Οι λόγοι που δίνουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο τη Χρυσή Μπάλα (vids)

Οι λόγοι που δίνουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο τη Χρυσή Μπάλα (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι λόγοι που δίνουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο τη Χρυσή Μπάλα (vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναγνωρίζει την ανωτερότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο 2017 και αναφέρει 10 από τους λόγους που αναμένεται να του δώσουν την 5η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Ερυθρός Αστέρας-Κολωνία με ειδική προσφορά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ακόμα και μια μέρα πριν από την εκδήλωση για την απονομή του βραβείου σε φαντασμαγορική γιορτή του France Football στον Πύργο του Άιφελ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φρόντισε να κάνει ρεκόρ.

Ποιο ήταν αυτό; Να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει σκοράρει και στα έξι ματς της φάσης των ομίλων του Champions League. Αφού δεν το κατάφερε την Τετάρτη το βράδυ ο Νεϊμάρ στην εξόρμηση της Παρί στο Μόναχο, ο Κριστιάνο σκόραρε στο 12ο λεπτό του αγώνα με τη Ντόρτμουντ, φτάνοντας στα 10 γκολ σε αυτή την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Φέτος, έχει ήδη σκοράρει 9 φορές στα γκρουπ του Champions League, προετοιμάζοντας το έδαφος για ό,τι θ' ακολουθήσει στα νοκ-άουτ παιχνίδια του θεσμού, ωστόσο, με τα 12 τέρματα που είχε σημειώσει πέρυσι, αναδείχθηκε κορυφαίος από την UEFA, από τη στιγμή, φυσικά, που οδήγησε τη «βασίλισσα» σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό τίτλο, στο Κάρντιφ. Μέσα στο τρέχον ημερολογιακό έτος έχει μετρήσει 19 τέρματα σε 13 αναμετρήσεις, ενώ ισοφάρισε και τον Λιονέλ Μέσι στην κορυφαία επίδοση των 60 γκολ στη φάση των ομίλων στην σύγχρονη ιστορία του τουρνουά. Επιπροσθέτως, με τα 9 φετινά του γκολ έχει σκοράρει όσο... ολόκληρη η Μπαρτσελόνα, την οποία ξεπερνά με 19 τέρματα έναντι 15 σε ολόκληρο το 2017 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορεί το πρώτο μισό της φετινής σεζόν να μην του έχει πάει όπως θα το ήθελε στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αφού δεν βρίσκει δίχτυα και επιπλέον έχει απουσιάσει από τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί, όμως, τον περασμένο Οκτώβρη κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου για το 2017 και από τη βράβευση της FIFA.

Λίγους μήνες μετά την «πρόκληση» από τον Μέσι με τη φανέλα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Πορτογάλος ηγέτης της Ρεάλ έκανε το ίδιο στο «Καμπ Νόου» μπροστά στο κοινό της Μπαρτσελόνα. Σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι του ισπανικού Super Cup στη Βαρκελώνη, έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου και έδειξε στους Καταλανούς με ποιον έχουν να κάνουν... Βέβαια στο ίδιο ματς αποβλήθηκε για απώθηση του διαιτητή και κάπως έτσι ξεκίνησε το προβληματικό πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στη La Liga.

Το 4o προσωπικό του Champions League, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, ήρθε με δύο γκολ από εκείνον και ολοκληρωτική επιβολή της Ρεάλ επί της «Γηραιάς Κυρίας» που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μονάχα για ένα ημίχρονο και υποτάχθηκε με το τελικό 4-1.

Φτάνοντας στα 67 γκολ μόλις στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές περιόδους στο Champions League και κατακτώντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ όλες αυτές τις χρονιές, φρόντισε να αφήσει τους υπόλοιπους να κάνουν τη δουλειά στη φάση των ομίλων και να «μιλήσει» εκείνος στα νοκ-άουτ για το 12ο ευρωπαϊκό των «μερένγκες».

Πέντε γκολ στα παιχνίδια με τη Μπάγερν Μονάχου, τρία στις αναμετρήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης και δύο στον μεγάλο τελικό με τη Γιουβέντους. Και ποιος να του πει τώρα ότι δεν είναι για τα μεγάλα ματς;

Και όσον αφορά στους τελικούς, είναι ξανά ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει βρει δίχτυα σε τρία διαφορετικά παιχνίδια από τα οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης!

Λίγο πριν αποχαιρετήσει το τρέχον έτος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα θυμηθεί πως έγινε ο πρώτος που έφτασε και ξεπέρασε τα 100 γκολ στο Champions League, όταν στις 18 Απριλίου στον επαναληπτικό με τη Μπάγερν Μονάχου για τα προημιτελικά, σκοράροντας τρεις φορές (αν και τις δύο από αυτές έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ).

Επιπλέον, στις 17 Μαΐου, έγραψε απόλυτη ιστορία., αφού σε εκτός έδρας ματς της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπαλαΐδος», απέναντι στη Θέλτα, η αρμάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έφτασε στο 4-1 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στα μεγάλα πρωταθλήματα της Γηραιάς ηπείρου!

Με δύο γκολ, κατέγραψε συνολικά 368 τέρματα για να πιάσει κορυφή! Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πρωτοπόρος με την επίδοση που ουδείς είχε καταφέρει να φτάσει τα τελευταία 46 χρόνια, ήταν ο Τζίμι Γκριβς, που είχε καταλάβει την πρώτη θέση (366) έπειτα από 220 γκολ με την Τότεναμ, 124 με την Τσέλσι, 13 με τη Γουέστ Χαμ και 9 με τη φανέλα της Μίλαν.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα