Οι 23 φορές που ο Γιάννης έγινε παγκόσμιο... viral! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Οι 23 φορές που ο Γιάννης έγινε παγκόσμιο... viral! (pics & vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται 23 ετών και το gazzetta.gr θυμάται 23 στιγμιότυπα - οκ, ίσως και λίγα περισσότερα - με τα οποία ο «Greek Freak» μας έκανε να αναφωνήσουμε «Θεέ μου, τι γίνεται;»!

Μας έχει εκπλήξει, ενθουσιάσει, αποστομώσει, στεναχωρήσει, μας έχει κάνει να συμπάσχουμε μαζί του, να ταυτιστούμε, αλλά και να πιστέψουμε στα όνειρά μας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο ορισμός του κλισέ «ο καλός δεν πάει χαμένος» και απέδειξε πως με πίστη και πολλή δουλειά, τα πάντα είναι δυνατά.

Ο «Greek Freak» ξεκίνησε από το μηδέν και έχει φτάσει να κατακτήσει τον κόσμο. Ακόμα και να τον έχει στα πόδια του! Κι όμως, παραμένει ένα παιδί της διπλανής πόρτας, που όταν σβήνουν τα φώτα, αποσύρεται και ζει ήρεμα.

Κι είναι ακόμα 23...

Για την ακρίβεια, ο ηγέτης των Μπακς γίνεται σήμερα (06/12) μεγαλύτερος κατά έναν χρόνο. Μεγαλύτερος και καλύτερος. Μεγαλύτερος και σοφότερος. Μεγαλύτερος και πιο υπεύθυνος.

Έτσι, το gazzetta.gr θυμάται 23 στιγμές που είτε ο Giannis είτε το... περιβάλλον του μας έκανε να αναφωνήσουμε «τι γίνεται;»!

1. «Giannis Antetokounmpo... from Athens, Greece»

Η χαρακτηριστική φωνή του Ντέιβιντ Στερν από την βραδιά του draft του 2013 είναι χαραγμένη στα αυτιά πολλών. Ο καλός κυριούλης με τα γυαλιά μας τα είπε λίγο... αργά - λίγο ακόμα και θα σκάγαμε - αλλά ήταν πια γεγονός: ο Γιάννης άρχιζε το ταξίδι του στο ΝΒΑ!

2. Χωρίς δολάριο και... τρέχοντας στο γήπεδο!

Τι θα έκανε κάποιος τα πρώτα του λεφτά από το ΝΒΑ; Ρούχα, αμάξια, λούσα, γούστα και ποιος ξέρει τι άλλο. Ο Γιάννης, όμως, έστειλε όλα τα λεφτά του στους γονείς του, που ήταν ακόμα στην Ελλάδα. Κι όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ. Με αποτέλεσμα να μην έχει... μία και να τρέχει στους δρόμους του Μιλγουόκι για να πάει στην προπόνηση των Μπακς. Ένα ζευγάρι τον πρόσεξε να τρέχει σαν.. γαζέλα, τον αναγνώρισε, τον σταμάτησε και τον πήγε στο προπονητικό κέντρο!

3. O Mr. Mean Face έκανε την εμφάνισή του!

Τάπα, κλέψιμο, ντρίμπλες, «πτήση» και κάρφωμα! Δεν περιγράφω άλλο! Α, και το γνωστό βλέμμα «I'm the boss» (Yes, you are!). Ήταν η «γέννηση» του Greek Freak!

4. Τι Euro Step... Τι Gyro Step!

Πάμε με το ένα πόδι! Αλλαγή γρήγορα στο άλλο! Θα πουν το «Eurostep», «Gyrostep» εκεί στις Αμερικές! Αφήνουμε τα βίντεο να μιλήσουν μόνα τους.

Ναι, το έχει κάνει ΚΑΙ από την γραμμή του τριπόντου!

5. Mamba Approves!

Πόσοι φίλοι του μπάσκετ ανατρίχιασαν στην εικόνα της αγκαλιάς του Γιάννη με τον Κόμπι Μπράιαντ; Ο Έλληνας διεθνής έκανε ένα όνειρο πολλών πραγματικότητα: άγγιξε τον «Black Mamba»! Ο πρώην ΝΒΑερ έχει τονίσει πως ο Giannis έχει το «Mamba Mentality», το οποίο μπορεί να τον κάνει MVP. Κάτι για τον οποίο τον έχει προκαλέσει κιόλας!

6. «Obamaaa-self»!

Κι έρχεται η στιγμή που συναντάς και τον (πρώην) πρόεδρο των ΗΠΑ. Τι κάνεις; Τον πας μια... κόντρα με το χέρι σου! Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει δείξει την αδυναμία του στον Giannis, ενώ τον αποθέωσε και κατά την επίσκεψή του πέρυσι στην Αθήνα, όταν έβγαλε ομιλία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». «Ζητωκραυγάζουμε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Βελτιώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της αποφασιστικότητας. Φέτος, έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο», είχε αναφέρει. Βέβαια, κι ο «Greek Freak» το έχει πει το... αστειάκι του!

Δεν δίστασε να τα βάλει και με τη δημοσιογράφο Ρέιτσελ Νίκολς!

7. «We are all Bros»

Καλοκαίρι 2016 και το πρώτο - επίσημο - Antetokounbros Event αρχίζει το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη! Μια διοργάνωση - ωδή στην ισότητα, την διαφορετικότητα και την χαρά του αθλήματος!

8. Μαμά πατρίδα καλεί!

Είναι στιγμές που δεν καλεί μόνο η ομάδα και η Εθνική, αλλά και η μαμά πατρίδα. Και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα τον Αύγουστο του 2016.

9. Oι «πτήσεις» που έκαναν το ΝΒΑ να παραμιλάει...

Πέρα από την φωτογραφία άνωθεν, που ένα «ουάου» βγαίνει αβίαστα, το ίδιο συναίσθημα επικρατεί και στα παρακάτω καρφώματα! Μπορεί να άρχισε με τρία καρφώματα στο Rising Star Challenge που βρήκαν ισάριθμες φορές σίδερο, αλλά πλέον βρίσκει στόχο και αποστομώνει!

Πάρε και σπάσιμο μέσης, πάρε κι ένα χέρι!
Από τα κορυφαία!

10. Giannis at the buzzer!

Δεν γίνεται να μην δώσουμε μία θέση μόνο στο φοβερό, ασύλληπτο, καταπληκτικό, τρελό buzzer beater του μέσα στη Νέα Υόρκη, που έδωσε τη νίκη στους Μπακς!

Οκ, σύμφωνοι. Αξίζει και το κλέψιμο, το κάρφωμα και η τάπα στον Νούρκιτς από το φετινό ματς με τους Μπλέιζερς!

11. «ΝΒΑVote» κι Άγιος ο Θεός!

Από όταν άρχισε η ψηφοφορία για το All-Star Game, ο απόλυτος παροξυσμός επικράτησε στα social media! Ο Giannis πήρε 1.604.463 ψήφους - όχι, το επώνυμό του δεν προκάλεσε πρόβλημα όπως φοβόταν - μια θέση στην πεντάδα της Ανατολής κι εμείς φουσκώσαμε ξανά από περηφάνια!

12. Shine bright like a diamond!

Η ιστορία γράφτηκε! 20 Φεβρουαρίου 2017, ο Γιάννης στην πρώτη του συμμετοχή στο All-Star Game να λάμπει από ευτυχία. Έπαιξε (30π.), το ευχαριστήθηκε, αλλά έχασε το βραβείο του MVP, αφού η Ανατολή ηττήθηκε (182-192) και ο τίτλος πήγε στον... μονόφρυδο.

Καλύτερη στιγμή όταν κάρφωσε πάνω από τον ξαπλωμένο Κάρι, με τους συμπαίκτες του Στεφ να του φωνάζουν να πέσει κάτω γιατί ο Γιάννης έρχεται!

13. Το καλύτερο κόσμημα στην μουντίλα της πόλης!

Και κάπου εκεί, ένα αριστούργημα ξεπρόβαλε μέσα στο γκρίζο της καθημερινότητας. Ένα επιβλητικό γκράφιτι με τη μορφή του Αντετοκούνμπο, στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια, για να θυμίσει πως ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο.

14. H θεαματική μεταμόρφωση!

Το «Beast Mode» του Giannis δεν το βλέπουμε μόνο στο παρκέ, αλλά κι εκτός. Και δη, στο κορμί του! Η... μεταμόρφωσή του από το αδύνατο παιδάκι του Φιλαθλητικού ως τώρα είναι παραπάνω από εμφανής!

15. And the winner is...

Τα σενάρια για το αν ο Γιάννης θα βγει «Most Improved Player» (Πιο Βελτιωμένος Παίκτης) έδιναν κι έπαιρναν και τελικά επιβεβαιώθηκαν! Κι είναι μόνο η αρχή...

16. Μια διαφήμιση όλο... Ελλάδα!

Το φετινό καλοκαίρι ο Αντετοκούνμπο άρχισε την συνεργασία του με την Aegean, ώστε να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα απλά εκπληκτικό!

Ήρθε και νέο σποτ!

17. Family comes first!

Το πόσο δεμένη είναι η οικογένεια Αντετοκούνμπο είναι γνωστό, Το πόσο πολύ νοιάζονται για τα αγαπημένα τους πρόσωπα οι Γιάννης και Θανάσης, επίσης. Και συγκινηθήκαμε πολύ με τα δάκρυά τους, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, όταν άκουσαν το νανούρισμα που τούς έλεγε η μητέρα τους μικρά.

18. Σχέση λατρείας με την Εθνική, αλλά...

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του Γιάννη και του Θανάση για την Εθνική Ομάδα και την επιθυμία τους να παίζουν σε αυτήν. Ωστόσο, η είδηση πως ο «Greek Freak» δεν θα συμμετάσχει στο Eurobasket που πέρασε, ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, είναι ότι το το 2016, είχε από μόνος του πιέσει τα «ελάφια» να στελεχώσει την «επίσημη αγαπημένη» στο Προολυμπιακό Τουρνουά... Και τότε ακόμη, δεν είχε υπογράψει το 4ετές συμβόλαιο των $100 εκατομμυρίων!

19. Rest in peace, Charles

Το αίσθημα της απώλειας είναι αβάσταχτο, αν και λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Η είδηση πως ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο δεν είναι πια στη ζωή συγκλόνισε τον κόσμο του μπάσκετ, και όχι μόνο. Άφησε πίσω του, όμως, πέντε υπέροχα διαμάντια.

20. When a man loves a woman

Ο Γιάννης έχει βρει το στήριγμά του στη ζωή και δεν πρόκειται για άλλη, από την γλυκιά Μαράια. Οι δυο τους λάμπουν όποτε είναι μαζί και εμείς χαιρόμαστε να τους βλέπουμε έτσι! Φτου φτου!

The reason I keep fighting night in and night out! #AlwaysThereSupporting

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις

It's Valentine's Day! #ButThatsNoneOfOurBusiness I love you mwro mou!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις

21. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Αυτό ακριβώς...

22. «Θέλουμε ΚΑΕ Μιλγουόκι»

Όχι μόνο έχει κάνει τους Μπακς να μιλούν ελληνικά, «ανεβάζοντας» σχόλια στη μητρική μας γλώσσα - με τους Έλληνες φιλάθλους να αποκαλούν τα «ελάφια» ως... ΚΑΕ Μιλγουόκι - αλλά ο Giannis «ανάγκασε» τους Σέλτικς να οργανώσουν «Greek Νight» και να φέρουν μέχρι και τσολιάδες στο παρκέ, για χάρη του!

Και φυσικά δεν ξεχνάμε το πόσο μας είχε συγκλονίσει το γεγονός, ότι μετά το... χαμό που προκάλεσε στη Νέα Υόρκη, ο «Greek Freak» αρνήθηκε να υπογράψει πάνω στην ελληνική σημαία! Ή που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο φέτος μαζί με Έλληνες της ομογένειας στο Κλίβελαντ!

23. «Γιατί όχι MVP»;

«Πού ξέρεις; Μπορεί να βγω MVP τη νέα σεζόν», είπε ο Γιάννης στο κανάλι των Μπακς, όχι με αφέλεια, αλλά με αυτοπεποίθηση. Ήδη μπήκε δυναμικά στο εφετινό πρωτάθλημα κι είναι δεύτερος σκόρερ στη λίγκα μέχρι στιγμής (29.9π.), πίσω μόνο από τον Χάρντεν. Αρκετές εκπομπές και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορεί να τα καταφέρει, αλλά ο ίδιος κλείνει τα αυτιά του και κάνει αυτό που ξέρει καλά: να δουλεύει.

Να και μερικοί λόγοι να πείσουμε τους δύσπιστους...

Γιάννη, το gazzetta.gr σού εύχεται χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και χαρά!

 

NBA Τελευταία Νέα