Καθόρλα: Εννέα φορές θα «πέσει», δέκα θα σηκωθεί!

Καθόρλα: Εννέα φορές θα «πέσει», δέκα θα σηκωθεί!

Κώστας Ζάλιαρης
Καθόρλα: Εννέα φορές θα «πέσει», δέκα θα σηκωθεί!

bet365

Αν στη ζωή υπάρχει δικαιοσύνη, ο Σάντι Καθόρλα θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα πυγμής και πίστης, παρά τις αναποδιές που δεν σταματούν ποτέ να τον χτυπούν...

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Τζένοα – Κροτόνε. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αν ποτέ σκεφτείς ότι έχεις «λυγίσει», αν ποτέ πιστέψεις πως ό,τι κι αν κάνεις είναι χαμένη υπόθεση, τότε ένα πράγμα οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις. Να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να σηκωθείς ξανά...

Ο Σάντι Καθόρλα, είναι ένα από τα παραδείγματα ανθρώπων που αρνούνται να τα παρατήσουν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πετύχουν το στόχο τους. Και επειδή σε τέτοιες αναφορές πάντα υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο κόσμος έχει πολλά παραδείγματα δύναμης και θέλησης για ζωή, όπως επίσης και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποτελεί ένα από αυτά.

Όπως τα παιδιά που παλεύουν με την κακή αρρώστια, όπως οι άνθρωποι που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους στην κοινωνία, όπως εκατομμύρια περιπτώσεις και ιστορίες του καθενός που αξίζουν αναγνώριση για την προσπάθεια και τη «μάχη» που δίνει ο καθένας μέσα του, έτσι και ο Σάντι Καθόρλα μπορεί να γνωρίζει ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό τον περιμένουν ποσά με... αρκετά ψηφία, όμως τι να το κάνει αν δεν μπορεί να περπατήσει και να χαρεί τη ζωή και το ποδόσφαιρο;

Το πρωί της Τετάρτης, ο ποδοσφαιριστής έκανε γνωστό ότι χρειάστηκε ακόμα μια χειρουργική επέμβαση για το τρομερό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αχίλλειο τένοντα και δεν λέει να επουλωθεί και να του επιτρέψει να κλωτσήσει ξανά μπάλα. Ήταν η 9η φορά που συναντήθηκε με το χειρουργικό κρεβάτι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Η 9η! Ο άνθρωπος έχει να παίξει έναν χρόνο και μέχρι στιγμής έχει χρειαστεί 9 επεμβάσεις για να διορθωθεί η τεράστια ζημιά που λίγο έλειψε να του τερματίσει την καριέρα με ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού!

Ακόμα και ο Δρ.Μικέλ Σάντσεθ που παρακολουθεί τον Καθόρλα όσο καιρό εκείνος παραμένει σε ξενοδοχείο στη Σαλαμάνκα, παραδέχεται ότι δεν έχει αντιμετωπίσει στην πορεία του στο χώρο της ιατρικής παρόμοιο πρόβλημα. «Είναι από τους χειρότερους τραυματισμούς που έχω αντικρίσει και έχω μάθει όσα χρόνια βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο» είχε πει και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ήλπιζε να έχει τον Ισπανό μαζί του από τον Ιανουάριο στο Λονδίνο, ωστόσο η επαναφορά του παίκτη στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αναβάλλεται ξανά... επ' αόριστον.

Στα τέλη του 2016 ο Καθόρλα υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση στο σημείο του αχίλλειου τένοντα του δεξιού του ποδιού, με τους γιατρούς τότε να του αναφέρουν ότι θα έπρεπε να κρατήσει τα ραμματα για τρεις εβδομάδες μονάχα. Η πληγή, όμως, άνοιγε συνεχώς, δεν επέτρεπε στον Ισπανό ούτε να περπατήσει κανονικά, χρειάστηκε αρκετές θεραπείες με αντιβιώσεις, όμως ο οργανισμός του δεν έλεγε να επουλώσει το τραύμα στον αχίλλειο τένοντα.

Τον Μάιο του 2017, ο Δρ. Μικέλ Σάντσεθ πραγματοποιεί νέα επέμβαση στο πόδι του Σάντι Καθόρλα και σοκάρεται από αυτό που αντικρίζει! Μόλυνση που είχε προκαλέσει φθορά ακόμα και σε οστό, ενώ, από το μικρόβιο που είχε αναπτυχθεί στο πόδι του Καθόρλα, είχε φαγωθεί κομμάτι 8 εκατοστών από τον αχίλλειο τένοντα και επιπλέον, υπήρχαν στο σημείο ακόμα τρία βακτήρια τα οποία θα μπορούσαν να μολύνουν ακόμα και το αίμα του ποδοσφαιριστή!

Προλαβαίνοντας τα πολύ χειρότερα και τον πιθανό ακρωτηριασμό, έγιναν νέες επεμβάσεις και φυσικά ούτε λόγος για επαναφορά στο ποδόσφαιρο μέχρι νεοτέρας... «Στην αρχή οι γιατροί μου έλεγαν ότι πρέπει να είμαι χαρούμενος αν καταφέρω να περπατήσω κανονικά...» ανέφερε ο Καθόρλα που σκεφτόταν πολύ πιο μακριά και συνεχίζει να αγωνιά για την ποδοσφαιρική του καριέρα, όχι μόνο για το ενδεχόμενο να περπατάει δίχως φόβο και ενοχλήσεις...

Η «Marca», πριν από λίγο καιρό, τον είχε συναντήσει στη Σαλαμάνκα και είχε μιλήσει εκτενώς μαζί του για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, δημοσιοποιώντας λεπτομέρειες και φωτογραφίες που πραγματικά δεν μπορούσε να κατανοήσει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους. Ο Σάντι Καθόρλα περνούσε έναν πραγματικό «Γολγοθά», όμως δεν έχανε στιγμή το χαμόγελο και την αισιοδοξία του.

Για να κλείσει η πληγή στον αχίλλειο του δεξιού του ποδιού, έπρεπε να ληφθεί δέρμα από κάποιο άλλο μέρος του σώματός του και κάπως έτσι, χάλασε το τατουάζ στον αριστερό του βραχίονα (είχε γράψει το όνομα της κόρης του) και πλέον ένα κομμάτι από εκείνο το σημείο βρίσκεται χαμηλά στο δεξί του πόδι. Δεν το ενοχλεί, δεν τον ενόχλησε ούτε στιγμή. Δεν το σκέφτηκε. Δεν υπήρχε περιθώριο για να σκεφτεί ότι θα ήταν... περίεργο το δέρμα στο χέρι του και στο πόδι του. Ήθελε να κάνει τα πάντα για να κλείσει η πληγή και να συνεχίσει τις αποθεραπείες και τους καθαρισμούς.

Προσπαθεί και θέλει ν' αποδείξει σε όλους ότι... δεν είναι πρώην ποδοσφαιριστής. Ήλπιζε να προλάβει από τον Ιανουάριο και μετά να δείξει στην Άρσεναλ ότι άξιζε να του γίνει ανανέωση συμβολαίου και μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του συμφωνητικού με την ομάδα να διεκδικήσει μια νέα συνεργασία με τους «κανονιέρηδες», πείθοντας τον Αρσέν Βενγκέρ πως μπορεί να βοηθήσει. Περισσότερο απ' όλους, όμως, πρέπει να βοηθήσει αυτή τη στιγμή τον εαυτό του.

Εδώ και αρκετούς μήνες ζει μακριά από την οικογένειά του, αφού τα αγαπημένα του πρόσωπα έχουν παραμείνει στο Λονδίνο από τη στιγμή που τα παιδιά του ξεκίνησαν το σχολείο. Στη Σαλαμάνκα όπου βρίσκεται, πρόσφατα, όπως είχε εξηγήσει και στη «Marca», μια κυρία που τον είδε στο δρόμο του είπε πως έμοιαζε πολύ με τον Σάντι Καθόρλα και δεν πίστεψε πως τον είχε μπροστά της...

Κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να έχουν απογοητευθεί, να έχουν κουνήσει λευκή πετσέτα, να μην συζητούν καν για ποδόσφαιρο και να συμβιβαστούν με την ιδέα πως εφόσον μπορούν απλά να περπατήσουν είτε με πόνο είτε όχι, θα έπρεπε να το κάνουν για να συνεχίσουν απλά να ζουν.

Ο Καθόρλα δεν θέλει απλά να ζει. Θέλει να ζει μέσα στο ποδόσφαιρο. «Διατηρώ την πίστη μου και το κίνητρό μου για να να επιστρέψω στο μεγάλο μου πάθος, το ποδόσφαιρο» ανέφερε στην τελευταία του ανάρτηση στα social media όπου γνωστοποιούσε τις νέες ενοχλήσεις και την 9η κατά σειρά χειρουργική επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει, μέσα σε διάστημα ενός έτους!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση και έστειλαν δύναμη στον Ισπανό μεσοεπιθετικό για να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο που του προέκυψε. Στην είδηση πως μπήκε ξανά στο χειρουργείο, οι συνάδελφοί του ενώθηκαν και αντιλήφθηκαν ότι αυτό το παιδί αξίζει να παραμείνει δυνατό όσα δεινά κι αν βιώνει από εκείνο τον Οκτώβρη του 2016. Γιατί ουδείς έχει να πει κακό λόγο για τον Σάντι Καθόρλα. «Σου χρωστάει πολλά το ποδόσφαιρο. Κράτα ψηλά το κεφάλι σου φίλε, είμαστε όλοι μαζί σου» του έγραψε ο Σέρχιο Ράμος, ενώ και ο Ικέρ Κασίγιας είχε δυνατά λόγια να πει για τον συμπατριώτη του, στέλνοντάς του το μήνυμα: «Κράτα γερά, φαινόμενο. Έχεις δύναμη»!

Την απόφαση για την καριέρα του, θα πάρει μονάχα εκείνος. Αν θα καταφέρει να διαψεύσει τα ιατρικά δεδομένα και παίξει πάλι, θα έχει δείξει σε όλους πως τελικά όταν σου λένε ότι κάτι δεν μπορείς να το κάνεις, τους λες απλά να σε παρακολουθούν καθώς θα το πετυχαίνεις...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα