Κούτρης: Το ακούραστο... μηχανάκι του Ολυμπιακού με το βραζιλιάνικο αίμα! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Κούτρης: Το ακούραστο... μηχανάκι του Ολυμπιακού με το βραζιλιάνικο αίμα! (vid)

bet365

Ο Ελληνοβραζιλιάνος Λεονάρντο Κούτρης σκόραρε το πρώτο του ερυθρόλευκο γκολ όπως το είχε ονειρευτεί, δηλαδή στο Καραϊσκάκη με αφιέρωση στην μητέρα του. Το Gazzetta έχει το story του.
Και με Χάσι και με Λεμονή ο Λεό ή Λεονάρντο Πάμπλο Κούτρης την θέση του στην ενδεκάδα δεν την χάνει. Στα 22 του παίκτης που κανονικά αγωνιζόταν αριστερό εξτρέμ και γύρισε ως μπακ για να παίζει βέβαια και όλη την πλευρά ως μπακ - χαφ συνεχίζει να αποδεικνύει την αξία του στον Ολυμπιακό. Γκολ... χρυσάφι κόντρα στον Λεβαδειακό. Τέρμα νίκης για τον Κούτρη με σουτάρα και λάθος του Επασί βέβαια αλλά και έτσι το 2-1 έγινε.
Όπως ακριβώς το είχε σκεφτεί και το είχε ονειρευτεί ο 22χρονος. Να σκοράρει στο Καραϊσκάκη το πρώτο του τέρμα με τον Ολυμπιακό. Ήδη φέτος μετράει 15 ματς με τον Ολυμπιακό έχοντας εκτός από τέρμα του με Λεβαδειακό και δύο ασίστ. Έγραψε και ιστορία δε καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού που σκοράρει στο πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο του 2015 (σ.σ. Μανιάτης τότε στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0). Ένα ακούραστο... μηχανάκι για τους ερυθρόλευκους στον αγωνιστικό χώρο που εάν βελτιωθεί και άλλο αμυντικά (σ.σ. που χρειάζεται) μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Θυμίζουμε πως με την φανέλα του ΠΑΣ είχε 34 ματς με 1 γκολ και 3 ασίστ και με τον Εργοτέλη 39 με 1 γκολ και 1 ασίστ.
Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ
Δεν είναι ποτέ τυχαίο από τι οικογένεια βγαίνει ένα παιδί. Τι ρόλο παίζει στην διαμόρφωσή του. Και ο Κούτρης είχε την ευτυχία να έχει μία μητέρα... βράχο δίπλα του σε ότι χρειαστεί από πολύ μικρή ηλικία και μία οικογένεια που του έδωσε ποδοσφαιρικά και όχι μόνο ιδανικά αλλά και σωστή ανατροφή. Είχε και έχει δίπλα του την μητέρα του, την Μαριλένα, στην οποία έσπευσε να αφιερώσει το τέρμα του με τον Λεβαδειακό, δείχνοντάς την στην εξέδρα με την ίδια να είναι πιο περήφανη από ποτέ.
Ο ίδιος ο Λεονάρντο μιλώντας στο περιθώριο της προετοιμασίας του καλοκαιριού στο Ζέεφελντ είχε πει για την μητέρα του: «Ναι, όντως είναι σαν μάνατζέρ μου (σ.σ. γέλια). Ναι, ό,τι έχω πετύχει αυτήν την στιγμή, το οφείλω στη μητέρα μου και πάντα θα παίρνω τις συμβουλές της. Για τον Ολυμπιακό τι να μου πει;. Μόλις έμαθε το ενδιαφέρον, δάκρυσε από την χαρά της. Το να έχεις ένα μοναχογιό, να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και να σε θέλει η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, δεν είναι λίγο. Μου είπε κατευθείαν 'μπράβο σου, το άξιζες, προχώρα'».
Ο Κούτρης από τότε είχε μιλήσει και για τις συγκρίσεις του με το στιλ του Γεωργάτου: «Ναι, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης με τρομερό αριστερό πόδι και έστελνε την μπάλα όπου ήθελε. Τον έχω παρακολουθήσει. Το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό. Είναι τιμή μου να με παρομοιάζουν με τον Γεωργάτο ως προς τις σέντρες κυρίως. Είναι πολύ κολακευτικό να ακούς τέτοια λόγια και να σε συγκρίνουν με έναν τόσο μεγάλο παίκτη, προσπαθώ να βελτιωθώ για να γίνω όσο καλύτερος μπορώ στην καριέρα μου».
