Ο ΜακΛιν της Άλμπα επέστρεψε (pics & vids)

Ο ΜακΛιν της Άλμπα επέστρεψε (pics & vids)
Ο Τζαμέλ ΜακΛιν θυμίζει τον παίκτη που έκανε τα «όργια» με την Άλμπα Βερολίνου και η Euroleague Greece αναλύει την εξέλιξή του στον Ολυμπιακό.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν χρωστά αρκετά στον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη μόδα του undersized σέντερ στην Ευρώπη χάρη στην εμπιστοσύνη της Μπάμπεργκ και του Ολυμπιακού.

Λίγα χρόνια αργότερα ο ΜακΛιν έφτιαξε το όνομά του στη Βόννη, αλλά το απογείωσε τη σεζόν 2013-14 όταν αγωνιζόμενος στην Άλμπα Βερολίνου έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη.

Ο 29άχρονος φόργουορντ/σέντερ σε εκείνη την Euroleague είχε 13 πόντους και 5.6 ριμπάουντ σε 21 αναμετρήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο δεν άλλαξε μόνο επίπεδο, αλλά και οικονομικό status αφού είχε γίνει περιζήτητος και παίκτης του 1.000.000 και πάνω.

Η Αρμάνι Μιλάνο του πρόσφερε διετές κλειστό συμβόλαιο συνολικών αποδοχών 2.500.000 δολαρίων, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας η απόφασή του αποδείχτηκε λανθασμένη. Η ιταλική ομάδα έχει χρόνια να αναδείξει κάποιον παίκτη, συνήθως στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί ακριβοπληρωμένοι χωρίς κίνητρο και έχει ένα «μοναδικό» τρόπο να παρασύρει στο βούρκο της και το ατομικό ταλέντο τους.

Ο ΜακΛιν τα βίωσε όλα αυτά. Οι 13 πόντοι και 5.6 ριμπάουντ της Άλμπα, έγιναν 10.7 και 4.1 (2015-16) και ακολούθως 8.7 πόντοι και 4.2 ριμπάουντ (2016-17).

Ένα βράδυ το περασμένο καλοκαίρι ο Κεμ Μπιρτς αποφάσισε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός έδειξε άριστα αντανακλαστικά και σε λιγότερο από 48 ώρες ο ΜακΛιν είχε ανακοινωθεί.

Οι Πειραιώτες τον επέλεξαν για δύο λόγους. Πρώτος και βασικός, το κίνητρο που είχε ώστε να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο με μία ομάδα που είναι γνωστή για την ανάδειξη των ψηλών της (Χάινς, Ντάνστον, Χάντερ) και το λογικό κασέ του (650.000$).

Ένα βίντεο που είχε ανεβάσει ο ΜακΛιν στο instagram του όταν πήρε μεταγραφή, τον έδειχνε να μεταλλάζεται μεταξύ Αρμάνι και Ολυμπιακού. Το βίντεο φαίνεται πως αποδείχτηκε προφητικό...

Ευχαριστώ! Different team, Different vision! Ready for the new season! #GAME

A post shared by Jamel Mclean (@jamelmclean1) on

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο ΜακΛιν εμφανίστηκε λίγο υπέρβαρος, αλλά το σώμα του επέστρεψε στα φυσιολογικά επίπεδα σε ένα μήνα μέσα. Η παρουσία του στα φιλικά προετοιμασίας δε σε άφηνε να βγάλεις συμπέρασμα και κουβαλούσε μία αμφιβολία.

Στο ντέρμπι πρωταθλήματος άλλαξαν όλα αφού η παρουσία του σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (18π.) άλλαξε την ψυχολογία του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπιζε ο κόσμος της ομάδας.

Ο απόφοιτος του Xavier έκτοτε είχε μικρή μεν, αλλά σταθερά ανοδική πορεία δε. Τα σκαμπανεβάσματα όταν αναφερόμαστε σε μία καινούρια ομάδα είναι λογικά μέχρι ενός σημείου.

Τα νούμερα του ΜακΛιν δεν έχουν ανέβει σε εντυπωσιακό βαθμό (8.9π.), αλλά πρέπει να συνυπολογίζουμε πως είναι εντελώς διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε ομάδα η οποία διεκδικεί την Euroleague και που είσαι ο δεύτερος σέντερ της.

Σκοράρει τους ίδιους πόντους που πετύχαινε στην Αρμάνι, αλλά παίζοντας πολύ λιγότερο χρόνο.

SEASON HIGH ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ εκτός κλίματος λόγω των φάουλ, ο ΜακΛιν έπρεπε να βγει μπροστά.

Και το έκανε...

Οι 22 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ αποτελούν φετινό προσωπικό ρεκόρ και στις δύο κατηγορίες. Κόντρα στην Αρμάνι βρήκε σκορ και από «πάρε βάλε» των συμπαικτών του και από σουτ μέσης απόστασης και παίζοντας ένας εναντίον ενός τον αντίπαλό του.

Η αδυναμία του στην άμυνα είναι κάποιες φορές εμφανής, αλλά στην κρίσιμη προτελευταία άμυνα πάνω στον πολύ πιο γρήγορο Τζόρνταν Θίοντορ, χαμήλωσε το κέντρο βάρους του σώματός του και ο αντίπαλος γκαρντ δεν τον πέρασε ποτέ.

Αυτόν τον παίκτη θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αυτόν τον παίκτη χρειάζεται ο Ολυμπιακός.