σουτάρουμε τρίποντα...»
Ο Κένι Γκέιμπριελ μίλησε στην EuroLeague Greece για τα... τρίποντα του Παναθηναϊκού, το δέλεαρ του αήττητου στο ΟΑΚΑ ενόψει Μακάμπι, αλλά και τον Νικ Καλάθη.

Μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μπορεί να μπαίνει στο παρκέ για να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, αλλά ο Κένι Γκέιμπριελ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει με τον πλέον... αποτελεσματικό τρόπο την «βρώμικη» δουλειά και να συμβάλει και εκείνος από τη πλευρά του για τις νίκες του Παναθηναϊκού...

Την περασμένη Παρασκευή ήταν ο «αφανής ήρωας» των «πρασίνων» και αυτό χάρη στις καλές του άμυνες και την μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε στα ριμπάουντ. Μάλιστα όταν χρειάστηκε, φώναξε «παρών» και στην επίθεση, τόσο με τρίποντο, όσο και με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα: «Α, δεν έχω πρόβλημα. Ανάλογα την διάθεσή μου θα σουτάρω ή θα καρφώσω. Το σίγουρο είναι ότι η άμυνα είναι εκείνη που σου δίνει την ώθηση για να είσαι καλός και στην επίθεση. Εγώ απλά θέλω να βγάζω όλη μου την ενέργεια στο παρκέ...» δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ στην EuroLeague Greece λίγο πριν από το ματς με την Μακάμπι, όπου ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το 7/7 στο ΟΑΚΑ φέτος και ταυτόχρονα να σημειώσει την 18η σερί νίκη του σε ματς για την regular season στην EuroLeague.

«Γι' αυτό είμαι εδώ. Σε κάποια ματς θα πάρω πολλά λεπτά συμμετοχής, σε κάποια άλλα απλά και μόνο θα ξεκουράσω τον Τζέιμς (σ.σ. Γκιστ) και τον Κρις (σ.σ. Σίνγκλετον). Όπως είπα θέλω να φέρνω ενέργεια και είμαι πολύ χαρούμενος όταν τα καταφέρνω και βοηθάω και εγώ την ομάδα μου...»

Για το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ είπε ότι «πραγματικά είναι εκπληκτικό, αλλά πίστεψέ με, δουλεύουμε πολύ. Μπορεί να μην φαίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι θα έρθουν και εκεί οι νίκες...»

Για τον Νικ Καλάθη είπε ότι «ελπίζω να μην λείψει πολύ για να συνεχίσει το τραίνο πάνω στις ράγες του», ενώ για την αναμέτρηση με την Μακάμπι, ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ σκληρή ομάδα, αλλά όσο παίζουμε καλή άμυνα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχουν πολλούς σκόρερ, μπορούν να «σπάσουν» τα plays του αντιπάλου τους. Το ίδιο και η Αρμάνι, όπου στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε και τόσο καλά στην άμυνα. Στο δεύτερο ο Κρις (σ.σ. Σίνγκλετον) μας έβαλε όλους στο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και άλλαξε ο αγώνας».

Όσον αφορά τα τρίποντα του Παναθηναϊκού, ο Γκέιμπριελ επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που είχε πει και ο Ματ Λοτζέσκι στην EuroLeague Greece μετά την αναμέτρηση με την Αρμάνι: «Τα τρίποντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης και δουλειάς. Μάλιστα πολλοί μένουν μετά την προπόνηση και σουτάρουν. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στο σουτ μας. Άλλωστε είναι μέρος του παιχνιδιού μας. Όλοι νομίζουμε πως όταν φεύγει η μπάλα από τα χέρια μας θα μπει στο καλάθι!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.