Νταβίντ Λουίζ: Αμυντικός από... άλλο καλούπι (vids)

Νταβίντ Λουίζ: Αμυντικός από... άλλο καλούπι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Νταβίντ Λουίζ: Αμυντικός από... άλλο καλούπι (vids)

bet365

Το gazzetta.gr έχει αδυναμία στον Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος θύμισε ξανά απέναντι στη Ρόμα, πως αν και στόπερ, είναι από εκείνους που... καθιστούν απλά «ταμπέλες» τους τίτλους και τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Mίλαν – ΑΕΚ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στα χαρτιά και στα πλάνα των προπονητών του, είναι αμυντικός. Είναι ποδοσφαιριστής που θα τον βάλεις στο κέντρο των μετόπισθεν. Στην ανάγκη, απλά θα τον βάλεις να παίξει μπροστά από τα στόπερ, ως «κόφτης».

Εκείνος, όντας Βραζιλιάνος, δεν είναι αμυντικός από τους συνηθισμένους. Στην Τσέλσι έχει παίξει σε αρκετές θέσεις. Με την ίδια αποτελεσματικότητα. Παιδί για εμπιστοσύνη μες στο γήπεδο. Κι όχι μόνο αυτό, τον βλέπεις και κάθε φορά αποδεικνύει γιατί στη σύγχρονη εποχή είναι λάθος ένας αμυντικός να μην ξέρει μπάλα. Να δικαιολογείται όταν χάνει μια μεγάλη ευκαιρία, γιατί πολύ απλά... είναι αμυντικός.

Όχι, δεν θα έπρεπε να υφίσταται αυτό το πράγμα. Ο Νταβίντ Λουίζ το «φωνάζει» περίτρανα και το έκανε με το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στη Ρόμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Και δεν ήταν η μοναδική φορά.

Το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε, είναι ακόμα μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του, όταν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Και μάλιστα, στα έξι από τα τελευταία εφτά προσωπικά του τέρματα με τη μπλε φανέλα, έχει χριστεί σκόρερ με προσπάθεια εκτός περιοχής!

Στο παιχνίδι με τους «τζιαλορόσι», αφού είδε τη μπάλα να επιστρέφει σ' εκείνον από κόντρα, δεν το σκέφτηκε πολύ για να κάνει το δεξί φαλτσαριστό σουτ και να ανοίξει το σκορ στο Λονδίνο.

Το αμέσως προηγούμενο γκολ του για τη φετινή σεζόν, ήταν εκείνο της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος της Premier League, στην ήττα - σοκ από τη Μπέρνλι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το τελικό 3-2. Είχε βρεθεί στην επίθεση, πήρε τη μακρινή μπαλιά, σούταρε δυνατά από κοντά, αλλά η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε για τους «μπλε». Ήταν το μοναδικό από τα εφτά τελευταία γκολ του που σημειώθηκε εντός των ορίων της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στο Άνφιλντ, ο Νταβίντ Λουίζ είχε σκοράρει με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ πιάνοντας απόλυτα ανοργάνωτη την άμυνα των «κόκκινων». Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δεν πήρε τη νίκη, καθώς αυτή του Κλοπ ισοφάρισε στο τελικό 1-1, όμως το πρωτάθλημα, δεν ήταν δυνατό να χαθεί...

Αφήνοντας στην άκρη τη θητεία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου μάλλον στα χρόνια που αγωνίστηκε στο Championnat δεν είχε και... πολλή δουλειά στα μετόπισθεν από τη στιγμή που ο σύλλογος της πόλης του φωτός απλά διέλυε όποιο εμπόδιο παρουσιαζόταν μπροστά του, ο Λουίζ είχε πρωταγωνιστήσει στα ματς με τη Βασιλεία για τα ημιτελικά του Europa League της σεζόν 2012-2013. Μια χρονιά μετά την κατάκτηση του Champions League, η Τσέλσι πήρε και το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης σε μια απόλυτα επιτυχημένη διετία.

Στο πρώτο ματς επί ελβετικού εδάφους, στις 25 Απρίλη του 2013 σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ (είχε αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο) με σκορ 2-1 και στον επαναληπτικό στο Λονδίνο, έκανε το «Στάμφορντ Μπριτζ» να... ταρακουνηθεί στους πανηγυρισμούς για το 3-1 που έγραψε με απίστευτο φαλτσαριστο σουτ από «στρώσιμο» του Λάμπαρντ.

Ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League ήταν εκείνο του Βραζιλιάνου αμυντικού σε ματς στο «Craven Cottage» απέναντι στη Φούλαμ, λίγες μέρες προτού πετύχει τα γκολ κόντρα στη Βασιλεία! Σε μια χρονική περίοδο που έδειχνε ιδιαίτερα φορμαρισμένος και με απίστευτη αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και στο δεξί του πόδι, ο Λουίζ πέτυχε το δεύτερο από τα τρία γκολ της νίκης των «μπλε» απέναντι στους «Cottagers». Πραγματικά θαυμάσιο...

Τελευταίο γκολ του εκπληκτικού στόπερ στα 7 που εξετάζουμε για τις επιδόσεις που έχει παρουσιάσει με σουτ από απόσταση, είναι αυτό του διασυρμού της Άστον Βίλα με το τελικό 8-0, τον Δεκέμβρη του 2012. Έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πήρε λίγη φόρα και έγραψε προσωρινά το 2-0 στο 29ο λεπτό, φροντίζοντας να πάρει η μπάλα το κατάλληλο ύψος και να κατέβει αμέσως για να νικήσει τον πορτιέρε των «χωριατών».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα