Παπαπέτρου: «Αυτά που λένε τ' ακούμε, άλλα δε μπαίνουν στα αποδυτήρια»

Αντωνία Σπανού
Παπαπέτρου: «Αυτά που λένε τ' ακούμε, άλλα δε μπαίνουν στα αποδυτήρια»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην Euroleague Greece μετά την νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και ανέφερε πως τ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού παραμένουν... κλειστά για ό,τι ακούγεται και λέγεται έξω από αυτά, τονίζοντας μάλιστα πως η κριτική πάντα θα υπάρχει, όμως τα συμπεράσματα του καθενός για την εικόνα της ομάδας, δεν μειώνουν την ψυχή που βγάζουν οι ερυθρόλευκοι.

Η άνετη νίκη (85-59) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ οδήγησε τους Πειραιώτες και στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague, μαζί με την ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσίασε μπάσκετ που τον τελευταίο καιρό είχε... λείψει από τις εμφανίσεις της ομάδας και η αποφασιστικότητα ήταν από τα πιο δυνατά «όπλα» των «ερυθρόλευκων».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μιλώντας στην Euroleague Greece λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης, αναφέρθηκε σε όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός «απέκρουσε» όσα λέγονταν και γράφονταν, ώστε να επιβραβευθεί για την ψυχή που βάζει η ομάδα σε κάθε προσπάθεια και τη δουλειά για το επιθυμητό αποτέλεσμα...

«Σίγουρα πεισμώσαμε, θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, θέλαμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω ότι σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει να χάνει, που δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση, στο γήπεδο.

Αναγνωρίσαμε ότι η εικόνα που είχαμε στις ήττες δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είχαμε , έπρεπε να παίξουμε καλύτερα και νομίζω ότι αρχίζουμε να κάνουμε βήματα προόδου», είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί μετά τα χαμένα ματς.

«Δεν μας επηρέασαν αυτά που ακούστηκαν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Αυτά που ακούγονται απ' έξω, αν και τα μαθαίνουμε, δεν μπαίνουν μέσα στα αποδυτήρια.

Από εκεί και πέρα όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και χύνεις τόσο ιδρώτα, όταν κάνεις τόση προπόνηση, στεναχωριέσαι. Εσύ το ζεις, εσύ είσαι μέσα σε αυτό...

Σίγουρα έχουμε πίσω μας τον κόσμο μας, που δεν θέλουμε να τον στεναχωρούμε, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω τα συμπεράσματα του καθενός δεν παίζουν ρόλο γιατί εμείς δίνουμε και την ψυχή μας, εμείς προσπαθούμε να δείχνουμε την καλύτερη εικόνα.

Πάντως είναι λογικό όταν αυτό δεν γίνεται να υπάρχει και κριτική».

Όσο για την συνέχεια ο «Παπ» έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, ενώ στην ερώτηση για το αν υπάρχει κούραση στην ομάδα ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα. Είναι δύο καλές νίκες, δύο καλές εμφανίσεις, κάνουμε βήματα προόδου, παίζουμε καλύτερα και οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι πάρα πολύ νωρίς στην Euroleague και πρέπει να συνεχίσουμε και να παίξουμε ακόμα πιο σκληρά.

«Κούραση δεν υπάρχει. Είμαστε επαγγελματίες,ξέρουμε να ξεκουραζόμαστε, ξέρουμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και να βγάζουμε ενέργεια. Έχουμε ως ομάδα βαθύ ρόστερ, το έχουμε δείξει αυτό, σε αρκετά ματς πολλοί διαφορετικοί παίκτες παίρνουν την σκυτάλη και βγάζουν ενέργεια, οπότε νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι είμαστε μια χαρά».

Κλείνοντας, ο Παπαπέτρου μίλησε και για την δύσκολη συνέχεια που περιλαμβάνει Κολοσσό Ρόδου και Αρμάνι Μιλάνο...

«Το κάθε ματς είναι δύσκολο και δεν υπερεκτιμούμε ούτε υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Θα πάμε μέσα στο Μιλάνο για να τα δώσουμε όλα. Πριν το ματς αυτό υπάρχει ο Κολοσσός, εξίσου δύσκολο και σοβαρό παιχνίδι. Είδαμε πόσο μας κόντραρε το Ρέθυμνο εδώ για τρεις περιόδους, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε βήματα προόδου και να συνεχίζουμε να εξελίσσουμε το παιχνίδι μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.