Η γλυκιά ζωή του Μιραλάς στην Έβερτον που έγινε πικρή! (pics & vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Η γλυκιά ζωή του Μιραλάς στην Έβερτον που έγινε πικρή! (pics & vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός φέρεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρει τον Κέβιν Μιραλάς πίσω. Το gazzetta.gr κάνει αναδρομή στην πορεία του στην Αγγλία και συμφωνεί πώς ο ήλιος που έχει ανάγκη η καριέρα του βρίσκεται στον Πειραιά.

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι έτοιμος το Γενάρη να βάλει την υπογραφή της επιστροφής του στο Λιμάνι και να δώσει στον Ολυμπιακό τη σπίθα που στην επίθεσή του. Να φέρει και πάλι όσα δεν μπόρεσε κανείς από τη μέρα που έφυγε από τον Πειραιά για το Μέρσεϊσαϊντ. Για ακόμη μια φορά η περίπτωση να τον δούμε να τον δούμε με την φανέλα της ομάδας που εκτόξευσε την καριέρα του είναι κάτι παραπάνω από... ζωηρή.

Το gazzetta.gr κάνει αναδρομή στην πορεία του στην Αγγλία και συμφωνεί πώς ο ήλιος που έχει ανάγκη η καριέρα του βρίσκεται στον Πειραιά.

Κέρδισε από την αρχή το στοίχημα!

Σεζόν 2011-2012. Ο Κέβιν Μιραλάς ολοκληρώνει την τελευταία του σεζόν στο Λιμάνι με 38 εμφανίσεις (σε όλες τις διοργανώσεις), 20 γκολ και 8 ασίστ. Παίρνει το νταμπλ και παίζει με την ερυθρόλευκη φανέλα στους «16» του Europa League, εκεί όπου η Μέταλιστ έκοψε την πορεία των Πειραιωτών στο Europa League, μετά την τρίτη θέση στο Champions Leagtue σε όμιλο με Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ.

Στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας φτάνει πρόταση από την Έβερτον. Το «όχι» δεν είναι δυνατόν να ακουστεί από τους «ερυθρόλευκους» κι ο Κέβιν Μιραλάς, παίρνει την οικογένειά του και τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας του (τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή) για να ταξιδέψει στο Νησί και συγκεκριμένα στο Μέρσισαϊντ.

Σχεδόν 5,5 χρόνια μακριά από τον Ολυμπιακό τί έχει καταφέρει όμως; Ας πάρουμε την πορεία του στην Premier League από την αρχή.

Με τον Μόγιες στο τιμόνι της Έβερτον κάνει το ντεμπούτο το στο 3-1 επί της Άστον Βίλα στο «Villa park», μπαίνοντας στο 70' αντί του Ντάρον Γκίμπσον. Το πρώτο του γκολ με τα «ζαχαρωτά» το πανηγυρίζει στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Σουόνσι και μέχρι να τραυματιστεί στις 17/11/201 στο ματς με την Ρέντινγκ έχει προλάβει να μοιράσει 4 ασίστ.

Επιστρέφει στις 9/12 και παίζει 45' με την Τότεναμ. Ενα ίδιο πρόβλημα τον κρατά εκτός δράσης για άλλα έξι ματς.

Με την επιστροφή του κλείνει τη σεζόν με 33 εμφανίσεις, 9 γκολ και 9 ασίστ, παίζοντας κυρίως ως δεξί εξτρέμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Και με Μαρτίνεθ βασικός

Την επόμενη σεζόν, ο άνθρωπος που τον έφερε στο Μέρσισαϊντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες φεύγει και έρχεται ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Κέβιν παραμείνει βασική μονάδα της ομάδας του, διατηρώντας τη θέση του στο δεξί άκρο του στο 4-2-3-1 και τελειώνει τη σεζόν με 8 γκολ και 11 ασίστ σε 2.589' σε 37 εμφανίσεις.

Έχοντας δώσει τα διαπιστυτήριά του δύο σεζόν στο «Goodison Park», ο Μιραλάς, παραμένει μία άκρως βασική μονάδα της ομάδας.

Παίζει σε 36 ματς σε Premier League, Europa, FA Cup και EFL Cup. Σκοράρει 11 γκολ έχει την πιο παραγωγική του σεζόν στο Νησί και δίνει 3 ασίστ, βλέποντάς τον περισσότερο από ποτέ και στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τους Νέισμιθ και Λουκακού να συμπληρώνουν την τριάδα στη γραμμή κρούσης. Από τα αριστερά μάλιστα ήρθαν τα 6 γκολ στην Premier League.

Η πρώτη προσπάθεια να ντυθεί και πάλι στα ερυθρόλευκα

To καλοκαίρι του 2015, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει προσπάθεια να τον φέρει πίσω. Οι συζητήσεις βρήκαν δοκάρι, με τον Μιραλάς τελικά να υπογράφει νέο τριετές συμβόλαιο με την Έβερτον, συμφωνία που ανακοινώθηκε την 7η Αυγούστου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα. Έκλεισα στην Έβερτον το νέο μου συμβόλαιο για να κερδίσω τρόπαια», δηλώνει ο ίδιος λίγο μετά την υπογραφή του. Τα τρόπαια αυτά δεν ήρθαν ποτέ. Όσα κατέκτησε ήταν με τον Ολυμπιακό.

Η σεζόν 2015-2016 τον βρίσκει να έχει ναι μεν 30 συμμετοχές, αλλά ο χρονος του έχει μειωθεί αισθητά (1.342'). Βρίσκει όμως τον τρόπο να σκοράρει 6 γκολ και να δώσει τρεις ασίστ. Σημειώνουμε πως η χρονιά τελείωσε με τον Άνγουορθ προπονητή μιας και απομακρύνθηκε ο Μαρτίνεθ.

Η επόμενη σεζόν βρίσκει τον πάγκο της Έβερτον με τον Κούμαν στο τιμόνι του.

Ως αριστερό εξτρέμ, επιθετικός μέσος και ως επιθετικός έρχονται τα 4 γκολ (2 γκολ από τα αριστερά, 1 πίσω από τον επιθετικό και ένα ως στράικερ) που σημειώνει, ενώ... γράφει και 6 ασίστ σε 37 ματς και 2.130.

Η ανάγκη να βρει τον... ήλιο στην καριέρα του

Η φετινή σεζόν είναι η χειρότερή του όπως εξελίσσεται, μιας και το καλοκαίρι ήταν πολύ κοντά στο να επιστρέψει. Τελικά και τόσο μακριά. Τον είδαμε και πάλι στο «Καραϊσκάκης», με την εθνική Βελγίου. Ακόμη παιζόταν το να γυρίσει και ήταν με το κινητό στο χέρι. Και τις ερυθρόλευκες καλαμίδες του. Αυτές ήταν οι τελευταίες εικόνες που έχουμε από την παρουσία του στο Φάληρο.

Οι σχέσεις του με τον Κούμαν μάλλον δεν ήταν κι οι καλύτερες δυνατές. Το όνομά του σπάνια ήταν σε αποστολή και μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα τον είδαμε 13' με την Στόουκ, 8' με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 6' με την Μπράιτον, 45' με την Λέστερ και 64 με τη Σαουθάμπτον στις 26/11. That's all, που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Από εκεί και πέρα έπαιξε όλο το ματς για το EFL με την Τσέλσι. Ο Κούμαν έχε φύγει κι ο Ντέιβιντ Άνσγουορθ τον εμπιστεύτηκε.

Πάντως, η παρουσία του στο Europa League (μαζί με τα προκριματικά) είναι πιο αισθητή, όπου μετρά παραπάνω από το μισό του συνολικού χρόνου (637') όπου έχει παίξει φέτος. Με Αταλάντα και Απόλλωνα Λεμεσού μάλιστα ήταν κι οι δύο του ασίστ.

Ο Γενάρης θα είναι ο μήνας που θα τον ντύσει και πάλι στα ερυθρόλευκα, βγάζοντάς τον από τη... μουντίλα. Όχι αυτή της Αγγλίας, αλλά της καριέρας του. Ο Κέβιν έχει ανάγκη έναν... ήλιο για να λάμψει ξανά και στο Λιμάνι ξέρει πολύ καλά ότι θα τον βρει. Μένει να δούμε αν τελικά θα... καεί για ακόμα μια φορά η περίπτωσή να επιστρέψει.

Τα 5.000.000 ευρώ στην Έβερτον και τα 2.000.000 ευρώ στον ίδιο από τους Πειραιώτες είναι αρκετά για να βάλουν τις βάσεις στο να ολοκληρωθεί το deal. Ίδωμεν, λοιπόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα