Φακούντο Καμπάτσο: Ο «μάγος» που έγινε γνωστός για τον λάθος λόγο (pics & vids)

Φακούντο Καμπάτσο: Ο «μάγος» που έγινε γνωστός για τον λάθος λόγο (pics & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Φακούντο Καμπάτσο: Ο «μάγος» που έγινε γνωστός για τον λάθος λόγο (pics & vids)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης (8/12, 21:00) και η Euroleague Greece γράφει για τον Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με μια… λαβή στον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Όλα κυλούσαν ήρεμα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε «κλειδώσει» μια εύκολη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» είχαν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους και τότε ο Πάμπλο Λάσο έριξε στο παρκέ τον Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντινός πλέι μέικερ που δεν έπαιζε πολύ, είχε υπερβολικά πολλή ενέργεια. Τόση, που τον οδήγησε σε μια άνευ λόγου και αιτίας έντονη αψιμαχία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Η διαφορά των 18 πόντων (81-63 στο 40') δεν έφτανε στον Αργεντινό γκαρντ, ο οποίος, αφού πρώτα «κλείδωσε» τον 35χρονο αρχηγό του Παναθηναϊκού, τον σήκωσε και τον πέταξε στο παρκέ! Ευτυχώς για όλους, οι ψυχραιμότεροι μπήκαν στη μέση και η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο. Εν συνεχεία ρώτησαν τον Φελίπε Ρέγιες, για τις γνώσεις του Καμπάτσο... επί των πολεμικών τεχνών. «Ο Καμπάτσο είναι τέρας, από άποψη δύναμης! Ξέραμε πόσο δυνατός είναι ο Φακούντο αφού έχει δυνατά πατήματα, όμως το να σηκώσει τον Διαμαντίδη με αυτόν τον τρόπο ήταν κάτι που μας άφησε όλους άφωνους!». Από την πλευρά του, ο Αργεντινός δεν θέλησε να μιλήσει για το συμβάν αλλά αρκέστηκε να σχολιάσει πως «είναι μια φάση από αυτές που συμβαίνουν στο παρκέ».

«Ο Καμπάτσο είναι παίκτης για το ΝΒΑ»

Ο Λουίς Σκόλα ήταν εκείνος που έκανε την αρχή, όταν αναφέρθηκε στον Φακούντο Καμπάτσο και το αν μπορεί να σταθεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Τι είχε δηλώσει επί του θέματος ο άλλοτε ΝΒΑer; «Θεωρώ ότι ο Φακούντο είναι παίκτης επιπέδου NBA. Είναι ό,τι πρέπει για το σημερινό τρόπο παιχνιδιού όπου οι ομάδες τρέχουν πολύ. Πρέπει να δουλέψει σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού αλλά βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και σύντομα θα του παρουσιαστεί η ευκαιρία να μετρήσεις τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ».

Όταν τα έβαλε με τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν

Ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την «αλμπισελέστε» το καλοκαίρι του 2016, έχοντας 15.8 πόντους και 5.8 ασίστ μ.ό. ενώ δεν δίστασε να τα... βάλει με τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν, στον αγώνα με την Team USA. Τον περασμένο Ιανουάριο, λοιπόν, ο Adrian Wojnarowski αποκάλυψε τις προθέσεις του Καμπάτσο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο. «Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ακόμη αγωνιζόταν στη Μούρθια υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη ως δανεικός από τη «Βασίλισσα».

«Το στιλ του θυμίζει τον J.J. Μπαρέα»

Παρεμπιπτόντως, ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στον wannabe NBAer Φακούντο Καμπάτσo κι εξήγησε ότι ο Αργεντινός γκαρντ μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο ΝΒΑ. «Το είπα για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια. Το στιλ του Καμπάτσο θυμίζει αυτό του J.J. Μπαρέα, ο οποίος έπαιξε για πολλά χρόνια κι έκανε καριέρα στο ΝΒΑ. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού και τη φυσική κατάστασή του, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα αν πάει σε μια καλή ομάδα» είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο Radio Marca.

To φιλί και η συναυλία των AC/DC

Ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα μετά από 20 χρόνια κι έπειτα από δύο σερί χαμένους τελικούς. Λογικό ήταν να χαρούν με την ψυχή τους οι Μαδριλένοι τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 το 2015. Νοτσιόνι και Καμπάτσο πιθανώς το χάρηκαν λίγο παραπάνω και δεν είχαν πρόβλημα να το δείξουν. Πώς; Με ένα «καυτό» φιλί που έγινε το απόλυτο viral στα social media τις επόμενες ώρες! Λίγες μέρες αργότερα και πριν από Game 1 της ημιτελικής σειράς των playoffs στη Liga Endesa με τη Βαλένθια, ο Αντρές Νοτσιόνι και ο Φακούντο Καμπάτσο βρέθηκαν στο Vicente Calderón για τους AC/DC! Το θρυλικό συγκρότημα είχε ταξιδέψει στην Ισπανία για live εμφανίσεις στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη ενώ οι Αργεντινοί δεν έχασαν την ευκαιρία και βρέθηκαν στο γήπεδο της Ατλέτικο για το σπουδαίο event μαζί με τον ποδοσφαιριστή της Φουενλαμπράδα, Σέρχιο Πατσόν.

Το τρολάρισμα στο Μαρακανά

Η πτώση του Φακούντο Καμπάτσο για να προλάβει τη μπάλα στο φιλικό της Αργεντινής κόντρα στη Σερβία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε το γύρο του κόσμου! Ο Αργεντινός γκαρντ σωριάστηκε με τα μούτρα στο παρκέ ενώ ο Αντρές Νοτσιόνι και Μανού Τζινόμπιλι τρόλαραν τον συμπαίκτη τους στα social media, με αποτέλεσμα το πέσιμό του να γίνει viral. Η πλάκα μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στο Μαρακανά, αφού οι Νοτσιόνι και Καμπάτσο ξάπλωσαν στο έδαφος, μιμούμενοι την πτώση του δεύτερου!

Οι ιστορικές επιδόσεις του

Στις 16 Οκτωβρίου 2016 ο Φακούντο Καμπάτσο είχε 19 πόντους, 14 ασίστ κι 6 ριμπάουντ στον αγώνα της Μούρθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέτυχε κάτι που ελάχιστοι παίκτες έχουν καταφέρει στην ιστορία της Liga Endesa. Για την ακρίβεια, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν ολοκληρώσει παιχνίδι με τουλάχιστον 15 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ, κάτι που έχει συμβεί μόλις τρεις φορές στο παρελθόν.

Ημερομηνία / Παίκτης / Πόντοι / Ριμπάουντ / Ασίστ
14-12-1991 / Χοσέ Άνγκελ Αρθέγκα / 20 / 5 / 12
27-12-1992 / Χοσέ Λουίς Γιορέντε / 16 / 5 / 13
3-11-2001 / Έλμερ Μπένετ / 17 / 6 / 12
16-10-2016 / Φακούντο Καμπάτσο / 19 / 6 / 14

Επίσης, μόλις δυο παίκτες στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος είχαν μίνιμουμ 19 πόντους και 14 ασίστ σε ένα ματς. Τον τελευταίο χρόνο τους κάνει… παρέα ο Φακούντο Καμπάτσο!

Ημεομηνία / Παίκτης / Πόντοι / Ασίστ
20-12-1988 / Λίον Γουντ / 23 / 14
31-10-1992 / Νάτσο Σουάρεθ / 20 / 15
16-10-2016 / Φακούντο Καμπάτσο / 19 / 14