Ο Κούτρης προερχόταν από ποδοσφαιρική οικογένεια και όλα τα μέλη της στο Σάο Πάολο και από την πλευρά της μαμάς του είχαν ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Οπως και ο πατέρας του είχε ενασχόληση με την μπάλα. Η μητέρα του τον είχε γράψει σε μία Ακαδημία στην Βραζιλία για να παίξει μπάλα όταν ήταν 3 ετών! Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πήγε στην Ελλάδα και την Ρόδο, ήταν να γραφτεί σε μία Ακαδημία. Πρώτη φορά έπαιξε μπάλα στην ζωή του σε γήπεδο με άμμο στη Βραζιλία. Φανατικός οπαδός των Κορίνθιανς και Ίντερ και με πρότυπα τον Μαρσέλο και τον Ζανέτι.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΑΠΟ ΤΟ '14 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ο Λεονάρντο από πιτσιρικάς πήγαινε στο γήπεδο του Ολυμπιακού και είχε όνειρο μία μέρα να παίξει σε αυτήν την ομάδα. Εάν και είναι μισός Έλληνας και μισός Βραζιλιάνος νιώθει πιο πολύ Έλληνας παρότι γνώρισε τον Έλληνα πατέρα του στα 7 του χρόνια ερχόμενος από το Σάο Πάολο. Ο Κούτρης έπαιζε μπάλα από 3 χρονών αλλά του αρέσει και το μπάσκετ και το τένις. Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι πως πέραν του δεδομένου ταλέντου του είχε και έχει καλώς εννούμενο ποδοσφαιρικό θράσος και μεγάλη πίστη στον εαυτό του κάτι που φαίνεται ακόμα και στην κίνηση του γκολ που κάνει στο ματς με τον Λεβαδειακό.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός τον είχε εντοπίσει σχεδόν από το 2013 και είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον από το 2014 για να πιάσει τελικώς Λιμάνι το 2017. Είναι επίσης άξιο αναφοράς το πόσο σκληρά δουλεύει αυτό το παιδί. Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της θερινής προετοιμασίας είχε αρχίσει και έκανε δικό του πρόγραμμα για να είναι απόλυτα έτοιμος!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ
Ο Κούτρης σαν χαρακτηριστικά ανθρώπου εκτός από την μαμά του θεωρεί ότι τον έχει βοηθήσει αρκετός κόσμος και δεν έχει ξεχάσει κανέναν απ' όσους τον ανέδειξαν. Φυσικά και προπονητές που τον βοήθησαν πολύ σαν τον Πετράκη στον ΠΑΣ ή πιο παλιά τον Γκογκιτς. Όπως ακόμα και τον πρώτο κόουτς του με τον οποίο έχει ακόμα σχέσεις και παίρνει τις συμβουλές του.
Ο πρώτος προπονητής του, Μιχάλης Βιτζηλαίος (σ.σ. ο οποίος δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια με μικρά παιδιά και είναι διευθυντής σχολείου στο νησί της Ρόδου) ήταν ο άνθρωπος που τον ανέδειξε από τις Ακαδημίες της Νίκης Ρόδου αλλά και τον έπεισε να δοκιμαστεί στον Εργοτέλη για να πάρει μετά την μεγάλη ώθηση στην καριέρα του και να φτάσει σήμερα στον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και σήμερα ο Βιτζηλαίος ποστάρει φωτογραφίες του Λεονάρντο Κούτρη από μικρή ηλικία στις Ακαδημίες αλλά και τον παρακολουθεί διαρκώς. Και φυσικά όπως όλοι ξέρουν την πορεία του Κούτρη νιώθουν περήφανοι για ότι έχει καταφέρει αλλά κυρίως για το ότι είναι πολλά υποσχόμενος και δείχνει ικανός για μία μεγάλη καριέρα.
ΟΙ... ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΑΠΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ήδη ο Κούτρης έχει ξεχωρίσει και εκτός Ελλάδας με scouts ομάδων όπως οι Μπενφίκα και Αϊντραχτ να τον έχουν στο μπλοκάκι τους. Ο ίδιος παραμένει απόλυτα προσγειωμένος και φουλ προσηλωμένος στον Ολυμπιακό, με την πληροφορία πάντως ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν ήδη να τον... δέσουν με νέο συμβόλαιο να έχει διαρρεύσει καιρό τώρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα